Jihoslovanské slané koláče
Obtížnost
Čas přípravy
1h 40min
Čas vaření
15min
Celkový čas
1h 55min
Porce
Nutriční hodnoty
2784
kalorií
6.0g
cukrů
208.0g
tuků
93.0g
bílkovin
Příprava
Trochu mléka zahřejeme, rozmícháme v něm cukr, 4 lžíce mouky a rozdrobené droždí. Kvásek necháme nakynout.
Mouku prosejeme a smícháme se 4 lžičkami soli, zbylým mlékem, kváskem, olejem a vypracujeme vláčné těsto. Těsto přikryjeme a necháme kynout.
Mezitím si připravíme krém. Heru vyšleháme se žloutky a solí. Rozdělíme na 2 poloviny, do jedné všleháme kečup a do druhé poloviny všleháme prolisovaný česnek.
Těsto rozdělíme na 4 části, každou část vyválíme do tvaru obdélnika, potřeme krémem, zavineme, vrch také potřeme krémem a nakrájíme šikmým řezem na trojuhelníčky. Můžeme je posypat oreganem, nebo sezamem, lněným semínkem...
Uložíme je na suchý plech a pečeme při 180 stupních asi 15 minut.
06. 05. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.