Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Dezert - stránka 5

Citrónová pěna s lesním ovocem

Citrónová pěna s lesním ovocem

400 ml min. 33% smetany ke šlehání, 4 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, jemně nastrouhanou kůru z poloviny citronu, 1 dl čerstvě vymačkané citronové šťávy, lesní ovoce, pistáciové nebo makadamové oříšky na ozdobu

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a směs přendejte do parní lázně. Přimíchejte citronovou šťávu a kůru a šlehejte asi 8 minut do zhoustnutí. Pak misku z parní lázně sejměte a šlehejte dál, dokud směs nevychladne. Pak vyšlehejte šlehačku dotuha, ...

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Ovocné želé s jogurtovým krémem

300 g lesního ovoce, 40 g želatiny (4 g agaru), 0,5 l šťávy z kompotu, 500 ml bílého jogurtu, 250 ml šlehačky, 150 g cukru moučky, 1 citrón, na ozdobení: čokoládová poleva, ovoce, máta

Do kelímků vložíme ovoce, zalijeme ho trochou želé, do kterého jsme přidali kompotovou šťávu, a uložíme do chladu. Poté do bílého jogurtu nastrouháme citronovou kůru, podle chuti osladíme, přidáme šlehačku, promícháme a pomocí cukrářského sáčku na...

Smažené kiwi

Smažené kiwi

4 kiwi, citronová šťáva, trocha Brandy, 1 vejce, 2-3 lžíce polohrubé mouky, tuk na smažení

Oloupané kiwi nakrájíme na tlustší plátky, zastříkneme citrónovou šťávou a brandy, přikryjeme a necháme půl hodiny v chladu odležet. Potom je ze šťávy vyjmeme, šťávu přidáme k vejci rozšlehanému s moukou. Plátky kiwi namáčíme do těstíčka a smažíme...

Nepečený Míša

Nepečený Míša

1 balení zakysané smetany, 250 g plnotučného tvarohu, 60 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení čokolády na vaření

Všechny suroviny spolu ušleháme a naplníme do skleniček nebo do formiček na zmrzlinu a dáme do mrazničky. Když to trošinku ztuhne, vpíchneme dřívka nebo lžičky. Zmražené je namočíme do rozpuštěné čokolády a opět dáme do chladničky pořádně zatuhnou...

Zapečené banány

Zapečené banány

4 banány, 100 g másla, 3 lžíce rumu, 1 lžička citronové šťávy, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 hrsti nasekaných ořechů, 50 g čokolády na vaření

Máslo si rozpustím. Banány nakrájíme na půlky. Do zapékací misky naskládáme banánové řezy, pokapeme je rozpuštěným máslem a cukrem, který jsme smíchali s rumem a citronovou šťávou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi tak 15 minut. Poté přendáme na...

Základní cheesecake

Základní cheesecake

200 g máslových sušenek, 100 g rozpuštěného másla, 500 g tvarohu, 200 ml smetany ke šlehání, 50 g cukru krupice, citronová kůra ze dvou citronů, 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce jemné krupice, 3 žloutky, 1 sáček vanilkového cukru

V robotu rozmixujeme sušenky nadrobno. Zalijeme rozpuštěným máslem a znovu promixujeme, dokud se nám hmota nespojí. Formu o průměru 20 cm si vymažeme olejem nebo máslem a na dno formy natlačíme hmotu ze sušenek. Dáme do lednice. Mezitím si umy...

Citrónový sorbet s ovocným coulis a čokoládou

Citrónový sorbet s ovocným coulis a čokoládou

50 g citrónu, 10 g limety, 1 bílek, 50 g jahod, 30 g čokolády, 20 g másla

Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr citrón a limetu, vše svaříme, necháme vychladnout a ve vodní lázni pomalu vmícháváme vyšlehaný sníh z bílku. Tuto směs dáme zamrazit. Do rendlíku vložíme jahody máslo a cukr. Vše necháme pozvolna rozvařit. P...

Sametový nepečený čokodort podle Apetitu

Sametový nepečený čokodort podle Apetitu

100 g sušenek Esíčka nebo máslových, 50 g rozpuštěného másla, 250 g čokolády na vaření (50% a více), 2 bílky, 80 g cukru krupice, 285 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce rumu

V kuchyňském robotu rozsekáme sušeny nadrobno, zalijeme rozpuštěným máslem a ještě promixujeme. Do dortové, vymazané formy o průměru 20cm vysypeme a utlačíme, abychom měli pokryté celé dno. Vložíme formu do lednice a necháme ztuhnout. Mezitím si p...

Zabaione zapečené s ovocem

Zabaione zapečené s ovocem

6 žloutků, 4–5 lžic krupicového cukru, 4–5 lžic bílého dezertního vína nebo sherry (nejlepší je Marsala nebo Vin Santo), směs čerstvého ovoce (maliny, jahody, borůvky) , několik lístků čerstvé máty, trochu moučkového cukru

Na sporák připravte hrnec s vyšším okrajem a napusťte do něj vodu asi do výšky 8 cm. Sežeňte si kovovou misku, která bude pasovat na hrnec tak, aby se nedotýkala dnem vody. Do té pak dejte žloutky, cukr a víno. Přiveďte vodu v hrnci k varu, poté z...

Lahodný hruškový koláč s mascarpone

Lahodný hruškový koláč s mascarpone

Na koláčové těsto: 155 g hladké mouky , 55 g krupicového cukru, kůra z 1 citronu, 1 žloutek, 60 g másla (plus trochu navíc na vymazání formy), špetka mořské soli, voda dle potřeby, Na náplň: 220 g mascarpone, 55 g krupicového cukru, 1 vejce, 1/2 menší lžičky vanilkového extraktu nebo cukru, 1 lžíce hladké mouky, 4 velké nebo 8 malých hrušek, šťáva z 1 citronu, 50 g loupaných vlašských ořechů, 1 lžíce tekutého medu, mléko dle potřeby

Do misky nasypte mouku, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, malou špetku soli, máslo a vše rozmixujte dojemna. Pak přidejte vajíčko, 2–3 lžíce studené vody a těsto opět mixujte. Pokračujte, až se vám v misce vytvoří lepivější „hrudka“. Pak si popr...

Kokosový mls

Kokosový mls

Těsto: 1 sáček vanilkového cukru, 1 šálek cukru krystal, 0,5 šálku oleje, 2 šálky hladké mouky, 1 šálek mléka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, 2 vejce, Krém: 1 balení čokoládové polevy, 0,5 l mléka, 2 balení kokosového pudinku, 125 g másla, 100 g cukru moučka, 400 ml zakysané smetany

Suroviny na těsto smícháme a vylijeme na plech vyložený papírem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 25 - 35 minut při teplotě 180°C. Na krém uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme máslo s scukrem. Do másla zašleháme postup...

Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí

Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí

500 ml bílého jogurtu, 150 g cukru krystal, 1 ks vanilky, 3 g želatiny, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Vanilkový lusk opatrně rozlámeme do jogurtu v nádobě Zepter o objemu 1,3 l (TF-013-16). Přidáme cukr. Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a přivedeme k varu (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli). Přidáme agar-agar (nebo ...

Ořechový koláč na Boží hod

Ořechový koláč na Boží hod

5 vajec, 175 g cukru moučka + 2 lžíce na polevu, 250 g mletých lískových ořechů, 250 ml smetany, 1 lžíce citronové kůry, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rumu, máslo na vymazání

Dortovou formu vymažeme máslem. Troubu rozehřejeme na 190°C. Oddělíme žloutky a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny s cukrem a postupně přidáváme lískové oříšky, citronovou kůru i šťávu. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Lehké ...

Sorbet ze zeleného čaje s mátou a citrónem

Sorbet ze zeleného čaje s mátou a citrónem

6 sáčků zeleného čaje, několik lístků čerstvé máty , 1 l vody, 1 citrón, třtinový cukr podle chuti

Sáčky čaje vložíme do konvice s několika lístky máty a zalijeme horkou vodou. Čaj necháme louhovat podle návodu. Poté sáčky i mátu vyjmeme, čaj podle chuti osladíme třtinovým cukrem a dochutíme šťávou z citrónu. Hotový čaj přelijeme do vhodné pla...

Jablečné vafle

Jablečné vafle

3 vejce, 150 ml oleje, 120 g cukru moučka, 220 ml polotučného mléka, 370 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2-3 jablka

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme olej, vymícháme. Pak přidáme mléko, mouku s kypřicím práškem do pečiva a vymícháme v hladké těsto. Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců, nastrouháme a přimíchá...

Lanýžový koláč

Lanýžový koláč

15 čokoládových bebe sušenek, 10 g kakaa, špetka soli, 1 lžička skořice, 1 lžička kardamomu, 100 g másla, 300 g mléčné čokolády, 150 ml smetany ke šlehání, 40 g mandlových lupínků

Sušenky v misce rozdrtíme najemno, smícháme se solí, kardamomem, skořicí a kakaem. Máslo rozpustíme a vmícháme k sušenkám. Rukama vypracujeme hmotu, kterou vyložíme malou koláčovou formu. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Mezitím si ve vodn...

Malinový sorbet s mátou

Malinový sorbet s mátou

500 g mražených malin, 100 ml vody, 100 g cukru krupice, šťáva z jednoho citrónu, 1 svazek čerstvé máty

Maliny vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši. V rendlíčku rozehřejeme vodu a vhodíme cukr, vaříme dokud se cukr nerozpustí. Poté vhodíme mátu a necháme 15 minut vyluhovat. Mátu vyjmeme a vyhodíme. Rozpuštěný cukr nalijeme i s vodou k mal...

Tiramisu s mascarpone

Tiramisu s mascarpone

500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 500 g Mascarpone, 2 sáčky cukrářských piškotů, 120 g cukru moučka, 200 ml uvařené kávy, 3 lžíce rumu, 2 sáčky vanilkového cukru, hrst kakaa

Nejprve si uvaříme hrnek instantní kávy (tak 200ml), aby nám trochu vystydla. Sýr mascarpone utřeme s moučkovým cukrem do hladka. Smetanu ke šlehání vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha. Můžeme přidat i ztužovač šlehačky. Smetanu lehce vmícháme...

Šátečky s oříškovou náplní

Šátečky s oříškovou náplní

1 lžíce rozinek, 20 ml rumu, 450 g listového těsta, 1 vejce, 150 g strouhaných lískových oříšků, 1 lžíce cukru krupice, troška skořice, 2 lžíce medu, 1 žloutek

Rozinky namočíme asi na 2 hodiny do rumu. Plátky listového těsta necháme rozmrazit. Předehřejeme troubu na 200°C. Smícháme rumové rozinky s oříšky, cukrem, skořicí, medem a žloutkem. Listové těsto vyválíme a rozkrájíme na čtverečky. Rozšlehaným bí...

Dvoubarevný koláč s tvarohem a pudinkem

Dvoubarevný koláč s tvarohem a pudinkem

2 šálky hladké mouky, 2 ks vejce, 1 šálek cukru krupice, 1/2 šálku slunečnicového oleje, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 750 ml mléka, 2 lžíce kakaa, 2 sáčky pudinkového prášku, 2 balení tvarohu, 1 lžíce rumu, 1 balení másla

Vejce, cukr, olej, hladkou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, 250ml mléka smícháme dohromady a polovinu těsta vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé půlky dáme kakao a nalijeme na světlé těsto. Pečeme při 180-200°C 15 - 20 minut. ...

Výborný tvarohový koláček

Výborný tvarohový koláček

210 g polohrubé mouky, 400 g cukru moučka, 3 lžíce kakaa, 25 dkg másla, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 6 ks vajec, 500 g tvarohu, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 sáček pudinkového prášku

Z polohrubé mouky, 150g moučkového cukru, kakaa, 125g másla, prášku do pečiva a 2 vajec vypracujeme těsto. Z těsta uděláme kuličky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Během přípravy tvarohové masy dáme plech do ledničky. Moučkový...

Dort Malakov

Dort Malakov

1,7 dcl rumu, 100 ml vody, cukrářské piškoty dle potřeby, 220 g másla, 220 g cukru moučka, 1/2 lžičky Amareta, 280 g mletých mandlí, 450 ml smetany ke šlehání

Nejprve si připravíme krém. Máslo s cukrem vyšleháme do světlé směsi. Přimícháme 100 ml rumu a mandlový likér. Opět zašleháme. Přisypeme mandle a jemně zamícháme. V misce ušleháme šlehačku do tuha a opatrně zamícháme do krému. Do malé misky nali...

Křehký meruňkový koláč

Křehký meruňkový koláč

2 sáčky pudinkového prášku, 130 g cukru krystal, 750 ml mléka, 1 ks vejce, 400 g zakysané smetany, 750 g meruněk, 300 g hladké mouky, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 špetka sůl, 3 lžíce vody, 220 g másla, 1 balení skořicového cukru, 50 g mandlových lupínků

Z pudinkových prášků, 750ml mléka a 50g cukru uvaříme pudink podle návodu na obale. Bílek ušleháme dotuha, vmícháme do horkého pudinku a náplň necháme trochu zchladnout. Vmícháme zakysanout smetanu a necháme vychladnout. Meruňky omyjeme a vypeckuj...

Chuťovka z banánů

Chuťovka z banánů

4 kusy banánu, 100 ml vaječného likéru (koňaku), 100 g čokolády na vaření, trocha ztuženého tuku, 200 ml šlehačky

Oloupané banány podélně rozkrojíme, pokapeme vaječným likérem (koňakem) a přelijeme rozpuštěnou čokoládou s tukem. Necháme v chladu ztuhnout a povrch ozdobíme ušlehanou šlehačkou.

Smažená hruška

Smažená hruška

1 velká středně zralá hruška, 1/2 lžičky koření na americké brambory, Na obalení - 1 vejce, 1 lžíce tatarské omáčky, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 2 dcl slunečnicového oleje

Větší hrušku ne moc zralou omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Rozkrájíme jí na čtvrtiny, vykrojíme jádřinec a okrájíme slupku. Každou čtvrtku rozpůlíme, takže máme 8 dílků. Dle chuti posypeme kořením na americké brambory. Vejce rozšleháme vidličk...

stránka: