Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jihoslovanské slané koláče

Obtížnost Čas přípravy
1h 40min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 1h 55min
Nutriční hodnoty
2784 kalorií 6.0g cukrů 208.0g tuků 93.0g bílkovin

Příprava

Trochu mléka zahřejeme, rozmícháme v něm cukr, 4 lžíce mouky a rozdrobené droždí. Kvásek necháme nakynout.
Mouku prosejeme a smícháme se 4 lžičkami soli, zbylým mlékem, kváskem, olejem a vypracujeme vláčné těsto. Těsto přikryjeme a necháme kynout.
Mezitím si připravíme krém. Heru vyšleháme se žloutky a solí. Rozdělíme na 2 poloviny, do jedné všleháme kečup a do druhé poloviny všleháme prolisovaný česnek.
Těsto rozdělíme na 4 části, každou část vyválíme do tvaru obdélnika, potřeme krémem, zavineme, vrch také potřeme krémem a nakrájíme šikmým řezem na trojuhelníčky. Můžeme je posypat oreganem, nebo sezamem, lněným semínkem...
Uložíme je na suchý plech a pečeme při 180 stupních asi 15 minut.


Přidat na Pinterest
uschi3

06. 05. 2010, Recept navštíven: 2265x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné slane koláče

02. 01. 2017, 19:31

Přidat komentář

Facebook komentáře