Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Houby - stránka 8

Italská crostata se suchohřiby

Italská crostata se suchohřiby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 200 g másla, 350 g suchohřibů, 3 ks cibule, 6 lžic bílého vína, 1 svazek zelené petrželky, 150 ml sladké smetany, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce vody

150 g másla pokrájíme na kousky. Z mouky, másla, pepře, soli a lžíce vody vypracujeme těsto, které dáme na hodinu do ledničky. Mezitím očistíme hřiby a pokrájíme je na silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a podusíme na něm cibuli nakr...

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvých hub, 200 g papriky, 150 g rajčat, 150 g cibule, 1 palička česneku, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce hořčice, 1 kostka masoxu, 200 g šunky, 2 lžíce sádla, pepř, sůl

Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené houby, rajčata, papriky a kostku masoxu. Za častého míchání dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Před dokončením přidáme kečup, hořčici, sojovou omáčku a dochutíme. T...

Žampionové špagety

Žampionové špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žampionů, 300 g špaget, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 konzerva rajčatového protlaku, 150 g měkkého salámu, 100 g strouhaného sýra, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička Vegety, 2 lžíce slunečnicového oleje

Špagety uvaříme ve slané vodě a scedíme. Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku a česnek, na plátky nakrájené žampiony a na nudličky nakrájený salám. Přidáme vegetu, trochu podlejeme vodou a dusíme do měkka, potom přidáme protlak. Zahustíme hl.mouko...

Žampionové koláčky

Žampionové koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 8 ks větších žampionů (hlavičky), bylinkové máslo, 1 konzerva sardelek (ančoviček), 1 vejce, semínka dle chuti na posypání

Žampionům odlomíme nožičky a kloboučky očistíme - doporučuji je sloupnout. Takto očištěné kloboučky pak po jejich obvodu omotáme listovým těstem, které jsme podle velikosti žampionových kloboučků nakrájeli na pásky. Bylinkové máslo trochu prošlehá...

Výborný  guláš  z  hlívy  ústřičné

Výborný guláš z hlívy ústřičné

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks větších cibulí, 1 balení Extra silného Masoxu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky kmínu, 3 lžíce sádla, 2 lžíce instantní tmavé jíšky, 3 lžíce papriky sladké mleté , 2 papriky zelené, 50 dkg Hlívy ústřičné

Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na sádle. Přidáme omytou a pokrájenou Hlívu, mírně osmahneme přidáme mletou papriku, kmín a po pečlivém promíchání (aby paprika nezhořkla), zalijeme vřelou vodou. Přidáme Masox, je možno pokrájet i čerstvou zele...

Žampiónové  brambory

Žampiónové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 100 g žampionů, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka soli

Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Když je cibule orestovaná, přidáme pokrájené žampióny, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, podlijeme ...

Kuřecí řízek plněný houbovou směsí

Kuřecí řízek plněný houbovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 150 g Hlívy ústřičné, 100 g hub- žampiónů, 2 ks jarní cibulky, 30 g trvanlivého salámu (Poličanu), 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 2 špetky mletého zázvoru, 1 hrneček hladké mouky, 2 ks vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 hrneček rostlinného oleje

Nejdříve si připravíme nádivku: Hlívu i žampióny pokrájíme na plátky, cibulku také nakrájíme najemno. Na pánev dáme lžíci oleje a do rozpáleného vhodíme připravené houby, krátce osmahneme, přidáme cibulku, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou záz...

Houbová polévka s rýží

Houbová polévka s rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čerstvých hub, 1 cibule, 20 g másla, 50 g rýže, 100 g kapusty, sůl, kmín, 40 g parmazánu, 1 kostka masoxu

Drobně nakrájenou cibuli a nakrájené houby osmažíme na másle, přidáme kmín, syrovou spařenou rýži, drobně nakrájenou kapustu, osolíme, zalijeme vývarem, který jsme si připravili z vody a masoxu. Vaříme doměkka. Do hotové polévky nastrouháme sýr.

Záviny se sýrem a houbami

Záviny se sýrem a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 3/4 lžičky soli, 1/2 lžíce cukru, 50 g tuku, 80-100 ml mléka, 15 g droždí (kvasnic), 1 lžíce olivového oleje, Náplň: 1 lžíce oliv, 1 cibule, 1/2 lžičky oregana, 500 g hub, sůl, pepř, 1 vejce, 1-2 lžíce zakysané smetany, 1 smetanový tavený sýr (60-80 g), 100 g strouhaného parmazánu

Smícháme mouku,sůl,cukr, droždí rozdrolené ve vlažném mléce,olej a vypracujeme hladké těsto.Vytvoříme kouli, několikrát nařízneme a necháme v teple vykynout.Na oleji necháme zesklovatět cibuli,přidáme oregano,očištěné ,pokrájené houby,vypeckované,...

Zalévaná polévka

Zalévaná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 středně velkých brambor, 1 špetka soli, 1 troška kmínu, 1 hrst sušených (nebo 300g čerstvých) hub, 0,75 ml mléka, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kopru, 0,25 l zakysané smetany

Brambory a houby uvaříme se solí a kmínem doměkka v 1,5l vody. V hrnku mléka rozkvedláme mouku, zahustíme jí polévku, krátce povaříme, zalijeme ji zbytkem mléka a opět povaříme. Nakonec přidáme nasekaný kopr a vlijeme zakysanou smetanou. Již nevař...

Houbový výtěžek

Houbový výtěžek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g žampionů, 60 g másla, 1 ks citrónu (šťávy)

Houby omyjeme a rozsekáme hodně na drobno (můžeme použít i jiné houby než žampiony), přikryjeme a dusíme s máslem a se šťávou z citronu do měkka. Poté vymačkáme přes jemné síto. Získaná šťáva z hub se používá do omáček jako ochucovadlo. Uchovává s...

Žampiónové špecle

Žampiónové špecle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špeclí, 200 g žampionů, 100 g šunky, 100 g Eidamu (Edam), špetka soli, troška másla na smažení

Žampióny opláchneme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na rozpuštěném másle je krátce osmahnem spolu s nakrájenou šunkou. Vařené špecle přidáme ke směsi a lehce zahřejeme, aby se všechny chutě propojily. Na závěr ještě hotové jídlo podle chuti...

Noky z brambor s houbami

Noky z brambor s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 200 g hrubé mouky, 100 g hub, 2 lžíce másla, 6 ks vajec, 1 sklenka vody, 1 ks cibule, špetka kmínu, špetka soli

Brambory oloupeme, omyjeme, najemno nastrouháme na jemném struhadle, dáme do misky, přidáme sůl, mouku, okmínujeme, přidáme 2 vejce a uděláme těsto. Z tohoto těsta poté děláme lžičkou noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě cca 5 – 10 minut. Na ...

Nákyp z hub

Nákyp z hub

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hub, 6 ks rohlíků, 1 sklenka mléka, 50 g másla, 6 ks vajec, špetka petrželky, špetka pepře, špetka soli

Houby očistíme, nasekáme najemno, dáme do misky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do misky, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, dále přidáme žloutky a promícháme. Poté vmícháme sníh, který jsme si ušlehali z bílků. ...

Omáčka ze sušených hub

Omáčka ze sušených hub

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g sušených hub, 1 ks cibule, 50 g másla, 100 ml mléka, 50 g hladké mouky, špetka kmínu, špetka pepře, špetka soli

Sušené houby si namočíme do vody a necháme je namočené asi zhruba hodinu. Poté přidáme do vody kmín a houby uvaříme doměkka. V hrnci si rozpustíme máslo, zpěníme na něm nadrobno nasekanou cibuli, když je cibule zpěněná přisypeme hladkou mouku a ud...

Zelňačka s houbami

Zelňačka s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kysaného zelí, 6 ks brambor, 1 ks cibule, 50 g sušených hub, 0,5 l mléka, 4 lžíce másla, 1 sklenka vody, 2 lžíce hladké mouky, špetka kmínu, špetka mletého pepře, špetka soli

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rozpustíme si máslo v hrnci a cibuli na másle osmahneme do zlatova, poté zalijeme vodou, přidáme sušené houby, okmínujeme, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Mezitím ...

Žampionová krémová polévka

Žampionová krémová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g žampionů, 200 g telecího masa, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, 1,5 l vody, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 bobkový list, špetka tymiánu, špetka soli, špetka pepře

Maso a očištěnou zeleninu zalijeme vodou, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, pepřem a solí, vaříme. Když je maso měkké, přidáme očištěné žampiony a vaříme na mírném ohni cca hodinu. Maso společně se žampiony jemně nasekáme a propasírujeme přes je...

Masové kuličky v houbové omáčce

Masové kuličky v houbové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa, 250 g telecího masa, 30 g sušených hub, 1 rohlík, 2 lžíce másla, 1 vejce, 150 ml smetany, 1 stroužek česneku, 1 lžíce jemně nasekané petrželky, 2 lžíce hladké mouky, špetka tymiánu, špetka pepře, špetka soli

Maso a namočený rohlík pomeleme, přidáme lžíci rozpuštěného másla, vejce, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Důkladně promícháme a uložíme na 30 minut do chladničky. Ze směsi formujeme kuličky, obalíme je v mouce a osmažíme...

Žampiónové toasty

Žampiónové toasty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 plátků toastového chleba, 4 lžíce másla, 250 g sterilovaných žampionů, 100 g šunkového salámu, 150 g Eidamu (Edam), špetka soli

Žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém másle. Přidáme na nudličky nakrájený šunkový salám, osolíme a prohřejeme. Tuto směs poté poklademe na toastové plátky, pokryjeme plátkem eidamu a zapečeme v toastovači.

Houbová smaženice

Houbová smaženice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hub, 1 lžíce sádla, 1 větší cibule, sůl, drcený kmín, mletý pepř, 4 vejce

Očištěné houby nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájenou nadrobno necháme zesklovatět na sádle. Přidáme houby, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání osmahneme. Přilijeme trošku vody , osolíme a dusíme do změknutí, všechnu vodu necháme vydusit. Mě...

Houbový Kuba

Houbový Kuba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krup, 250 g uzeného bůčku, hrst sušených hub, 2 stroužky česneku, 5 lžic sádla, 1 lžička majoránky, špetka pepře, špetka soli

Uzený bůček uvaříme doměkka, uvaříme kroupy. Zároveň vaříme i předem namočené sušené houby. Bůček nakrájíme na kostičky, smícháme s kroupami, pokrájenými houbami, ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, opepříme a osolíme. Vložíme do sádlem vymaště...

Houbová sekaná

Houbová sekaná

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 1 cibule, 3 housky, 5 lžic mléka, 4 vejce, 10 lžic strouhanky, 1 svazek petrželky, 5 lžic olivového oleje, 1 lžička muškátového květu, 1 lžička drceného kmínu, špetka soli, špetka pepře

Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme houby pokrájené na kostičky, osolíme, okmínujeme a dusíme cca 15 minut. Podušené houby smícháme s v mléce namočenými a vymačkanými žemlemi, přidáme rozšlehaná vejce, nasekanou petrželku, okořením...

Houby zapečené s rajčaty

Houby zapečené s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 5 rajčat, 1 cibule, 5 lžic másla, 3 vejce, 125 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 50 g strouhaného Eidamu (Edam), špetka soli, špetka pepře

Na máslem osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme doměkka. Poté osolíme, opepříme, vložíme do máslem vymazané zapékací misky, poklademe plátky oloupaných rajčat a zalijeme žloutky rozmíchanými se smetanou, ...

Pečené žampiónové kloboučky

Pečené žampiónové kloboučky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 středně velkých žampionů, 2 cibule, 2 bílky, 150 g nastrouhaného Eidamu (Edam), 5 lžic olivového oleje, svazek petrželky, 2 lžičky sladké mleté papriky, špetka soli

Nožičky žampionů odkrojíme, vnitřek kloboučku vydlabeme a vše posekáme najemno. Cibulku nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném olivovém oleji. Osmahnutou cibulku přidáme k nasekaným žampionům, osolíme, zaprášíme paprikou, po vyhladnutí vmích...

Žampiony zapečené se sýrem a vejci

Žampiony zapečené se sýrem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g žampionů, 8 vajec, 125 g másla, 150 g Eidamu (Edam), špetka soli

Žampiony nakrájíme na plátky, smícháme s rozšlehanými vejci, osolíme, vložíme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme nastrouhaným eidamem, pokropíme rozpuštěným máslem a ve vyhřáté troubě zapečeme. Pečeme při 170 °C, cca 15 minut.

stránka: