Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Dezert - stránka 4

Jahodovo-jogurtová zmrzlina

Jahodovo-jogurtová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 400 ml smetany ke šlehání, 375 ml bílého jogurtu, 40 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 40 g čokoládové polevy

Polovinu jahod v misce vidličkou rozmačkáme, zbytek zatím necháme bokem. 200 ml smetany vyšleháme do polotuha, přidáme jogurt s oběma cukry, přidáme jahodové pyré a promícháme. Dáme do plastové mísy a vložíme do mrazáku. Co hodinu směs vyšleháme m...

Jahodová snídaně s překvapením

Jahodová snídaně s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g ovesných vloček, 250 g jemného tvarohu, 300 g bílého jogurtu, 2-3 lžičky vanilkového cukru, 10 jahod

V misce smícháme jogurt s tvarohem a vanilkovým cukrem. Do dvou skleniček dáme na dno po 20 g ovesných vloček. Jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně velké plátky poklademe po stranách skleniček a na jahody navrstvíme jogurt s...

Koláčky z listového těsta s jahodovým rozvarem a pepřem

Koláčky z listového těsta s jahodovým rozvarem a pepřem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g listového těsta, 100 g jahod, 30 g cukru, černý pepř

Z listového těsta 70 g vyválíme plát cca 5 mm silný a vykrojíme 2 kolečka, která upečeme na 180°C, 10 – 15 minut. Čerstvé jahody 100 g s cukrem 30 g rozvaříme na mírném ohni, až změknou a zhoustnou. Na ještě teplý koláček položíme celou omytou jah...

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

želatina, 500 ml čerstvé smetany 40 %, 40 g prosetého moučkového cukru, 1 vanilkový lusk, 200 g čerstvých jahod, krystalový cukr, rostlinný olej

Do nádoby dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu. Necháme 5 min. absorbovat vodu do želatiny. Připravíme si nádoby 125 ml, které vymažeme olejem. V hrnci pomalu zahříváme smetanu spolu s cukrem a vanilkovým luskem na středním plamenu. Za občasného p...

Chřestový závin s jahodami a domácí šlehačkou

Chřestový závin s jahodami a domácí šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nakrájených jahod, 400 g vařeného chřestu, 100 g mletých mandlí, 80 g cukru, mletá skořice na dochucení, 500 g listového těsta, žloutek na potření, hrst čerstvé máty, Drobenka: 100 g másla, 100 g hrubé mouky, 100 g cukru

Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm kousky chřestu. Zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat, potom přidejte jahody, mandle a dochuťte cukrem a skořicí. Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozválejte na dva pláty a rozdělte na něj připravenou...

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 60 g cukru krupice, 50 g hladké mouky, 1 vrchovatou lžičku kakaa, Na krém: 2 žloutky, 100 g hořké čokolády, 50 g cukru krupice, 250 ml min. 33% šlehačky, 1/2 sáčku želatinového ztužovače do šlehačky (pokud máte čas chladit dezerty aspoň 4 hodiny, můžete jej vynechat), Na dozdobení: 200 g drobných lesních či zahradních plodů, 2 sáčky želatiny v prášku, 50 g mandlových lupínků

Vejce rozklepněte do mísy a vyšlehejte s cukrem do pěny. Do té postupně zašlehejte mouku prosátou s kakaem. Těsto nalijte na plech v asi 5 mm silné vrstvě a dejte péct při 180°C na 7–8 minut. Pak se pusťte do krému. Nejdřív vyšlehejte šlehačku do ...

Krém s kokosem a třešněmi

Krém s kokosem a třešněmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst třešní, 1 lžíce medu, 2 lžíce cukru krupice, 400 ml smetany ke šlehání, 2 kokosy, sušenku na ozdobu

Do kastrůlku nasypte vypeckované třešně, přidejte k nim cukr a med a vše zahřejte. Když se třešně v horkém medu a cukru krásně obalí, máte základ hotový. Kokosy rozdělte na poloviny (pilkou, sekáčkem… jak je kdo zručný) a pomocí ostrého nožíku je ...

Čokoládový pudink se smetanou

Čokoládový pudink se smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžičky cukru krupice, 100 g čokolády na vaření, 500 ml plnotučného mléka, 1 sáček čokoládového pudinkového prášku, 1 kelímek zakysané smetany

V zakysané smetaně rozmícháme 1 lžičku cukru. V mlékovaru zahřejeme polovinu mléka a rozpustíme v něm za stálého míchání nalámanou čokoládu. Přidáme 2 lžičky cukru. Ve zbývajícím mléce rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme k mléku s čokoládou a u...

Domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou

Domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 200 g cukru krystal, 2 kg jablek, 150 g listového těsta, 4 kopečky zmrzliny

Připravíme si teflonovou pánev a celé dno pokryjeme plátky másla a poté zasypeme cukrem. Očištěná jablka zbavená jádřinců, nakrájíme na plátky a vyskládáme je po celé ploše pánve. Listové těsto rozválíme na velikost pánve. Pánev pomalu zahříváme, ...

Vlahé skořicové jablko s tvarohovým krémem

Vlahé skořicové jablko s tvarohovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g jablek, 40 g tvarohu měkkého, 0,5 dcl smetany 33%, 15 g cukru krystal, 1 skořice

Očištěné najemno nakrájené jablko zlehka orestujeme na másle, přidáme cukr a skořici, prohřejeme, ale nevaříme. Tvaroh osladíme a povolíme smetanou, vyšleháme. Servírujeme ve sklence a dozdobíme použitými surovinami (skořice celá, výřez z jablka).

Tvarohové noky s medem

Tvarohové noky s medem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení jemného tvarohu, 2 vejce, 1 hrnek hrubé mouky, špetka soli, 8 lžic strouhanky, 1 hrst vlašských ořechů, 4 lžíce včelího medu

Tvaroh utřeme s vejci, přidáme osolenou mouku a vypracujeme tuhé těsto. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme noky a vaříme v osolené vodě 5 minut. Na talíři je posypeme nasucho opraženou strouhankou promíchanou s ořechy a polijeme medem.

Tvaroh s kousky banánů

Tvaroh s kousky banánů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 2 banány, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce cukru moučka, 1 žloutek

Tvaroh našleháme s cukrem a žloutkem. Oloupané banány rozmačkáme vidličkou, pokapeme citrónovou šťávou, promícháme a smícháme s tvarohem. Podáváme mírně vychlazené.

Čokoládový tvaroh se smetanou

Čokoládový tvaroh se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce cukru krystal, 100 g čokolády na vaření, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 250 g jemného tvarohu

Do smetany na šlehání nalámeme čokoládu a přidáme cukr. Uvedeme do varu, krátce povaříme a dáme vychladit. Do vychlazené přidáme tvaroh a elektrickým šlehačem vyšleháme.

Banánové sufflé s kávovou zmrzlinou

Banánové sufflé s kávovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 banány, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžíce hladké mouky, troška cukru moučky, máslo, 5 kopečků zmrzliny

Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou na kašičku, přidáme žloutky a vanilkový cukr, opět pěkně propracujeme, následně přidáme trochu hladké mouky. Bílky si vyšleháme na hustý sníh s trochou moučkového cukru. Poté obě hmoty opatrně smícháme. Vymaž...

Pečený ananas s mátou a malinovým coulis

Pečený ananas s mátou a malinovým coulis

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kolečka cca 100g čerstvého ananasu, 4 listy čerstvé máty, 50 g malin, 30 g cukru krystal

2-3 plátky ananasu vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 5 minut. Na pánvi smícháme maliny s cukrem a troškou vody. Vařením necháme zredukovat, poté vše přepasírujeme, abychom se zbavili jader. Nakonec vyndáme ananas z trouby a přelijeme ho šť...

Šibřinky s tvarohovou nádivkou sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou

Šibřinky s tvarohovou nádivkou sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hladké mouky, 6 vajec, trocha soli, 0,3 kg měkkého tvarohu, 0,1 kg moučkového cukru, 1 citrón, 0,3 kg mletého máku, 0,2 kg povidel, 0,1 l červeného vína, špetka skořice

1 žloutek vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh a citronovou kůru. Z povidel, vína, citronové šťávy a špetky skořice svaříme hustou omáčku. Z mouky vajec a špetky soli vytvoříme těsto (jako na nudle do polévky). Vyválíme jej na tenkou placku a kulatý...

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 0,12 l oleje, 16 g droždí, lžička cukru, 0,1 l mléka, špetka soli, Vanilkový krém: 1,6 l vanilkového pudinku, 0,08 l rumu, 200 g sušených švestek

Mouku, olej, droždí, cukr, mléko a sůl smícháme a vytvoříme těsto, které necháme pod utěrkou nakynout. Poté z těsta vytvarujeme malé kuličky, které vložíme do předem vymazaného pekáčku. Pečeme při 170°C dozlatova. Švestky podusíme v rumu, poté vmí...

Tvarohový pohár s pudinkem

Tvarohový pohár s pudinkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 1 balení pudinkového prášku, 250 ml mléka, 2-3 lžíce cukru krystal, 1 hrst malin

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme tuhý pudink. Ještě do horkého pudinku vmixujeme tvaroh. Polovinu směsi dáme do pohárů, nalijeme horké maliny, pak dáme další vrstvu směsi. Pohár ozdobíme čerstvými malinami či mandlemi.

Smažená zmrzlina v kokosu

Smažená zmrzlina v kokosu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml zmrzliny, 1 vejce, 100 g hladké mouky, trocha vody, 50 g strouhanky, 100 g kokosu

Ze zmrzliny vytvarujte koule o průměru 3–5 centimetrů a nechte je v mrazáku ztuhnout. Vejce vyšlehejte v misce s moukou a vodou, aby vám vzniklo husté těstíčko. Vedle v míse zase promíchejte strouhanku a kokos. Každou kouli pak obalte ve vajíčku, ...

Mátová zmrzlina s čokoládou

Mátová zmrzlina s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 velkých vajec, 3/4 hrnku cukru krupice, 300 ml mléka, 160 ml smetany ke šlehání , hrst máty peprné, 60 g čokolády tmavé

Vejce a cukr dáme do žáruvzdorné misky a šleháme elektrickou metlou, dokud nevznikne světlý hustý krém. Mléko a smetanu přivedeme za občasného míchání téměř k varu. Jakmile se začnou objevovat bublinky u stěny rendlíku, vmícháme směs do vaječného ...

Vanilková Panna cotta

Vanilková Panna cotta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky želatiny , 260 ml smetany, 1 vanilkový lusk, 190 ml plnotučného mléka, 100 g cukru, Na ozdobu: drobné ovoce - jahody, maliny, ostružiny

Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Mléko, smetanu, otevřený vanilkový lust a cukr přivedeme do varu. Mléčnou směs odstavíme, vyškrábeme vanilková semínka do mléka a lusky odstraníme. Želatinu vyjmeme z vody a rozpustíme v mléce. Připravíme si for...

Mango nápoj

Mango nápoj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké zralé mango, 1 zralý banán, balení bílého jogurtu, 1 sklenka drceného ledu, špetka kardamomu (nepovinné), máta na ozdobu

Oloupejte banán i mango a nakrájejte je na malé kousky. Vložte všechny ingredience (kromě máty) do mixéru a důkladně rozšlehejte až se vám objeví pěna. Ochutnejte a případně dochuťte cukrem. Ozdobte mátou a podávejte, dokud je nápoj chladný.

Čokoládová jablka s karamelem

Čokoládová jablka s karamelem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 zralých jablek, 320 g karamelu, 340 g čokolády na vaření, 2 hrsti sekaných oříšků

Připravte jablka k namáčení. Napíchněte jablka u stonku na špejle. Na plech na pečení rozprostřete voskový papír. Rozpusťte karamely podle pokynů na obalu nebo si udělejte domácí karamel. Namáčejte jablíčka do rozpuštěného karamelu, a dejte na vos...

Čokoládové variace

Čokoládové variace

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g 70% čokolády, 50 g másla, 400 g Nutely, 100 g burizónů, 700 g pralinkové pasty, 150 g másla, 500 ml smetany ke šlehání, 700 g másla, 700 g bílé čokolády, 6 bílků, 200 ml smetany ke šlehání, 1 banán

1. Rozpusťte čokoládu s máslem a smíchejte s rýžovými burizony a nutellou. Pak hmotu nalijte do nádoby s rovným dnem, ideálně o rozměrech 20 x 40 centimetrů, aby vznikla vrstva vysoká 1 centimetr. Vložte na 20 minut do mrazáku. 2. Rozpusťte máslo...

Švýcarský „pálený“ krém

Švýcarský „pálený“ krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g cukru, lžíce vody, 400 ml mléka, 4 žloutky, 2 lžíce škrobu, 300 ml 33% smetany

Cukr s jednou lžící vody opatrně v hrnci zkaramelizujeme: pomalu ho zahříváme, až se rozpustí, a potom necháme pomalu zahřát do karamelové barvy. Když má krásnou světle hnědou barvu, zalijeme mlékem (pozor, zpočátku prská). Trochu mléka necháme st...

stránka: