Jehněčí maso s kiwi omáčkou

Obtížnost

Čas přípravy

1h 20min
Čas vaření
50min

Celkový čas

2h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

692 kalorií
24.0g cukrů
61.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Jehněčí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a osolíme. Maso na prudko osmažíme z obou stran na 25 g másla, dokud nezačne hnědnout. Poté maso dáme do zapékací mísy, podlijeme vínem, přidáme zbytek nakrájeného másla a pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 180 ºC. Během pečení co 15 minut poléváme vypečenou šťávou. Mezitím si z kiwi, česneku, cibule, octu, medu a vína si připravíme kiwi omáčku (viz související recept). Upečené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, a podáváme s připravenou kiwi omáčkou.

Tip k receptu

Pokud někomu vadí semínka z kiwi, omáčku může přecedit.

přidejte na:
Chybí obrázek

22. 06. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
celkom dobre

11. 10. 2016, 20:04

Chybí obrázek
chutné jahňacie maso s omáčkou

26. 01. 2017, 19:46

Chybí obrázek
dobrá príprava jahnacieho mäsa

04. 10. 2018, 20:03

Chybí obrázek
mäsko chutné, kiwi omáčka dobrá

06. 06. 2019, 08:26

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.