Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Dezert - stránka 6

Čokoládový krém se sladkou smetanou

Čokoládový krém se sladkou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 žloutky, 50 g cukru moučka, 500 ml sladké smetany, 150 g hořké čokolády, 2-3 lžíce silné černé kávy, 3 lžíce Amareta

Čokoládu polámeme na drobné kúsky, pridáme čiernu kávu, alebo mlieko a na miernom ohni necháme zmäknúť. Ku zmäknutej a trochu vychladnutej čokoláde pridáme vymiešané žĺtky s cukrom a všetko dobre vymiešame. Sladkú smotanu vyšľaháme dotuha a opatrn...

Zapečené pomeranče

Zapečené pomeranče

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg pomerančů, 3 žloutky, 200 g tučného tvarohu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 65 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru

Pomeranče oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, které rozložíme na malý pekáček. Z tvarohu, moučkového a vanilkového cukru a žloutků vytvoříme hmotu, ke které přimícháme ušlehanou smetanu. Touto hmotou zalijeme pomeranče. Předehřejeme si troubu...

Dvoubarevný pohár

Dvoubarevný pohár

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce meruňkového džemu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 150 g tvarohu, troška cukru moučka, 3 lžíce kakaa, 0,25 kg meruněk

Ušleháme smetanu, do které pak zamícháme tvaroh (popř. můžeme dosladit). Směs rozdělíme na půlku – do jedné půlky dáme kakao a do druhé marmeládu. Vezmeme 4 skleněné mističky, na dno dáme opláchlé meruňky nakrájené na kostičky, na to dáme marmelád...

Jahody pro dospělé

Jahody pro dospělé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jahod, 1 balení jemného tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ml vodky, 1 vanilka, 1 limeta, troška cukru moučka, 1 lžička mléka

Nejprve si připravíme směs vodky, šťávy z limetky a cukru. Touto směsí zalijeme omyté a nakrájené jahůdky a uložíme na půl hodiny do ledničky. Mezitím si ušleháme šlehačku, kterou dochutíme vanilkou. Ke šlehačce vmícháme tvaroh (je-li tvaroh příli...

Malinový jogurt

Malinový jogurt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

65 dkg malin, 300 ml bílého jogurtu, troška cukru krystal - dle chuti, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček želatiny

Připravíme si želatinu – postupujeme dle návodu na obalu. Připravíme si 3 misky a na dno dáme omyté maliny (nějaké si necháme na ozdobu). Do bílého jogurtu přidáme rozpuštěnou želatinu a vanilkový cukr (kdo chce, může dosladit i klasickým cukrem)....

Domácí čokoláda s ořechy

Domácí čokoláda s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

17 dkg ztuženého pokrmového tuku, 12 dkg cukru krupice, 1 balení kakaa - nejlépe holandského, 1 troška strouhaných ořechů, 1 lžíce rumu, 1 vanilka, 2 lžíce Solamylu

Rozpustíme tuk s cukrem, přidáme kakao a vytvoříme hladkou směs. Pak přidáme ostatní přísady, promícháme a můžeme nalít do formiček na čokoládu.

Medvídci pro dospělé

Medvídci pro dospělé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst gumových medvídků, 2 dcl vodky, 1 dcl horké vody

Hrst medvídků dáme do skleničky a zalijeme horkou vodou, kterou po půl minutě slijeme. Do rozteklých medvídků nalijeme vodku, zamícháme a dáme přes noc do ledničky ztuhnout. Můžeme podávat přímo ve skleničce nebo pro slavnostní příležitost želé...

Banány po brazilsku

Banány po brazilsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 1 vejce, 100 ml mléka, 3 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce rumu, 3 hrsti kokosové moučky

Oloupané banány pokrájíme na špalíčky, namočíme do těstíčka, připraveného z mléka, vajíčka, mouky a rumu. Obalíme v kokosu a na rozpáleném tuku smažíme dozlatova. Ihned podáváme. Je to skvělá chuťovka.

Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení Cremefine zakysaného krému, 2 vanilkové cukry, 3 lžíce kakaa, 1 sklenka ovocného kompotu, 1 balení piškotů

Do zakysaného krému vmícháme vanilkový cukr a kakao, aby nám vznikl jemný tmavý krém. Kousky ovoce si nakrájíme na malé kostičky a nálev si nalijeme do misky. Připravíme si mísu, do které budeme dezert připravovat. Piškoty namočíme v nálevu a polo...

Domácí ovocné želé

Domácí ovocné želé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml bílého jogurtu, 1 vanilkový cukr, 1 sklenka broskovového kompotu, 1 sáček pudinkového prášku

Do misek vyrovnáme kompotované broskve. Nálev z broskví doplníme vodou na 500 ml, přidáme vanikový puding, uvařenou hmotou přelijeme broskve a necháme vychladnout. Do jogurtu zamícháme vanilkový cukr a přelijeme již vychladlé ovoce s pudinkem. Ovo...

Osvěžující malinová dřeň

Osvěžující malinová dřeň

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l malin, 3 lžíce cukru moučka, 1-2 dcl vody

Čerstvé maliny utřeme s cukrem a rozředíme vodou. Hotovou směs nalijeme do formiček z umělé hmoty a necháme zmrazit.

Granátová zmrzlina

Granátová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 granátová jablka, 1 limeta, 170 g cukru moučka, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Granátová jablka i limetu dobře omyjeme a vymačkáme z nich šťávu. Přelijeme do mísy, přidáme moučkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud se nerozpustí. Nakonec přilijeme smetanu a šleháme do úplného ztuhnutí - dobře to jde s kuchyňským robotem. Tuho...

Rebarborová omáčka do pohárů

Rebarborová omáčka do pohárů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rebarbory, 150 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru

Neloupanou rebarboru omyjeme. Odřízneme tuhé konce a zbytek nakrájíme na zhruba půl centimetru tenké plátky. Připravíme si hrnec s teflonovým dnem a všechny ingredience do něho nasypeme. Zapneme střední plamen a mícháme tak dlouho, dokud rebarbora...

Tříbarevná čokoládová pěna

Tříbarevná čokoládová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení želatiny (15g), 200 g mléčné čokolády, 200 g bílé čokolády, 200 g hořké čokolády, 2 žloutky, 4 vejce, 6 lžíc cukru krupice, 4 lžíce kávy, 800 ml smetany ke šlehání

Dvě středně velké mísy si naplníme chladnou vodou. Želatinu si rozdělíme na poloviny a každou zvlášť namočíme do vody v mísách. Na hrubém struhadle nastrouhané každou čokoládu zvlášť. V mixéru ušleháme vždy pouze jeden žloutek se dvěma celými vejc...

Osvěžující letní ovocný dezert "Jen se zapráší"

Osvěžující letní ovocný dezert "Jen se zapráší"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml bílého neochuceného jogurtu, nejlepší je Hollandia, 2 větší banány, 2 broskve, 2 jablka, 2 pomeranče, 3 kiwi, 1 lžíce cukru

Veškeré ovoce omyjeme, banány, pomeranče, kiwi, možno i jablka oloupeme či okrájíme, nakrájíme na malé kostičky a zalijeme jogurtem. Podle toho, jak veliké je ovoce, je lépe si připravit jogurt navíc, abychom dosáhli správné konzistence. Pomeranč...

Tvarohové suflé s malinovou omáčkou

Tvarohové suflé s malinovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 30 g cukru krupice + 3 lžíce na karamel, 30 g cukru moučka, 250 g tvarohu, 100 ml červeného vína, talíř malin

Z vajec oddělíme zvlášť žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s krupicovým cukrem do světlé pěny, pak přišleháme tvaroh. Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do tvarohové směsi. Hmotu rozdělíme do malých formiček, které jsm...

Fondant au chocolat (Čokoládový fondant)

Fondant au chocolat (Čokoládový fondant)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hořké čokolády, 100 g másla, 100 g cukru krupice, 40 g hladké mouky, 2 vejce

Z trouby vyndáme rošt a předehřejeme ji na 200°C. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem. Odstavíme z ohně a vmícháme cukr, vejce a po částech prosejeme hladkou mouku. Promícháme a nalijeme do formiček na muffiny, které jsme si dopředu...

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 100 g kvalitní hořké čokolády, 100 g cukru krupice, 3 lžíce višňového likéru nebo džusu, 8 vajec, cukr moučka na posypání

Troubu rozehřejem na 230°C. 8 malých misek na suflé vymažeme máslem a postavíme na plech. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a do rozpuštěné čokolády zamícháme 50g cukru krupice a višňový likér nebo džus. Vše dobře promícháme a odstavíme z ohně. V...

Pečené plněné pomeranče

Pečené plněné pomeranče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 stejně velkých pomerančů, 40 g hladké mouky, 40 g másla, 50 g cukru krupice, 3 bílky, cukr moučka na posypání, hrst mandlí na ozdobu

Troubu předehřejeme na 200°C. Jeden pomeranč důkladně omyjeme a okartáčujeme, osušíme, ostrouháme z něj kůru a nakonec vymačkáme šťávu. Z ostatních čtyř pomerančů seřízneme vršky a vydlabeme z nich dužinu. Vydlabané pomeranče zabalíme po jednom do...

Tvarohové nanuky

Tvarohové nanuky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 2 sáčky vanilkového cukru, šťáva z 1/2 limetky, šťáva z 1/2 pomeranče, nastrouhaná kůra z 1 limetky, 250 ml smetany ke šlehání , 1 čokoláda dle chuti

Tvaroh smícháme s cukrem, šťávou i kůrou a pak přimícháme dotuha ušlehanou smetanu. Vzniklou hmotu přendáme do tvořítek na zmrzlinu (můžeme použít i menší kelímky od jogurtu), doprostřed zapíchneme klacíky a dáme mrazit, nejlépe přes noc. Před p...

Želé Ptačí mléko

Želé Ptačí mléko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml vody, 40 g želatiny, 10 vajec, 1 šálek cukru krupice, 200 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, 300 g másla, 50 g strouhané čokolády

Želatinu namočíme na 30 minut do studené vody. Mezitím si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme v hrnci s cukrem do pěny, postupně přilijeme mléko a vmícháme mouku. Hrnec vložíme do horké vodní lázně, uvedeme do varu a necháme přejít varem. ...

Koktejlové třešně v čokoládové chilli krustě

Koktejlové třešně v čokoládové chilli krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 koktejlových třešní, 100 g hořké čokolády, 50 g kokosové moučky, 5 listů máty peprné, 1 lžička chilli

Mátu omyjeme a nasekáme nadrobno. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a přidáme nasekanou mátu a chilli. V čokoládě namáčíme koktejlové třešně a ihned je obalujeme v kokosu. Necháme oschnout na pečícím papíře, nebo je můžeme uložit přes noc do le...

Roládový dortíček

Roládový dortíček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 5 vajec, 100 g polohrubé mouky, 1 sklenka ovocné marmelády, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 balení zakysané smetany, 150 g cukru moučka, 1 sáček želatinového ztužovače, 1 balení ovocného želé

Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme sníh z bílků a mouku, nalijeme na pečící papír a pečeme. Horké potřeme marmeládou a srolujeme po delší straně. Vychladíme a nakrájíme na plátky. Smetany vyšleháme s cukrem a ztužovačem, do formy dáme plátky rolá...

Krém Karamel

Krém Karamel

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukru krupice, 3 lžičky vody, 750 ml mléka, sáček pudinkového prášku, sáček vanilkového cukru, 5 vajec, 300 ml smetany ke šlehání , 20 g cukru moučka, lžíce másla na vymazání formiček

Půlku krupicového cukru nasypeme na ocelovou pánev, pokropíme vodou a zvolna, za stáleho míchání, necháme zkaramelizovat do mírně hnědé barvy. Polovinu karamelu hned rozlijeme do předem máslem vymazaných formiček, tak aby to bylo mírně pokryto kar...

Plněná pečená jablka

Plněná pečená jablka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce oloupaných mandlí, špetka skořice, 30 g sušených meruňek, 2 lžíce medu, hrst ovesných vloček, 4 jablka

Troubu předehřejeme na 180°C. Mandle a sušené meruňky nakrájíme ostrým nožem na velmi malé kousky. Med smícháme s ovesnými vločkami, mandlemi a meruňkami. Zalijeme trochou vody a krátce povaříme. Z jablek vykrojíme jadřince, otvor nahoře mírně zvě...

stránka: