Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Dezert - stránka 9

Tvarohový dort nepečený

Tvarohový dort nepečený

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jemného tvarohu, 250 g cukru moučka, 2 ks slepičích vajec, 2 dcl mléka, 125 g másla, 2 lžíce želatiny + 2dcl mléka, 1 balení piškotů, čerstvé nebo kompotované ovoce, 1 sáček práškové želatiny na dozdobení, 1 hrst ovoce na dozdobení

Želatinu zalijeme 2dcl mléka a necháme nabobtnat. Potom za stálého míchání přivedeme k varu. Dáme do mixéru, přidáme všechno ostatní a umixujeme hladkou hmotu. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme polovinu hmoty, naskládáme piškoty,...

Marinovaný grilovaný ananas se smetanovou zálivkou

Marinovaný grilovaný ananas se smetanovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 5-6 lžic bílého rumu, 1 limeta, 1/2 hrnečku třtinového cukru, 1 balení zakysané smetany, 1 lžička skořice, ovoce a máta na ozdobu

Ananas oloupeme, nakrájíme na plátky, silné 1 cm a kulatým vykrajovátkem vykrojíme tuhé středy. V širší misce smícháme bílý rum se šťávou z limetky a do této směsi naložíme kolečka ananasu. Necháme odležet v chladu, nejlépe do druhého dne. Druh...

Zmrzlinová roláda

Zmrzlinová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 +3 vejce, 5 lžic cukru moučka, 5 lžic hrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 3 lžíce cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 1 máslo, 100 g pražených mandlí, zmrzlina

Vymiešame 6 žĺtků s cukrom a primiešame polohrubú múku s práškom do pečiva a sneh z 6 bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie. Dáme upiecť do vyhriatej rúry. Po upečení zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť....

Ananas s medovou omáčkou

Ananas s medovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 4 žloutky, 1,5 lžíce medu, 1 lžička citronové šťávy, 125 ml smetany ke šlehání , 4 lžíce sektu, jahody

Očistený ananas pokrájame na malé kúsky. Vyšľaháme žĺtka s medom, pridáme citrónovú šťavu a vyšľahanú šľahačku, primiešame šumivé víno. Omáčkou polejeme ananás ozdobený čerstvou jahodou a strúhanou čokoládou.

Jahodový dezert s čokoládou a mátou

Jahodový dezert s čokoládou a mátou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 400 ml mléka, 3-4 lžíce cukru krupice, 250 g měkkého tvarohu, 50 g hořké čokolády, 3-4 lístky máty peprné

Nejdříve si uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku. Potřebujeme hustší pudink a tak mléka dáme jen 400 ml. Necháme vychladnout. Jahody rozmixujeme s cukrem, vmícháme do nich tvaroh, vychladlý pudink, vše dobře prošleháme, přidáme nahrubo nas...

Domácí jahodová zmrzlina se smetanou

Domácí jahodová zmrzlina se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 vejce, 2 žloutky, 300 ml mléka, 200 g cukru moučka

Jahody opláchneme, očistíme a rozmixujeme se 100 g moučkového cukru /cukr přidáme dle kyselosti jahod/. Vejce, žloutky a 100 g cukru vyšleháme do pěny, přilijeme mléko, vyšleháme a postavíme na hrnec s teplou vodou. Směs šleháme nad párou do zhous...

Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krupice, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 500 g jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 300 g jahod, 7 lžíc Griotky, 32 cukrářských piškotů, 4 plátky želatiny

Jahody a piškoty pokapeme griotkou. Smetanu ušleháme s 20 g cukru a vanilkovým cukrem. Zbylý cukr a tvaroh utřeme. Do kastrůlku dáme studenou vodu a na pět minut do ní ponoříme želatinu, aby změkla. Pak ji trochu zahřejeme a mícháme, dokud se nero...

Ananasový krém z bílků

Ananasový krém z bílků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 200 g prášku Zlatý klas, 300 g cukru , 10 bílků, 200 g ananasového kompotu, trocha kyseliny citronové

Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a polovice cukru. Vo vode zmiešame druhú polovicu cukru, prášok Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Ešte do horúcej vmiešame sneh. Ananásový kompót posekáme, ochutíme kyselinou citrónovou a vmiešame do krému.

Zapékaná jablka s banánovým krémem

Zapékaná jablka s banánovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jablek, citronová šťáva z 1/2 citronu, 2 banány, 250 ml zakysané smetany, 2 vejce, 1 skořicový cukr, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu, 1 lžíce másla, 50 g rozinek

Jablká ošúpeme a nakrájame na plátky. Vložíme na vymastený pekáč, alebo tortovú formu, pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedli a posypeme škoricou alebo škoricovým cukrom. Premiešame, zarovnáme a zalejeme rozmixovanou hmotou z banánov, smotany,...

Pečená zmrzlina

Pečená zmrzlina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks slepičích vajec (bílky), 175 g cukru krystal, 200 g piškotů dětských, 1 špetka soli, 2 lžíce (kopečky) vanilkové zmrzliny

Troubu rozehřejeme na nejvyšší stupeň. Z bílků, cukru a soli ušleháme tuhý sníh. Piškoty rozdrtíme válečkem a nasypeme do žáruodolné misky. Navrch položíme kopečky zmrzliny a vše zakryjeme sněhem. Rychle vstčíme do trouby a hlídáme - jakmile jsou...

Dezert s jahodami a ricottou

Dezert s jahodami a ricottou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení cukrářských piškotů, 2-3 lžičky zrnkové kávy, 100 ml rumu, 1 balení sýra riccota, 1 balení smetany ke šlehání , 2 lžíce cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce Amareta, jahody, 2-3 lžíce kakaa, 1 hrst mandlových plátků

Nejprve uvaříme hrnek silné zrnkové kávy, necháme ho vychladnout, přecedíme lógr a do kávy přidáme rum. Smetanu vyšleháme dotuha, přimícháme do ní ricottu, oba cukry a amareto a vymícháme lehký krém. Piškoty namáčíme do připravené rumové kávy a ...

Jahodové mušličky

Jahodové mušličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 2 lžíce cukru krupice

Jahody rozmixujeme a ochutíme cukrem podle potřeby. Rozmixované jahody nalijeme do nádobky na led a dáme zmrazit do ledničky. Jahodové mušličky podáváme podle chuti nebo použijeme na zdobení.

Grilované banány

Grilované banány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 4 lžičky cukru krupice, 4 lžičky likéru, 4 lžičky směsi mletých ořechů

Banány omyjeme, osušíme, ale neloupeme. Položíme na gril a z obou stran grilujeme, až je slupka tmavě hnědá. U každého banánu na horní straně odloupneme jeden široký pruh slupky. Horkou dužninu posypeme cukrem. Než se cukr rozpustí, pokapeme likér...

Jablko s bramborovým sněhem

Jablko s bramborovým sněhem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 jablko, 200 g moučných brambor, 100 ml podmáslí, špetka soli

Omyté brambory uvaříme ve slupce (20-30 minut). Po uvaření je oloupeme a prolisujeme. Smícháme s podmáslím a solí a umícháme na hladký krém. Jablko najemno nastrouháme, vložíme do mističky a přikryjeme bramborovým sněhem. Ihned podáváme.

Karamelizované ovoce na grilu

Karamelizované ovoce na grilu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pomeranče, 2 banány, 4 plátky ananasu, 2 jablka, 2 hrušky, 4 lžíce cukru krupice

Pomeranče, banány, grapefruit a ananas nakrájíme na kousky a kolečka. Jablka a hrušky rozčtvrtíme, vyjmeme jádra a nakrájíme na malé kousky. Kousky ovoce napichujeme střídavě na špízy. Špízy položíme na alobal, posypeme cukrem a alobal dobře uzavř...

Noky z mascarpone s jahodami

Noky z mascarpone s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Mascarpone, 1/2 balení jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 4 lžíce cukru moučka, jahody, 2 lžíce Amareta

V misce dobře umícháme mascarpone, tvaroh, amareto, vanilkový cukr a 2 lžíce cukru moučka. Pár pěkných jahod si odložíme stranou a zbytek rozmixujeme se 2 lžícemi moučkového cukru. Na talířky dáme omáčku z rozmixovaných jahod, na ni poklademe no...

Zmrzlina z čerstvých jahod

Zmrzlina z čerstvých jahod

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 200 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 100 g cukru

Jahody nakrájíme na kousky, dáme do mísy, přidáme ostatní ingredience a tyčovým mixérem rozmixujeme na jemnou kaši, kterou dáme mrazit. Servírujeme klasickým způsobem, lze ozdobit šlehačkou, čokoládovým sirupem a lístky máty.

Zdravý pomerančový dezert

Zdravý pomerančový dezert

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pomeranč, 2 lžíce tekutého včelího medu, 20 ml olivového oleje, 12 piškotů, 2 kopečky vanilkové zmrzliny

Pomeranč oloupeme a nakrájíme na 6 plátků. Na jeden talíř položíme tři. Naaranžujeme piškoty a pokapeme medem a olivovým olejem (pokud jíte tento recept poprvé nebo si netroufáte, klidně stříkněte jen pár kapek). Přidáme kopeček vanilkové zmrzliny...

Čokoládové kalíšky s vanilkovým krémem a jahodami

Čokoládové kalíšky s vanilkovým krémem a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení čokoládové polevy, 1 balení měkkého tvarohu, 1 balení smetany ke šlehání , 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce cukru moučka, jahody

Čokoládu dáme rozpustit. Zatím vezmeme malé šálky nebo mističky a vyložíme si je potravinářskou fólií. Rozpuštěnou čokoládu rovnoměrně rozetřeme do připravených mističek a dáme ztuhnout do chladu. Dobře ztuhlé opatrně vyndáme a odstraníme fólii. ...

Nepečená želvička

Nepečená želvička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 ml mléka, 80 g cukru krystal, 2 vanilkové cukry, 2 krémové prášky, 250 g měkkého tvarohu, 230 g piškotů dětských, 4 kiwi, 1/2 sklenky jahodového džemu, 2 jablka (1 červené, 1 zelené), 2 třešně, 1 pomeranč

500 ml mléka, vanilkový cukr a cukr přivedeme k varu. V 250ml mléka rozmícháme krémový prášek, vylijeme do vroucího mléka, uvaříme hustý pudink. Za občasného míchání necháme vychladnout. Metličkou po částech zašleháme tvaroh. Mísu vysteleme mikrot...

Ovocná pěna

Ovocná pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ovoce, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce cukru moučka, 1 balení ztužovače šlehačky

Ovoce si vybereme jaké nám chutná a rozmixujeme. Lehce ho poté smícháme s pevně ušlehanou smetanou se ztužovačem a cukrem. Rozdělíme do pohárů a dozdobíme ovocem dle chuti. Nejlepší je vychlazená v létě.

Dušená jablka v krému

Dušená jablka v krému

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 8 lžic cukru moučka, 50 g ovocné marmelády, 0,5 l mléka, 1 sáček pudinkového prášku, 1 sáček vanilkového cukru

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, dáme do pekáčku, na vrchu pocukrujeme, podlijeme trochou vody a upečeme v troubě. Pak je přendáme na misku, otvor po jádřinci vyplníme marmeládou a polijeme krémem. Příprava krému: V mléce rozmícháme pudinkový...

Vanilkový jablečný pudink

Vanilkový jablečný pudink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 jablek, 2 lžíce cukru krupice, 1 kousek skořice , 3 hřebíčky, 1 balení pudinkového prášku s vanilkovou příchutí

Jablka oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme cukr, hřebíček a skořici a dusíme asi 8 minut. Koření vyndáme a necháme trochu zchladnout. Přidáme vodu (tak, aby směsi bylo zhruba půl litru), přid...

Meruňková pěna

Meruňková pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g meruněk, 1 slepičí vejce, 1 balení vanilkového cukru

Meruňky pokrájíme na menší kousky a spolu s vejcem a cukrem rozmixujeme dohladka. Nalijeme do sklenic a necháme alespoň 2 hodiny vychladit.

Malinovo - ostružinová pěna

Malinovo - ostružinová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g malin, 50 g ostružin, 120 g cukru moučka, 1 bílek, 1 lžíce citronové šťávy

Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Maliny, ostružiny, cukr a citrónovou šťávu rozmixujeme dohladka a zlehka vmícháme ušlehaný sníh. Ihned podáváme.

stránka: