Ananasové créme bruleé
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Ananas nakrájíme na tenké plátky (pár kostek ananasu si necháme na ozdobu).
Plátky naskládáme na plech a poklademe máslem a zasypeme třtinovým cukrem. Pečeme 5 minut na 250 °C.
Mléko a smetanu smícháme se skořicí a přivedeme k varu.
Žloutky promícháme se 75 ml cukru krupice a vanilkou. Asi třetinu smetany nalijeme ke žloutkům za stálého šlehání. Poté celou směs vmícháme do zbytku smetany a pořádně prošleháme.
Do misek na créme bruleé dáme na dno ananas. Zalijeme smetanovou směsí a naskládáme do větší pečící nádoby, kam nalijeme vodu, aby dosahovala 3/4 výšky misek na créme bruleé.
Pečeme hodinu na 200 °C.
Poté necháme vychladnout.
Zbytek cukru rozdělíme do mističek a buď pod grilem nebo flambovací pistolí vytvoříme karamelovou krustu.
Podáváme ozdobené mátou a kousky čerstvého ananasu.
Tip k receptu
Ananas můžeme vyměnit i za jiné ovoce.
sonizna16. 09. 2015