Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Houby - stránka 4

Houbová polévka 2.

Houbová polévka 2.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čerstvých hub, 1 kostka drůbežího bujónu, 2 lžíce másla, špetka soli a pepře, 1,5 těstovinové zavářky

Houby opečeme na másle a potom je zalijeme vodou s kostkou bujónu. Přisypeme těstovinovou zavářku, promícháme a několik minut povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

Houbová polévka 1.

Houbová polévka 1.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šálek sušených nebo 2 šálky čerstvých nakrájených hub, 4 brambory, 1 cibule, 1 kostka bujónu, 1 lžíce sádla, 1 lžička petrželové nati

Sušené houby na jednu hodinu namočíme - čerstvé houby povaříme s oloupanými a nakrájenými bramborami, najemno nakrájenou cibulkou, kostkou bujónu a jednou lžící sádla doměkka. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Hřibová polévka

Hřibová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l slepičího vývaru, 400 g čerstvých hřibů, 1 špetka soli, 1 lžíce petrželky, 2 plátky toastového chléba, 1 špetka pepře, 120 g másla

Hříbky očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Polovinu tuku v hrnci rozpustíme a houby na něm smažíme za stálého míchání asi 15 minut. Potom houby osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přivedeme k varu, zmírníme teplotu a asi 10 minut vaříme. Me...

Krůtí prsíčka se sýrem a hříbky

Krůtí prsíčka se sýrem a hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtích prsou, 100 g eidamu, 150 g hub dle své chuti, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička směsi koření gyros, sůl a pepř dle chuti

Krůtí maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme směsi gyros. Poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji je v pánvi osmahneme po obou stranách dozlatova. Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky a vložíme do vroucí osolené vody. Asi 10...

Krůtí se sýrem a žampióny

Krůtí se sýrem a žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtího masa (prsou), 6 malých žampionů, 40 g uzeného sýra, 250 ml mléka, 1/4 lžičky soli, mletý černý pepř, 1 lžička kukuřičného škrobu, 2 - 3 stroužky česneku, 1 plátek másla

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, nebo na nudličky. Nakrájené maso dáme do misky, osolíme, opepříme a promícháme. Poprášíme kukuřičným škrobem a dobře promícháme. Sýr nakrájíme na kostičky, žampióny a česnek nasekáme na drobno. Na...

Hovězí roláda s hlívou

Hovězí roláda s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší plátky hovězího masa, 1/4 lžičky soli, 2 špetky pepře, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1/4 červené papriky, 1/4 žluté papriky, 6 jarních cibulek, 300 g hlívy ústřičné, 50 g sýra eidam, 1 vejce, 1 lžička kukuřičného škrobu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 hovězí bujón, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 smetana ke šlehání

Maso dobře naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a poskládáme na natřenou část náplň. Sýr nastrouháme a 100 g hlívy také. Vejce rozšleháme s trochou soli, pepře, škrobem a vmícháme strouhaný sýr a hlívu. Zeleninov...

Houbová pomazánka od tatínka

Houbová pomazánka od tatínka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hub, 20 g rostlinného oleje, 70 g cibule, 1/2 lžička kari koření, špetka soli, špetka drceného kmínu, 100 g šunky, 1 lžíce kečupu, petrželová nať na ozdobu

Očištěné houby najemno nakrájíme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a kari, přidáme houby, sůl, kmín a doměkka podusíme. Šunku nakrájíme na jemné nudličky a přiáme k houbám, dochutíme kečupem a ozdobíme zelenou petrželkou. Mažeme na tmav...

Polévka s hřibem a bramborem

Polévka s hřibem a bramborem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší hřib, 1 větší brambor, 1/2 bujónu, 1 špetka mletého kmínu, 1/2 lžičky majoránky, 1 lžíce jíšky připravené ze sádla a hladké mouky, sůl, 750 ml vody

Větší hřib omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Nasypeme jej do hrnce s vařící vodou a vaříme. Brambor oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do polévky. Po 5 minutách vaření přidáme kmín, bujón a lžíci jíšky připrave...

Žampiónová polévka

Žampiónová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 menších žampiónů, 2 menší brambory, 2 lžíce strouhané mrkve, sůl, 1 špetka kmínu, 1500 ml vody, jíška, 2 lžíce houbového koření Rossk, 1 lžička sušené petrželky

Brambory a mrkev oškrábeme a umyjeme. Kloboučky žampiónů oloupeme a nožičky oškrábeme. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a žampióny nakrájíme na plátky. Do vařící vody vložíme brambory a žampióny, přidáme po...

Zapečené těstoviny s houbami

Zapečené těstoviny s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 3 lžíce másla, 1 větší cibule, 500 g žampionů, 3 vejce, 5 stroužků česneku, 200 ml mléka, 1 lžička kmínu, sůl dle chuti

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, po uvaření slijeme vodu, propláchneme těstoviny studenou vodou a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli posekáme nadrobno a orestujeme na dvou lžících másla. Přidáme houby a na tenk...

Houbový nákyp

Houbový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvých hub, 120 g polohrubé mouky, 4 vejce, 1/4 l mléka, 1/2 lžičky mleté papriky, 2 lžíce másla, 2 lžičky petrželky, sůl a pepř dle chuti

Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vložíme do kastrůlku se silným dnem, zalijeme trochou mléka, osolíme, přiklopíme a necháme chvíli dusit. Poté necháme houby vychladnout. Mouku prosejeme do ...

Horalský závin

Horalský závin

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g brambor, 500 ml mléka, 8 lžíc škvarků, 2 vejce, 100 g na plátky nakrájených hříbků, 4 stroužky prolisovaného česneku, sůl, pepř a majoránku podle chuti, 2 lžíce sádla na vymaštění pekáče, 6-8 lžíc strouhanky (podle potřeby)

Zemiaky ošúpeme, opláchneme v studenej vode a nastrúhame. Dáme ich na sito a necháme odkvapkať do misy, potom vodu zlejeme. Zemiaky sparíme horúcim mliekom a pridáme nadrobno posekané oškvarky, rozotretý cesnak, koreniny, soľ, strúhanku, hríby a...

Kyselo s houbami

Kyselo s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 1/4 l mléka, 4 velké brambory, 5 vajec, 1 hrst sušených nebo čerstvých hub, 2 lžíce octa, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 1 lžička kmínu, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, pepř dle chuti

Oloupeme brambory, očistíme houby. Ty sušené zalijeme vodou a necháme nabobtnat, poté vymačkáme. Brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do poloměkka. Do hrnce nalijeme litr mléka, přidáme koření a osolíme. Do vroucího mléka přidáme houby, polom...

Houbová paštika - terina

Houbová paštika - terina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čerstvých žampionů, 150 g čerstvých hřibů, 150 g uvařených kuřecích prsou, 1 větší cibule, 70 g uvařené rýže, 80 g uzené slaniny, 2 vejce, troška pepře a soli, špetka sušeného tymiánu, lístky čerstvého tymiánu a polníčku na ozdobu , 4 plátky anglické slaniny, 2 lžíce olivového oleje

Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160g šampiňónov, hríby a vychladnuté kuracie prsia. Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré orestujeme v panvici na oleji. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s nakrájanou slaninkou.Po vychladn...

Houby s brynzou

Houby s brynzou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 50 g másla, 250 g Brynzy, 2 slepičí vejce, špetka soli, špetka pepře, 10 g kaparů

Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo a houby na něm podusíme. Opepříme, osolíme a přidáme najemno nakrájené kapary. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 15 minut (v případě tvrdých hub déle), dokud nejsou houby měkké...

Hlíva na kari koření

Hlíva na kari koření

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hlívy ústřičné, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 5 ml bylinkového octa, 1,5 lžičky kari koření, špetka soli, 100 ml vody, 1/2 lžičky cukru krupice

Cibulku i hlívu očistíme a nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji zpěníme nejdříve cibulku a pak ihned přisypeme hlívu. Chvíli mícháme a pak ochutíme kari kořením, solí a cukrem. Přilijeme ocet, vmícháme mouku a necháme dusit 15 minut. Pokrm hlí...

Hlívový špíz v těstíčku

Hlívový špíz v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čerstvé hlívy ústřičné, 1 slepičí vejce, 2 lžíce hladké mouky, 50 ml kravského mléka, 100 g tvrdého sýra, 100 g měkkého salámu, špetka soli

Klouboučky hlívy očistíme a povaříme 10 minut ve vroucí osolené vodě. Pak je nakrájíme na menší kousky. Sýr i salám také nakrájíme. Z vejce, mouky a mléka vymícháme těstíčko. Na grilovací jehlu nebo špejli navlékáme střídavě houby, sýr a salám. C...

Houby v zelí

Houby v zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 600 g bílého zelí, 60 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 3 cibule, špetka kmínu, špetka soli, špetka pepře

Houby očistíme a pokrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém másle. Poté přidáme houby a dusíme asi 10 minut. Mezitím omyjeme a spaříme zelí a pokrájíme ho na tenké nudličky. Přidáme k houbám. Dusíme 15-25 min...

Houbová česnečka

Houbová česnečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

talířek hub, kostka zeleninového bujónu, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, drcený kmín, majoránka, libeček

Očištěné houby nakrájíme na plátky a spolu se zeleninovým bujónem necháme 20 minut vařit. Pak přidáme rozetřený česnek se solí, všechno koření a už jen krátce povaříme. Nakonec do polévky přidáme nasekaný libeček a můžeme podávat. Podáváme s kos...

Výborné nakládané houby jako salát

Výborné nakládané houby jako salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,8 kg hub, 0,6 kg cibule, 0,5 kg paprik , 1 malý rajčatový protlak, kečup (množství shodné s množstvím protlaku), 15 dkg cukru krupice, 1/4 l oleje, Nálev: 2 dcl octa, 1 dcl vody, 3 g soli, 3 hřebíčky, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy

Očištěné houby nakrájíme na menší kostky a necháme přejít varem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, papriky vyjádříme a nakrájíme na kostičky a spaříme. Vše dobře promícháme a přidáme protlak s kečupem, cukrem a olejem, ještě jednou dobře pro...

Houbová cibulačka

Houbová cibulačka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 talířek lesních hub nakrájených na plátky, kostka zeleninového bujónu, sůl, pepř, 4 lžíce bílého vína, petrželka, hrst strouhaného sýra

Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme je na rozehřátém oleji. Když cibule začíná zlátnout, přisypeme mouku, promícháme a zalijeme vodou. Přidáme houby a bujón, osolíme, opepříme a vaříme, až jsou houby měkké. Do polévky přilijeme víno a dochut...

Žampiony s nivou

Žampiony s nivou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g žampionů, 300 g Nivy

Žampiony oloupeme, odstraníme nožičky a na lehce vymaštěný pekáč poskládáme kloboučkem dolů. Do každého dáme kousek nivy a už nesolíme. Pečeme při 200°C asi 40 minut. Podle potřeby podlijeme. Servírujeme s rýží nebo hranolky.

Houbová omáčka s těstovinami

Houbová omáčka s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 400 g rajčatové dužiny, 1 větší lilek, 1 stroužek česneku, 50 g strouhaného sýru, 30 g hub, 2 dietní párky, 10 g másla, špetka šalvěje, 50 g hladké mouky, sůl a pepř dle chuti, 3 lžíce rostlinného oleje

Žampiony očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme je do nádoby s teplou vodou a asi 30 minut je necháme ve vodě odležet. Lilek oloupeme a nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme odležet, dokud se neopotí. Párky nakrájíme na kolečka a opečem...

Fazole s hlívou ústřičnou

Fazole s hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g velkých tmavých fazolí, 150 g barevné papriky, 150 g hlívy ústřičné, 150 g uvařené dlouhozrnné rýže, sůl, pepř a majoránku podle potřeby, 50 ml olivového oleje

Tmavú fazuľu pred varením namočíme na par hodín do studenej vody. Potom vodu zlejeme, pridáme čistú vodu a fazuľu uvaríme domäkka. Po uvarení scedíme a odložíme Očistené farebné papriky pokrájame na rezance. Hlivu rozoberieme na menšie kúsky a sp...

Nádivka s liškami a estragonem

Nádivka s liškami a estragonem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 rohlíků, šálek mléka, 250 g anglické slaniny, 250 g lišek, sůl, pepř, petrželka, pár snítek estragonu, 2 lžíce bílého vína, 60 g másla + kousek na vymazání pekáčku, 3 vejce, špetka česneku - sušené kořenící směsi

Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme mlékem a odložíme stranou. Na pánvičce si rozškvaříme slaninu nakrájenou na malé kostičky, přidáme lišky, malé necháme celé a větší přepůlíme. Chvilku podusíme, zastříkneme vínem, přidáme špetku sušeného čes...

stránka: