Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Dezert - stránka 5

Citrónová pěna s lesním ovocem

Citrónová pěna s lesním ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml min. 33% smetany ke šlehání, 4 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, jemně nastrouhanou kůru z poloviny citronu, 1 dl čerstvě vymačkané citronové šťávy, lesní ovoce, pistáciové nebo makadamové oříšky na ozdobu

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a směs přendejte do parní lázně. Přimíchejte citronovou šťávu a kůru a šlehejte asi 8 minut do zhoustnutí. Pak misku z parní lázně sejměte a šlehejte dál, dokud směs nevychladne. Pak vyšlehejte šlehačku dotuha, ...

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g lesního ovoce, 40 g želatiny (4 g agaru), 0,5 l šťávy z kompotu, 500 ml bílého jogurtu, 250 ml šlehačky, 150 g cukru moučky, 1 citrón, na ozdobení: čokoládová poleva, ovoce, máta

Do kelímků vložíme ovoce, zalijeme ho trochou želé, do kterého jsme přidali kompotovou šťávu, a uložíme do chladu. Poté do bílého jogurtu nastrouháme citronovou kůru, podle chuti osladíme, přidáme šlehačku, promícháme a pomocí cukrářského sáčku na...

Smažené kiwi

Smažené kiwi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kiwi, citronová šťáva, trocha Brandy, 1 vejce, 2-3 lžíce polohrubé mouky, tuk na smažení

Oloupané kiwi nakrájíme na tlustší plátky, zastříkneme citrónovou šťávou a brandy, přikryjeme a necháme půl hodiny v chladu odležet. Potom je ze šťávy vyjmeme, šťávu přidáme k vejci rozšlehanému s moukou. Plátky kiwi namáčíme do těstíčka a smažíme...

Nepečený Míša

Nepečený Míša

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení zakysané smetany, 250 g plnotučného tvarohu, 60 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení čokolády na vaření

Všechny suroviny spolu ušleháme a naplníme do skleniček nebo do formiček na zmrzlinu a dáme do mrazničky. Když to trošinku ztuhne, vpíchneme dřívka nebo lžičky. Zmražené je namočíme do rozpuštěné čokolády a opět dáme do chladničky pořádně zatuhnou...

Zapečené banány

Zapečené banány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 100 g másla, 3 lžíce rumu, 1 lžička citronové šťávy, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 hrsti nasekaných ořechů, 50 g čokolády na vaření

Máslo si rozpustím. Banány nakrájíme na půlky. Do zapékací misky naskládáme banánové řezy, pokapeme je rozpuštěným máslem a cukrem, který jsme smíchali s rumem a citronovou šťávou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi tak 15 minut. Poté přendáme na...

Základní cheesecake

Základní cheesecake

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g máslových sušenek, 100 g rozpuštěného másla, 500 g tvarohu, 200 ml smetany ke šlehání, 50 g cukru krupice, citronová kůra ze dvou citronů, 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce jemné krupice, 3 žloutky, 1 sáček vanilkového cukru

V robotu rozmixujeme sušenky nadrobno. Zalijeme rozpuštěným máslem a znovu promixujeme, dokud se nám hmota nespojí. Formu o průměru 20 cm si vymažeme olejem nebo máslem a na dno formy natlačíme hmotu ze sušenek. Dáme do lednice. Mezitím si umy...

Citrónový sorbet s ovocným coulis a čokoládou

Citrónový sorbet s ovocným coulis a čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g citrónu, 10 g limety, 1 bílek, 50 g jahod, 30 g čokolády, 20 g másla

Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr citrón a limetu, vše svaříme, necháme vychladnout a ve vodní lázni pomalu vmícháváme vyšlehaný sníh z bílku. Tuto směs dáme zamrazit. Do rendlíku vložíme jahody máslo a cukr. Vše necháme pozvolna rozvařit. P...

Sametový nepečený čokodort podle Apetitu

Sametový nepečený čokodort podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sušenek Esíčka nebo máslových, 50 g rozpuštěného másla, 250 g čokolády na vaření (50% a více), 2 bílky, 80 g cukru krupice, 285 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce rumu

V kuchyňském robotu rozsekáme sušeny nadrobno, zalijeme rozpuštěným máslem a ještě promixujeme. Do dortové, vymazané formy o průměru 20cm vysypeme a utlačíme, abychom měli pokryté celé dno. Vložíme formu do lednice a necháme ztuhnout. Mezitím si p...

Zabaione zapečené s ovocem

Zabaione zapečené s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 4–5 lžic krupicového cukru, 4–5 lžic bílého dezertního vína nebo sherry (nejlepší je Marsala nebo Vin Santo), směs čerstvého ovoce (maliny, jahody, borůvky) , několik lístků čerstvé máty, trochu moučkového cukru

Na sporák připravte hrnec s vyšším okrajem a napusťte do něj vodu asi do výšky 8 cm. Sežeňte si kovovou misku, která bude pasovat na hrnec tak, aby se nedotýkala dnem vody. Do té pak dejte žloutky, cukr a víno. Přiveďte vodu v hrnci k varu, poté z...

Lahodný hruškový koláč s mascarpone

Lahodný hruškový koláč s mascarpone

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na koláčové těsto: 155 g hladké mouky , 55 g krupicového cukru, kůra z 1 citronu, 1 žloutek, 60 g másla (plus trochu navíc na vymazání formy), špetka mořské soli, voda dle potřeby, Na náplň: 220 g mascarpone, 55 g krupicového cukru, 1 vejce, 1/2 menší lžičky vanilkového extraktu nebo cukru, 1 lžíce hladké mouky, 4 velké nebo 8 malých hrušek, šťáva z 1 citronu, 50 g loupaných vlašských ořechů, 1 lžíce tekutého medu, mléko dle potřeby

Do misky nasypte mouku, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, malou špetku soli, máslo a vše rozmixujte dojemna. Pak přidejte vajíčko, 2–3 lžíce studené vody a těsto opět mixujte. Pokračujte, až se vám v misce vytvoří lepivější „hrudka“. Pak si popr...

Kokosový mls

Kokosový mls

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 1 sáček vanilkového cukru, 1 šálek cukru krystal, 0,5 šálku oleje, 2 šálky hladké mouky, 1 šálek mléka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, 2 vejce, Krém: 1 balení čokoládové polevy, 0,5 l mléka, 2 balení kokosového pudinku, 125 g másla, 100 g cukru moučka, 400 ml zakysané smetany

Suroviny na těsto smícháme a vylijeme na plech vyložený papírem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 25 - 35 minut při teplotě 180°C. Na krém uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme máslo s scukrem. Do másla zašleháme postup...

Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí

Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml bílého jogurtu, 150 g cukru krystal, 1 ks vanilky, 3 g želatiny, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Vanilkový lusk opatrně rozlámeme do jogurtu v nádobě Zepter o objemu 1,3 l (TF-013-16). Přidáme cukr. Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a přivedeme k varu (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli). Přidáme agar-agar (nebo ...

Ořechový koláč na Boží hod

Ořechový koláč na Boží hod

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 175 g cukru moučka + 2 lžíce na polevu, 250 g mletých lískových ořechů, 250 ml smetany, 1 lžíce citronové kůry, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rumu, máslo na vymazání

Dortovou formu vymažeme máslem. Troubu rozehřejeme na 190°C. Oddělíme žloutky a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny s cukrem a postupně přidáváme lískové oříšky, citronovou kůru i šťávu. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Lehké ...

Sorbet ze zeleného čaje s mátou a citrónem

Sorbet ze zeleného čaje s mátou a citrónem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 sáčků zeleného čaje, několik lístků čerstvé máty , 1 l vody, 1 citrón, třtinový cukr podle chuti

Sáčky čaje vložíme do konvice s několika lístky máty a zalijeme horkou vodou. Čaj necháme louhovat podle návodu. Poté sáčky i mátu vyjmeme, čaj podle chuti osladíme třtinovým cukrem a dochutíme šťávou z citrónu. Hotový čaj přelijeme do vhodné pla...

Jablečné vafle

Jablečné vafle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 150 ml oleje, 120 g cukru moučka, 220 ml polotučného mléka, 370 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2-3 jablka

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme olej, vymícháme. Pak přidáme mléko, mouku s kypřicím práškem do pečiva a vymícháme v hladké těsto. Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců, nastrouháme a přimíchá...

Lanýžový koláč

Lanýžový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 čokoládových bebe sušenek, 10 g kakaa, špetka soli, 1 lžička skořice, 1 lžička kardamomu, 100 g másla, 300 g mléčné čokolády, 150 ml smetany ke šlehání, 40 g mandlových lupínků

Sušenky v misce rozdrtíme najemno, smícháme se solí, kardamomem, skořicí a kakaem. Máslo rozpustíme a vmícháme k sušenkám. Rukama vypracujeme hmotu, kterou vyložíme malou koláčovou formu. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Mezitím si ve vodn...

Malinový sorbet s mátou

Malinový sorbet s mátou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mražených malin, 100 ml vody, 100 g cukru krupice, šťáva z jednoho citrónu, 1 svazek čerstvé máty

Maliny vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši. V rendlíčku rozehřejeme vodu a vhodíme cukr, vaříme dokud se cukr nerozpustí. Poté vhodíme mátu a necháme 15 minut vyluhovat. Mátu vyjmeme a vyhodíme. Rozpuštěný cukr nalijeme i s vodou k mal...

Tiramisu s mascarpone

Tiramisu s mascarpone

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 500 g Mascarpone, 2 sáčky cukrářských piškotů, 120 g cukru moučka, 200 ml uvařené kávy, 3 lžíce rumu, 2 sáčky vanilkového cukru, hrst kakaa

Nejprve si uvaříme hrnek instantní kávy (tak 200ml), aby nám trochu vystydla. Sýr mascarpone utřeme s moučkovým cukrem do hladka. Smetanu ke šlehání vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha. Můžeme přidat i ztužovač šlehačky. Smetanu lehce vmícháme...

Šátečky s oříškovou náplní

Šátečky s oříškovou náplní

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rozinek, 20 ml rumu, 450 g listového těsta, 1 vejce, 150 g strouhaných lískových oříšků, 1 lžíce cukru krupice, troška skořice, 2 lžíce medu, 1 žloutek

Rozinky namočíme asi na 2 hodiny do rumu. Plátky listového těsta necháme rozmrazit. Předehřejeme troubu na 200°C. Smícháme rumové rozinky s oříšky, cukrem, skořicí, medem a žloutkem. Listové těsto vyválíme a rozkrájíme na čtverečky. Rozšlehaným bí...

Dvoubarevný koláč s tvarohem a pudinkem

Dvoubarevný koláč s tvarohem a pudinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 šálky hladké mouky, 2 ks vejce, 1 šálek cukru krupice, 1/2 šálku slunečnicového oleje, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 750 ml mléka, 2 lžíce kakaa, 2 sáčky pudinkového prášku, 2 balení tvarohu, 1 lžíce rumu, 1 balení másla

Vejce, cukr, olej, hladkou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, 250ml mléka smícháme dohromady a polovinu těsta vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé půlky dáme kakao a nalijeme na světlé těsto. Pečeme při 180-200°C 15 - 20 minut. ...

Výborný tvarohový koláček

Výborný tvarohový koláček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g polohrubé mouky, 400 g cukru moučka, 3 lžíce kakaa, 25 dkg másla, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 6 ks vajec, 500 g tvarohu, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 sáček pudinkového prášku

Z polohrubé mouky, 150g moučkového cukru, kakaa, 125g másla, prášku do pečiva a 2 vajec vypracujeme těsto. Z těsta uděláme kuličky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Během přípravy tvarohové masy dáme plech do ledničky. Moučkový...

Dort Malakov

Dort Malakov

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,7 dcl rumu, 100 ml vody, cukrářské piškoty dle potřeby, 220 g másla, 220 g cukru moučka, 1/2 lžičky Amareta, 280 g mletých mandlí, 450 ml smetany ke šlehání

Nejprve si připravíme krém. Máslo s cukrem vyšleháme do světlé směsi. Přimícháme 100 ml rumu a mandlový likér. Opět zašleháme. Přisypeme mandle a jemně zamícháme. V misce ušleháme šlehačku do tuha a opatrně zamícháme do krému. Do malé misky nali...

Křehký meruňkový koláč

Křehký meruňkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky pudinkového prášku, 130 g cukru krystal, 750 ml mléka, 1 ks vejce, 400 g zakysané smetany, 750 g meruněk, 300 g hladké mouky, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 špetka sůl, 3 lžíce vody, 220 g másla, 1 balení skořicového cukru, 50 g mandlových lupínků

Z pudinkových prášků, 750ml mléka a 50g cukru uvaříme pudink podle návodu na obale. Bílek ušleháme dotuha, vmícháme do horkého pudinku a náplň necháme trochu zchladnout. Vmícháme zakysanout smetanu a necháme vychladnout. Meruňky omyjeme a vypeckuj...

Chuťovka z banánů

Chuťovka z banánů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kusy banánu, 100 ml vaječného likéru (koňaku), 100 g čokolády na vaření, trocha ztuženého tuku, 200 ml šlehačky

Oloupané banány podélně rozkrojíme, pokapeme vaječným likérem (koňakem) a přelijeme rozpuštěnou čokoládou s tukem. Necháme v chladu ztuhnout a povrch ozdobíme ušlehanou šlehačkou.

Smažená hruška

Smažená hruška

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká středně zralá hruška, 1/2 lžičky koření na americké brambory, Na obalení - 1 vejce, 1 lžíce tatarské omáčky, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 2 dcl slunečnicového oleje

Větší hrušku ne moc zralou omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Rozkrájíme jí na čtvrtiny, vykrojíme jádřinec a okrájíme slupku. Každou čtvrtku rozpůlíme, takže máme 8 dílků. Dle chuti posypeme kořením na americké brambory. Vejce rozšleháme vidličk...

stránka: