Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jehněčí jarní polévka

Jehněčí jarní polévka

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 30min
Nutriční hodnoty
604 kalorií 0.0g cukrů 41.0g tuků 15.0g bílkovin

Příprava

Maso důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce s osolenou studenou vodou a necháme vařit cca hodinu a půl, dokud maso nezačne měknout. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme na jemno a vše dáme smažit na pánev s rozehřátým olejem. Po chvilce k zelenině přidáme rýži a smažíme tak dlouho, dokud rýže nezesklovatí. Zeleninu s rýží dáme do hrnce s masem, okořeníme pepřem, hřebíčkem a bobkovým listem a vaříme dál asi 10 minut. Připravíme si do misky smetanu, žloutek a citrónovou šťávu a vše dohromady smícháme. Pod polévkou vypneme plamen a směs smetany se žloutek vlijeme za stálého míchání do hrnce (polévka už nesmí vařit) a vše mícháme, dokud polévka nezhoustne.

Bulb Tip k receptu

Pokud chceme mít polívku více čirou, odebíráme při vaření masa vytvořenou pěnu. Talíř s horkou polévkou ozdobíme nasekanou petrželí nebo nakrájeným pórkem.


Martina Třetinová

04. 04. 2009, Recept navštíven: 2980x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná polievka

11. 01. 2016, 11:01

Přidat komentář

Facebook komentáře