Kakaové ducánky plněné marcipánem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mouku smícháme s moučkovým cukrem, kakaem, přidáme žloutek a máslo nasekané na kousky a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho v chladu asi 30 minut odpočinout.
Odleželé těsto přepůlíme a z každé půlky vyválíme obdélník.
Marcipán propracujeme s Amaretem, vyválíme na stejně velký obdélník jako těsto. Vyválený marcipán položíme na jeden díl těsta a pomocí válečku opatrně překryjeme druhým dílem těsta. Dlaněmi lehce stlačíme a nakrájíme na malé kostičky - ducánky.
Polštářky pečeme asi 10 - 15 minut ve středně rozehřáté troubě.
Upečené necháme vychladnout a ozdobíme nitkami z bílé čokoládové polevy, popřípadě je můžeme dozdobit cukrovými perličkami.
14. 12. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 01. 01. 2016, 18:06

katka16031 17. 04. 2016, 19:12

hanka 19. 04. 2016, 12:36

Svetlana 03. 01. 2017, 20:41