Hovězí roláda s česnekovou šťávou
Obtížnost | Čas přípravy |
---|---|
20min |
Čas vaření | Celkový čas | Porce |
---|---|---|
1h 20min | 1h 40min |
Nutriční hodnoty |
---|
1512 kalorií | 1.0g cukrů | 116.0g tuků | 97.0g bílkovin |
Příprava
Anglickou a špenát nakrájíme na širší nudličky. Špenát spaříme vařící vodou a necháme na sítu okapat.
Na lžičce oleje prohřejeme slaninu, přidáme vejce, osolíme, opepříme a připravíme míchaná vejce. Poté vmícháme špenát a ještě chvíli mícháme.
Maso nakrájíme na 2 pláty, které dobře rozklepeme. Mírně osolíme a poklademe náplní. Stočíme do rolády a zpevníme nití.
Na lžíci oleje opečeme ze všech stran, podlijeme mírně vodou a přidáme rozdrobený bujón. Za občasného obracení a podlévání vodou maso udusíme do měkka.
Rolády vyjmeme, uchováme v teple a před podáváním odstraníme nit a nakrájíme na plátky. V troše studené vody rozmícháme vodu a šťávu zahustíme. Provaříme, dochutíme solí a odstavíme.
kotátko 07. 06. 2014, 21:38