Jehněčí maso s kiwi omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Jehněčí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a osolíme. Maso na prudko osmažíme z obou stran na 25 g másla, dokud nezačne hnědnout. Poté maso dáme do zapékací mísy, podlijeme vínem, přidáme zbytek nakrájeného másla a pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 180 ºC. Během pečení co 15 minut poléváme vypečenou šťávou. Mezitím si z kiwi, česneku, cibule, octu, medu a vína si připravíme kiwi omáčku (viz související recept). Upečené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, a podáváme s připravenou kiwi omáčkou.
Tip k receptu
Pokud někomu vadí semínka z kiwi, omáčku může přecedit.
Milena22. 06. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 11. 10. 2016, 20:04

Svetlana 26. 01. 2017, 19:46

majka 04. 10. 2018, 20:03

katka16031 06. 06. 2019, 08:26

dušanka 06. 08. 2019, 14:05