Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Karamelové oválky

Obtížnost Čas přípravy
55min
Čas vaření Celkový čas Porce
3h 10min 4h 5min
Nutriční hodnoty
4880 kalorií 8.0g cukrů 411.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Konzervu salka ponořte do hrnce s vodou a tři hodiny ji neotevřenou vařte. Pak nechte vychladnout. Z mouky, ořechů, cukru, másla, kakaa, žloutků a citronové kůry zpracujte těsto a dejte ho alespoň na půl hodiny odpočinout do chladu. Pak vyválejte na tenký plát a vykrajujte oválky nebo rohlíčky. Pečte dorůžova při 180°C. Zkaramelizované salko prošlehejte s máslem. Krémem naplňte cukrářský sáček a ozdobte jím oválky. Nechte v lednici (nebo mrazáku) ztuhnout a na závěr smočte do čokoládové polevy.


Přidat na Pinterest
Božské_jídlo

15. 10. 2012, Recept navštíven: 2064x


Přidat recenzi
slavuska
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělala jsem stejný recept, jen jsem ořechy nahradila kokosem, a super

25. 12. 2012, 01:26

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre s orechami maj s kokosom

10. 03. 2016, 12:42

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ja som urobilas orechami a ovalky boli senzačne

13. 03. 2016, 19:05

Přidat komentář

Facebook komentáře