Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Jihoslovanské slané koláče

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 40min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 1h 55min , porce

2784 kalorií, 6.0g cukrů, 208.0g tuků, 93.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Trochu mléka zahřejeme, rozmícháme v něm cukr, 4 lžíce mouky a rozdrobené droždí. Kvásek necháme nakynout.
Mouku prosejeme a smícháme se 4 lžičkami soli, zbylým mlékem, kváskem, olejem a vypracujeme vláčné těsto. Těsto přikryjeme a necháme kynout.
Mezitím si připravíme krém. Heru vyšleháme se žloutky a solí. Rozdělíme na 2 poloviny, do jedné všleháme kečup a do druhé poloviny všleháme prolisovaný česnek.
Těsto rozdělíme na 4 části, každou část vyválíme do tvaru obdélnika, potřeme krémem, zavineme, vrch také potřeme krémem a nakrájíme šikmým řezem na trojuhelníčky. Můžeme je posypat oreganem, nebo sezamem, lněným semínkem...
Uložíme je na suchý plech a pečeme při 180 stupních asi 15 minut.

uschi3

06. 05. 2010, Recept navštíven: 2153x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Jihoslovanské slané koláče

Jihoslovanské slané koláče

Trochu mléka zahřejeme, rozmícháme v něm cukr, 4 lžíce mouky a rozdrobené droždí. Kvásek necháme nakynout. ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Jihoslovanské slané koláče Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře