Hovězí roláda s hlívou
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
520
kalorií
20.0g
cukrů
28.0g
tuků
16.0g
bílkovin
Příprava
Maso dobře naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a poskládáme na natřenou část náplň. Sýr nastrouháme a 100 g hlívy také. Vejce rozšleháme s trochou soli, pepře, škrobem a vmícháme strouhaný sýr a hlívu. Zeleninovou náplň touto směsí potřeme. Maso zavineme a převážeme nití. Na oleji v tlakovém hrnci rolády trochu opečeme, podlijeme horkou vodou, přidáme bujón a dusíme asi 30 minut. Měkké vyjmeme, odstraníme nitě a nakrájíme. Do omáčkového vývaru přidáme zbytek nakrájené hlívy a zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody. Povaříme, dochutíme solí a zjemníme smetanou.
JanaB06. 02. 2012
Ingredience
- 1/4 červené papriky
- 1/4 žluté papriky
- 6 jarních cibulek
- 1 vejce
- 300 g hlívy ústřičné
- 50 g sýra eidam
- 1 hovězí bujón
- 1 smetana ke šlehání
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 2 špetky pepře
- 2 větší plátky hovězího masa
Kategorie
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.