Chybějící obrázek

Jehněčí jarní polévka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

604 kalorií
0.0g cukrů
41.0g tuků
15.0g bílkovin


Příprava

Maso důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce s osolenou studenou vodou a necháme vařit cca hodinu a půl, dokud maso nezačne měknout. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme na jemno a vše dáme smažit na pánev s rozehřátým olejem. Po chvilce k zelenině přidáme rýži a smažíme tak dlouho, dokud rýže nezesklovatí. Zeleninu s rýží dáme do hrnce s masem, okořeníme pepřem, hřebíčkem a bobkovým listem a vaříme dál asi 10 minut. Připravíme si do misky smetanu, žloutek a citrónovou šťávu a vše dohromady smícháme. Pod polévkou vypneme plamen a směs smetany se žloutek vlijeme za stálého míchání do hrnce (polévka už nesmí vařit) a vše mícháme, dokud polévka nezhoustne.

Tip k receptu

Pokud chceme mít polívku více čirou, odebíráme při vaření masa vytvořenou pěnu. Talíř s horkou polévkou ozdobíme nasekanou petrželí nebo nakrájeným pórkem.

přidejte na:
Martina Třetinová

04. 04. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborná polievka

Svetlana 11. 01. 2016, 11:01

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo zladená polievka

majka 05. 10. 2019, 21:51

Přidat komentář