Sladká kokosová kroketa s karamelovým přelivem a čokoládovou omáčkou s chilli
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do středně velké misky přidáme moučkový cukr a vmícháme máslo a salko. Potom přisypeme strouhaný kokos. Vše zpracujeme dohromady. Takto smíchanou hmotu dáme ztuhnout do ledničky (občas ji promícháme). Zcela vychlazenou směs tvarujeme v dlaních na úhledné čtverce. Do každé přitom dovnitř vložíme a zabalíme oloupanou mandli a na závěr obalíme v kokosu.
Karamel: Cukr krupici nasypete na pánev a za stálého míchání nechte zkaramelizovat, přelijte trochou vody a rozmíchejte dohladka. Vodu nalijeme opatrně na karamel, může prskat a mohlo by dojít k úrazu.
Čokoládová omáčka: Smetanu zahřejeme a odstavíme. Vmícháme čokoládu, chilli a necháme rozpustit.
Servírujme na talíř, tak aby byla kokosová kroketa nad karamelovým přelivem, a čokoládovou omáčkou dozdobíme na závěr s mandlí.
14. 06. 2013
Ingredience
- 1 jemně mletá sušená Chilli
- 250 g moučkového cukru
- 125 g čerstvého českého másla (82%)
- 100 g strouhaného kokosu
- 50 g strouhaného kokosu na obalování
- 50 g loupaných mandlí
- Karamelový přeliv: 30 g cukru krupice
- Čokoládová omáčka s chilli: 150 g hořké 70% čokolády
- Sladká kokosová kroketa: 100 ml Salka slazeného
- 100 ml vody
- 30 ml vody
- 100 ml 31% smetany
- špetka soli
- troška chilli