Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Dezert - stránka 10

Jablkovo - banánová přesnídávka

Jablkovo - banánová přesnídávka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 1 banán, 10 ml banánového džusu, 1 balení vanilkového cukru

Banán a jablka oloupeme a z jablek ještě vykrojíme jádřinec. Dáme do vyšší nádoby, přidáme banánový džus a vanilkový cukr a dohladka rozmixujeme. Přelijeme do misek a necháme v lednici uležet min 3 hodiny.

Dezert mandarinkový

Dezert mandarinkový

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 mandarinek, 2 lžíce cukru moučka, 4 lžíce kokosové moučky, šlehačka

Oloupané mandarinky nakrájíme na plátky, srovnáme je na talířky, posypeme cukrem a kokosem a dáme vychladit do ledničky. Mandarinkový dezert podáváme vychlazený a ozdobený šlehačkou.

Zmrzlina pro dospělé

Zmrzlina pro dospělé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany, 250 g jahod, 2 vejce, 20 ml rumu

Z vajec oddělíme bílky a vyšleháme je do tuhého sněhu (žloutky nebudeme potřebovat). Smetanu, jahody a rum důkladně rozmixujeme, lehce vmícháme sníh a dáme alespoň na dvě hodiny zmrazit.

Chlebíček mandlový

Chlebíček mandlový

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cukru moučky, 100 g hladké mouky, 150 g celých neloupaných mandlí, 5 bílků

Z bílků a cukru ušleháme sníh, opatrně vmícháme mouku a mandle, těsto nalijeme na papírem vyložený srnčí hřbet a pečeme při 170 st. cca 25 minut. Upečený hřbet sundáme z papíru (lepí se) a necháme téměř vychladnout. Vlažný hřbet nakrájíme ostrým n...

Ovocný talíř

Ovocný talíř

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst malin, hrst třešní, hrst rybízu

Ovocie opláchneme, osušíme a naaranžujeme na tanier, dozdobíme zelenými lístkami.

Čokoládový dezertík

Čokoládový dezertík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 150 g cukru moučky, 25 g kakaa, 150 g tmavé čokolády

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem. Přimícháme kakao a čokoládu a opatrně přimícháme tuhý sníh, ušlehaný z bílků. Směs dáme do vymazané dortové formy a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme 35 minut. Necháme vychladnout a při ...

Zapečená zmrzlina

Zapečená zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 7 lžic cukru moučka, 7 lžic polohrubé mouky, 3 lžíce horké vody, 4 bílky, 1 kulatý polárkový dort, tuk na vymazání formy, mouka na vysypání formy, jahody (posypané moučkovým cukrem)

Nejdříve utřeme žloutky s cukrem, přidáme horkou vodu, mouku a ze 3 bílků ušlehaný sníh. Vlijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme piškotový dort. Když vychladne, položíme na něj kulatý polárkový dort, který pokryjeme ušlehaným sněhem ze 4 bí...

Recept na ovocné želé

Recept na ovocné želé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kolečka konzervovaného ananasu + 100 ml nálevu z kompotu, 10 dílků konzervovaných mandarinek + 100 ml nálevu z kompotu, 2 poloviny konzervované broskve + 100 ml nálevu z kompotu, 5 ks červených kandovaných třešní, 10 g práškové želatiny, 3 lžíce ovocného sirupu, 100 ml vody

Želatinu smícháme s ovocnými šťávami a necháme ji rozpustit. Rozpuštěnou želatinu pak přecedíme přes sítko, aby tekutina byla zcela bez kousků ovoce a ve vodní lázni želatinu zahřejeme, až začne houstnout. Do hliníkových misek ve tvaru košíčků neb...

Malinový tvaroh

Malinový tvaroh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g měkkého tvarohu, 200 g zmražených malin, 2 balení skořicového cukru

Tvaroh promícháme s polorozmraženými malinami, přimícháme skořicový cukr a jíme samotné nebo na lívancích či v palačinkách.

Smažený ananas

Smažený ananas

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g mandlí a ořechů, 1 vanilkový cukr, 100 g kokosové moučky, 1 ananas, 4 vejce, 10 kapek whisky nabo brandy, 150 g kokosového tuku

Ananas oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme tvrdý střed. Dužinu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Ananasové plátky pokapeme whisky, posypeme vanilkovým cukrem a obalíme v mouce. Rozšleháme vejce. V misce a smícháme kokos, oříšky a mandle. Ananas namo...

Řezy na dortové oplatce

Řezy na dortové oplatce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

360 g cukru moučka, 6 vajec, 240 g vlašských ořechů (210 g do těsta a hrst sekaných ořechů navíc), 60 g strouhanky, 1/2 prášku do pečiva, 200 ml kávy, 1 vanilkový pudink, 250 g másla, 100 g čokolády na vaření, plátky oplatek dle formy

Těsto: Ze šesti bílků s 210 g moučkového cukru vyšleháme hustou pěnu. Lehce pak vmícháme 4 žloutky, 210 g mletých ořechů, 60g strouhanky a 1/2 kypřícího prášku. Na dno dortové formy nebo plechu dáme dortové oplatky, nalijeme připravené těsto a peč...

Kakaový dezert

Kakaový dezert

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg cukru moučka, 1 dcl oleje, 150 ml mléka, 1 vejce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, Krém: 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení mandarinkového kompotu, 1 balení pudinku bez vaření ,,Creme Ole", 1 balení ztužovače šlehačky, čokoláda na strouhání na ozdobu

Ingredience na těsto smícháme a pečeme na 180°C asi 15 minut. Ingredience na krém smícháme a vyšleháme mixérem, potřeme upečený korpus a posypeme strouhanou čokoládou.

Maharadža

Maharadža

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl pomerančové zmrzliny, 1 kompotovaná hruška, 20 g brusinek, 1 cl alaše, 1 cl třešňovice, 30 g smetany ke šlehání (šlehačky), 20 g makronek (macaron)

Na pomerančovou zmrzlinu v poháru položíme kompotovou hrušku a pokapeme ji alašem. Brusinky rozmícháme s třešňovicí a naléváme kolem okraje poháru. Shora ozdobíme šlehanou smetanou a makronkami.

Želé s banánem

Želé s banánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

9 g (6 plátků) bílé želatiny, 1/4 l hroznové šťávy, 1/4 l jablečné šťávy, 2 lžíce citronové šťávy, 2 ks banánů, 1 sáček vanilkového cukru, smetana ke šlehání (šlehačka), strouhaná čokoláda

Do studené vody dáme máčet želatinu. Hroznovou, jablečnou a citrónovou šťávu smícháme s cukrem a zahřejeme. Želatinu vymačkáme a dáme do šťávy rozpustit. Oloupané banány pokrájíme na kolečka a pokapeme zbytkem citrónové šťávy, rozdělíme do 4 pohá...

Domácí lipánek

Domácí lipánek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 balení tučného tvarohu, 1 balení vanilkového pudinku, 600 ml mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce cukru krupice

Vanilkový pudink uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Tvaroh a pudink rozmixujeme v mixéru a přidáme mléko dle potřeby. Můžeme přisladit vanilkovým cukrem.

Tvarohový dezert s Lučinou

Tvarohový dezert s Lučinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tvarohu, 350 g Lučiny, 3 lžíce rumu, 90 g cukru moučka, 1 hrneček silné kávy, 1 balení piškotů dětských, 4 ks banánů, kakao

Smícháme tvaroh s Lučinou, osladíme asi polovinou cukru a přidáme rum. Uvaříme silnou kávu, kterou osladíme zbytkem cukru. Připravíme formu na biskupský chlebíček. Na dno formy klademe piškoty namočené do kávy. Na piškoty naneseme vrstvu tvarohu a...

Citrónové želé

Citrónové želé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 sáčku instantní želatiny, 1 citrón, citronová kůra, pomerančová kůra, 100 g cukru krupice

Želatinu necháme nabobtnat ve 300 ml vody. Citrón omyjeme, šťávu vymačkáme a kůru nastrouháme. Želatinu zahřejeme a smícháme s cukrem a citrónovou šťávou. Přidáme několik proužků kůry a vše nalijeme do předem vypláchnutých formiček. Necháme vychla...

Jahody v máslovo-rumové omáčce

Jahody v máslovo-rumové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 4 lžíce rumu, 2 lžíce cukru krystal, 1 lžíce másla, 4 kopečky vanilkové zmrzliny

Omyté jahody dáme do grilovací misky. Pokapeme je rumem a posypeme cukrem. Poklademe je kousky másla. Misku položíme na gril na 5 minut. Rozpuštěné máslo se spojí s rumem, cukrem a šťávou z jahod. Tím vznikne omáčka, kterou jahody a kopeček zmrzli...

Grilovaný ananas

Grilovaný ananas

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 2 lžíce másla, 2 lžíce cukru moučka, snítka čerstvé máty peprné na ozdobu

Ananas oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm kolečka. Grilujeme z každé strany asi 2 minuty. Ananas přendáme na talíř, položíme na něj kousek másla a lehce ho posypeme moučkovým cukrem. Máslo se na horkém ananasu rozpustí a promíchá s voňavou šťávou, kte...

Zuppa Inglese

Zuppa Inglese

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

570 ml mléka, 2 lžíce kukuřičné mouky, 2 ks vajec, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce citrónové kůry, špetka muškátového oříšku, 1 kg jahod, 16 cukrářských piškotů, 1 sklenka Amareta, 140 ml smetany

Kukuřičnou moučku smícháme s trochou mléka. Ušleháme vejce, přidáme cukr, citrónovou kůru, muškátový oříšek a zbytek mléka. Tuto směs smícháme s kukuřičnou směsí a na mírném ohni mícháme, dokud není hmota hustá. Tuto směs poté odložíme z plotny a ...

Karamelizované pomeranče

Karamelizované pomeranče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg pomerančů, 300 g cukru, 400 ml vody, 2 lžíce pomerančového likéru

Pomeranče oloupeme a kůru ze dvou pomerančů si nakrájíme na velmi slabounké nudličky. Tyto slabounké nudličky pomerančové kůry dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivede k varu. Oloupané pomeranče nakrájíme na kolečka a rozložíme na talíře. V pánvi s...

Zasněžený švestkovo-papájový jogurt

Zasněžený švestkovo-papájový jogurt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce drceného kokosu, 100 g bílého jogurtu, 100 g švestek, 1 lžíce kostek sušené papáji

Do jogurtu zamícháme kokos, na kousky nakrájené švestky a omyté kousky papáji, čímž vytvoříme rychlou, zdravou a chutnou pochoutku.

Pečená jablka

Pečená jablka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks jablek, 100 g mletých vlašských ořechů, 40 g cukru moučka, 50 ml sladké smetany, 4 lžičky brusinkového džemu

Z mletých ořechů, cukru a smetany uvaříme za stálého míchání hustou kaši. Omytá a osušená jablka seřízneme, částečně vydlabeme spodní část s jadérky. Každé jablko vespod malinko seřízneme a položíme na plech vyloženým pečícím papírem. Do každého d...

Meloun na víně

Meloun na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vodního melounu, 200 ml bílého vína, 2 lžičky moučkového cukru

Meloun pokrájíme na kostičky, vyjmeme pecky, rozdělíme do misek, zalijeme vínem a necháme v chladničce odležet. Při podávání lehce posypeme moučkovým cukrem.

Plněná pomerančová kůra

Plněná pomerančová kůra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks pomerančů, 2 ks banánů, 6 koleček ananasu, 2 lžíce rumu, 2 ks bílků, 100 g moučkového cukru

Pomeranče rozkrojíme na půlku, vyjmeme dužinu, pokrájíme na kostičky, dáme do misky. Přidáme na kostičky nakrájené banány a ananas a promícháme. Pokapeme rumem, z bílku si ušleháme tuhý sníh, přisypeme cukr a šleháme ve vodní lázni. Poté ovocem na...

stránka: