Karamelové oválky
Obtížnost
Čas přípravy
55min
Čas vaření
3h 10min
Celkový čas
4h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
4880
kalorií
8.0g
cukrů
411.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
Konzervu salka ponořte do hrnce s vodou a tři hodiny ji neotevřenou vařte. Pak nechte vychladnout. Z mouky, ořechů, cukru, másla, kakaa, žloutků a citronové kůry zpracujte těsto a dejte ho alespoň na půl hodiny odpočinout do chladu. Pak vyválejte na tenký plát a vykrajujte oválky nebo rohlíčky. Pečte dorůžova při 180°C. Zkaramelizované salko prošlehejte s máslem. Krémem naplňte cukrářský sáček a ozdobte jím oválky. Nechte v lednici (nebo mrazáku) ztuhnout a na závěr smočte do čokoládové polevy.
Božské_jídlo15. 10. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.