Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Houby - stránka 7

 Hrudka z ryzců s vejci a sýrem

Hrudka z ryzců s vejci a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 slepičích vajec, 150 g uzeného sýra, 700 ml kravského mléka, 100 ml olivového oleje, troška pepře bílého, lžička soli, 350 g nakladaných hub, kůra z jednoho citrónu

Do mlieka pridáme 8 rozhabarkovaných vajec a varíme. Po zrazení vajec pridáme huby, pokrajané na drobno, postrúhaný syr, soľ, korenie a citrónovú kôru. Masu dobre premiešame, zabalíme do obrúska, zaťažíme a necháme vychladnúť do druhého dňa. Z boc...

Smažené žampiony

Smažené žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600-700 g žampionů, špetka soli, špetka pepře, 3 vejce, 2 šálky hladké mouky, 2 hrnečky strouhanky, olej na vysmažení, trochu mléka

Žampiony rychle opláchneme, osušíme na obrousku a posypeme solí a pepřem. Vejce smícháme s trochou mléka, soli a hladké mouky. Žampiony obalíme v mouce, ve vejcích a strouhance. Vysmažíme ve fritovacím hrnci a na papírovém obrousku necháme okapat...

Smetanová omáčka s hlivou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlivou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g Hlívy ústřičné, 200 ml husté smetany, 80 g másla, 50 g hladké mouky, 1 cibule , 1 špetka muškátového ořechu, špetka soli

Na masle opražíme cibuľu, pridáme nakrájané huby a muškátový orech, osolíme a dusíme asi 20 minút. Potom pridáme smotanu zahustenú múkou, necháme zovrieť a odstavíme. Poávame s knedlikom alebo s varenými zemiakmi.

 Holubinkový salát

Holubinkový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g holubinek, 100 ml bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, šťáva z 1 citronu, petrželka, 1 lžíce cukru moučka, sůl, 100 g nastrouhaného uzeného sýra oštěpku

Huby povaríme v slanej vode, pokrájame , zalejeme olejom, citrónovou šťavou a vínom, pridáme cukor i soľ a necháme odstáť v chladničke. Pred podávaním posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a postrúhaným syrom.

Ryzcová majonéza s křenem

Ryzcová majonéza s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ryzců, 3 žloutky, 2 lžíce křenu, 100 ml zakysané smetany, olej, citronová šťáva, sůl, pepř

Pokrájané a osolené rýdziky udusíme na oleji, odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Potom prilejeme žĺtky rozšľahane s olejom a citrónovou šťavou, pridáme smotanu a postrúhaný chren, dobre premiešame a necháme odstáť. Podávame samostatne alebo ku...

Liptovská houbovka s bramborem

Liptovská houbovka s bramborem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g očištěných brambor, 250 g hřibů, 150 g párků, 50 g tuku, 500 ml mléka, 1,5 l vody, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce octa, 2 bobkové listy, troška polévkového koření , špetka soli, špetka pepře

Zápražku z múky a masti zalejeme mliekom a vodou, osolíme, rozmiešame a po zovretí pridáme nakrájané huby, kocky zemiakov a bobkový list. Do uvarenej polievky pridáme opečené kolieska párkov, polievkové korenie a ocot.

Obložené houby v aspiku

Obložené houby v aspiku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hub naložených v octě, 200 g šunky, 3 vejce na tvrdo, 3 malé kyselé okurky, 1-2 kapie, petrželka, sůl, 1,5 l vody, 100 g želatiny, lžíce cukru, lžíce octa, lžíce soli

Opláchnuté huby rozložíme na dno hranatej nádoby, obložíme plátkami šunky, vajec, uhoriek a kapii. Trocha osolíme, posýpeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a zalejeme čiastočne vychladnutým aspikom. ASPIK: Vodu s octom, cukrom a so soľou pre...

Houbová kaše

Houbová kaše

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hřibů, 80 g slaniny, 40 g hladké mouky, 100 ml kečupu, 100 ml červeného vína, 1 cibule , 4 stroužky česneku, troška majoránky, špetka soli

Posekanú cibuľu s rozotretým cesnakom opražíme na slanine, pridáme huby zomleté v mlynčeku na mäso, ďalej múku, kečup, majorán a soľ, všetko dobre premiešame a udusíme. Keď kaša zhustne, odstavíme ju a dochutíme červeným vínom. Podávame s opražený...

Ryzce zapékané v rýži

Ryzce zapékané v rýži

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g ryzců, 250 g rýže , 30 g tvrdého sýru, 2 vejce, špetka pepře, tuk na vymazání formy, špetka soli, petrželová nať

Pokrájane rýdziky udusíme s mletým čiernym korením so soľou a posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Do vymasteného pekáča striedavo vrstvíme uvarenú ryžu a udusené huby. Vrchnú vrstvu ryže potrieme vajcom, posypeme postrúhaným syrom a za...

Houbové lívanečky

Houbové lívanečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hub, 1 cibule, 20 ml olivového oleje, 1 hrst zelené petrželky a pažitky, 300 ml mléka, 10 g droždí , špetka cukru krupice, 160 g hladké mouky, 2 vejce, lžička soli, 1 zakysaná smetana, citronová šťáva z 1/2 citronu, špetka pepře

Houby a cibuli nakrájíme najemno a opečeme na oleji a přisypeme petrželku s pažitkou. Do vlažného mléka dáme droždí a cukr krupici a rozmícháme, přidáme mouku, žloutky a vypracujeme vláčné těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme v teple vykynout, p...

Pomazánka z čerstvých žampiónů

Pomazánka z čerstvých žampiónů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g žampiónů, 1 lžička másla, 100 g taveného sýra, 2 žervé, 1 dcl mléka, 1 cibule, 1 okurka sladkokyselá, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, 2 špetky pepře

Žampiony nakrájíme na kousky. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme trošku vody. Vsypeme žampiony a dusíme doměkka. V misce utřeme sýry s mlékem. Přidáme drobně krájenou cibulku a okurku. Dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Nakonec vmícháme vychladlé ...

Smrže v mléce

Smrže v mléce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hub (smržů), 50 ml kravského mléka, 2 lžíce másla, 30 g hladké mouky, špetka soli

Smrže nakrájíme na malé kousky a asi 10 minut dusíme ve vlastní štávě. Poté přilijeme mléko, rozpustíme máslo, trochu osolíme a zahustíme moukou. Zahříváme do zhoustnutí.

Houby s eidamem

Houby s eidamem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hub, 200 g Eidamu (Edam), 40 ml kečupu, 1 lžička kari koření, špetka kmínu

Houby pokrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme kmín, kari a kečup a dusíme doměkka. Do hotového jídla vmícháme strouhaný eidam a ihned podáváme.

Libečková houbová polévka

Libečková houbová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hub, 50 g vlasových nudlí, 30 g másla, 1 špetka kmínu, 1 špetka soli

Houby očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Povaříme v 1,5 l osolené vody spolu s kmínem a libečkem. Když jsou houby měkké, zavaříme nudle a nakonec rozpustíme máslo a tím polévku zjemníme.

Žampiónové jednohubky

Žampiónové jednohubky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g menších žampionů, 1 špetka kmínu, 1 špetka pepře, 1 špetka soli, 50 g másla, 1 balení anglické slaniny

Žampiony dobře omyjeme, je-li třeba, překrojíme napůl. Podusíme asi 7 minut na másle, do kterého jsme přidali pepř a kmín. Žampiony vyjmeme a necháme okapat. Osolíme, obalíme plátky slaniny a propíchneme párátkem. Grilujeme dokřupava.

Chlebíčky v houbovém těstíčku

Chlebíčky v houbovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hub, 60 g polohrubé mouky, 1 vejce, 150 ml mléka, 1 špetka soli, 1 balení veky

Houby nadrobno nakrájíme a podusíme na lžičce vody. Z mouky, vejce, mléka a soli umícháme řídké palačinkové těsto, vmícháme houby a ve vzniklém těstíčku namáčíme na plátky nakrájenou veku. Smažíme v horkém oleji.

Šunkové kornoutky s houbami

Šunkové kornoutky s houbami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hub (nejlépe směs), 50 g slaniny, 1 ks cibule, 200 g sendvičové šunky, 1 špetka pepře, 1 špetka soli

Houby nakrájíme nadrobno a podusíme na 1 lžíci vody asi 10 minut. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a slaninu, zpěníme a přidáme houby, ze kterých slijeme přebytečnou tekutinu. Dusíme asi 5 minut. Necháme vychladnout a plníme du šunky, kterou stáč...

Houbová pomazánka z bedel

Houbová pomazánka z bedel

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bedel, 100 g Nivy, 2 ks cibule, 50 g másla, 1 sterilovaná okurka

Na másle zpěníme cibulku a přidáme nadrobno nakrájené houby. Podlijeme dvěma lžícemi vody a podusíme ve vlastní šťávě. Přidáme strouhaný sýr a nadrobno nakrájenou okurku. Mažeme nejlépe na topinky.

Grilované rozmarýnové žampiony

Grilované rozmarýnové žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 žampionů, 200 g plátků anglické slaniny, 1 svazek rozmarýnu, špetka pepře, špetka soli

Z větviček rozmarýnu odrháme lístky a na konci je seřízneme do špičky. Hlavičky žampionů očistíme, omyjeme a osušíme. Lehce je osolíme a opepříme a napichujeme na improvizované rozmarýnové jehly. Špízy rozložíme na plech vyložený pečícím papírem...

Houbová tlačenka

Houbová tlačenka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g čerstvých hub, 300 g kuřecích stehen (nebo srdíček, žaludků, apod.), majoránka, tymián, česnek, Vegeta, mletý pepř, 1 balení želatiny, sůl

Z kuřecího masa se solí uděláme 1/2l vývaru, do něj dáme povařit houby, pokrájené na větší kusy, okořeníme majoránkou, tymiánem, pepřem, třeným česnekem. Maso obereme, pokrájíme a smícháme s houbami, ze kterých jsme scedili vývar. Ve vychladlém vý...

Žemle plněné houbami

Žemle plněné houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 1 cibule, 2 lžíce másla, 2 ks vajec, kmín, 200 g Ementalu, 8 ks housek/žemlí, sůl, pepř

Na polovině másla zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby, ochutíme pepřem a kmínem a dusíme doměkka. Přidáme vejce, promícháme a osolíme. Mezitím si rozkrojíme žemle, vydlabeme část jejich střídky, pak je vymažeme máslem a naplníme sm...

Zapékané houby se sýrem

Zapékané houby se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g klouzků, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 50 g másla, sůl, pepř bílý, 200 ml smetany, 2 ks žloutků, 2 lžíce nasekané pažitky, 80 g strouhaného parmazánu/parmezánu

Houby očistíme, zbavíme nožek a klobouky nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme 40 g másla a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Přidáme houby a dusíme, dokud se neodpaří voda. Zapékací form...

Marinovaná hlíva v těstíčku s pažitkovým dipem

Marinovaná hlíva v těstíčku s pažitkovým dipem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Hlívy ústřičné, 3 lžíce olivového oleje, 2-3 lžičky citronové šťávy, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 2 lžičky tymiánu, 1 lžička česneku - sušeného, 2 ks vajec, 50-100 ml bílého vína, 2-3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce Solamylu, 100 ml bílého jogurtu, 1 lžíce zakysané smetany, 2-3 lžíce pažitky, 1 hrneček rostlinného oleje

Trs hlívy rozkrájíme na jednotlivé plodnice a očistíme je. Připravíme si marinádu: Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, 1/2 lžičkou pepře, 1 lžičkou soli, tymiánem a sušeným česnekem. Směs dobře prošleháme. Kloboučky hlívy promícháme s ma...

Rigatoni s klouzky

Rigatoni s klouzky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g klouzků, 0,5 kg rajčat, 1 cibule, 3 lžíce másla, 3-6 listů šalvěje, sůl, pepř bílý, 400 g těstovin rigatoni, 75 g strouhaného parmazánu

Očištěné houby nakrájíme na větší kousky, rajčata spaříme horkou vodou, zbavíme slupek a semen a nakrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na pánvi s rozehřátým máslem. Přidáme houby a vše asi 3 minuty dusíme. Šalvěj umyj...

Křupavé závitky s liškami

Křupavé závitky s liškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 3 ks vajec, 50 g hladké mouky, 40 g másla + máslo na smažení, 400 g lišek obecných, 1 malá mrkev, 50 g celeru, 2 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, 1 svazek zelené petrželky, špetka soli, špetka pepře, strouhanka a hladká mouka na obalení

Z mléka, 2 vajec, mouky, rozpuštěného masa a špetky soli vypracujeme řídké těsto, které necháme 15 minut odležet. Potom z něj na másle usmažíme tenké palačinky. Lišky důkladně očistíme a nakrájíme na malé kousky a očištěnou zeleninu na tenké prouž...

stránka: