Jihoslovanské slané koláče

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 40min
Čas vaření
15min

Celkový čas

1h 55min

Porce


Nutriční hodnoty

2784 kalorií
6.0g cukrů
208.0g tuků
93.0g bílkovin


Příprava

Trochu mléka zahřejeme, rozmícháme v něm cukr, 4 lžíce mouky a rozdrobené droždí. Kvásek necháme nakynout.
Mouku prosejeme a smícháme se 4 lžičkami soli, zbylým mlékem, kváskem, olejem a vypracujeme vláčné těsto. Těsto přikryjeme a necháme kynout.
Mezitím si připravíme krém. Heru vyšleháme se žloutky a solí. Rozdělíme na 2 poloviny, do jedné všleháme kečup a do druhé poloviny všleháme prolisovaný česnek.
Těsto rozdělíme na 4 části, každou část vyválíme do tvaru obdélnika, potřeme krémem, zavineme, vrch také potřeme krémem a nakrájíme šikmým řezem na trojuhelníčky. Můžeme je posypat oreganem, nebo sezamem, lněným semínkem...
Uložíme je na suchý plech a pečeme při 180 stupních asi 15 minut.

přidejte na:
uschi3

06. 05. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborné slane koláče

palino 02. 01. 2017, 19:31

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
môžu byť dobré

Svetlana 25. 09. 2017, 09:52

Přidat komentář