Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Sladká kokosová kroketa s karamelovým přelivem a čokoládovou omáčkou s chilli

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 25min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 40min , porce

3748 kalorií, 2.0g cukrů, 215.0g tuků, 157.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do středně velké misky přidáme moučkový cukr a vmícháme máslo a salko. Potom přisypeme strouhaný kokos. Vše zpracujeme dohromady. Takto smíchanou hmotu dáme ztuhnout do ledničky (občas ji promícháme). Zcela vychlazenou směs tvarujeme v dlaních na úhledné čtverce. Do každé přitom dovnitř vložíme a zabalíme oloupanou mandli a na závěr obalíme v kokosu.
Karamel: Cukr krupici nasypete na pánev a za stálého míchání nechte zkaramelizovat, přelijte trochou vody a rozmíchejte dohladka. Vodu nalijeme opatrně na karamel, může prskat a mohlo by dojít k úrazu.
Čokoládová omáčka: Smetanu zahřejeme a odstavíme. Vmícháme čokoládu, chilli a necháme rozpustit.
Servírujme na talíř, tak aby byla kokosová kroketa nad karamelovým přelivem, a čokoládovou omáčkou dozdobíme na závěr s mandlí.

Barbora Šumná

14. 06. 2013, Recept navštíven: 1362x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...

Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Pohrála jsem se s tímto receptem, aby bylo to výtečné pochutnání

05. 04. 2015, 08:01

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
trochu viac práce na príprave stojí za to

19. 03. 2016, 20:08

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
stoji za to vyskúšať

29. 03. 2016, 13:15

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborne

18. 04. 2016, 10:38

Přidat komentář

Facebook komentáře