Houbová omáčka s těstovinami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žampiony očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme je do nádoby s teplou vodou a asi 30 minut je necháme ve vodě odležet. Lilek oloupeme a nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme odležet, dokud se neopotí. Párky nakrájíme na kolečka a opečeme je na malém množství másla. Párky vyndáme z pánve, do které přidáme máslo a 2 lžíce oleje. V této směsi osmahneme dobře okapané houby. Na druhé pánvi osmažíme ve směsi másla a oleje lilky, které jsme osušili a obalili v mouce. Těstoviny uvaříme dle návodu. Česnek osmahneme na másle, přidáme propasírovanou dužinu z rajčat, sůl a pepř a dusíme asi 15 minut na mírném plameni. Do směsi vložíme opečená kolečka párků a osmahnuté houby, vše dobře promícháme a přelijeme tím uvařené těstoviny. Povrch ozdobíme lilky a sýrem.
Ellis27. 07. 2011