Jehněčí maso s kiwi omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
1h 20min
Čas vaření
50min
Celkový čas
2h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
692
kalorií
24.0g
cukrů
61.0g
tuků
2.0g
bílkovin
Příprava
Jehněčí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a osolíme. Maso na prudko osmažíme z obou stran na 25 g másla, dokud nezačne hnědnout. Poté maso dáme do zapékací mísy, podlijeme vínem, přidáme zbytek nakrájeného másla a pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 180 ºC. Během pečení co 15 minut poléváme vypečenou šťávou. Mezitím si z kiwi, česneku, cibule, octu, medu a vína si připravíme kiwi omáčku (viz související recept). Upečené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, a podáváme s připravenou kiwi omáčkou.
Tip k receptu
Pokud někomu vadí semínka z kiwi, omáčku může přecedit.
Milena22. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.