Hovězí roláda s vejci

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 20min

Celkový čas

1h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

600 kalorií
0.0g cukrů
60.0g tuků
20.0g bílkovin


Příprava

Plátek hovězího masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu plátku potřeme hořčicí. Z vajec a nezbytného množství oleje připravíme míchaná vajíčka. Na potřený plát masa dáme plátek šunky, který potřeme míchanými vejci. Na ně dáme mrkev a okurku a potřeme zbylými vejci. Roládu zatočíme a zpevníme nití. Pokud nám někde vytéká hořčice, nebo vejce, tak to nevadí, ochutí to šťávu. Pro rychlejší přípravu použijeme tlakový hrnec. V tlakovém hrnci opět na nezbytném množství oleje usmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění a na ní orestujeme roládu ze všech stran. Podlijeme vodou a dusíme do měkka asi 30 - 45 minut. Poté roládu vyjmeme a šťávu zahustíme tmavou hotovou jíškou, která vytvoří pěknější barvu šťávy, než mouka. Než se nám šťáva povaří, tak odstraníme niť z rolády a nakrájíme jí na plátky. Podáváme s rýží.

přidejte na:
JanaB

20. 03. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dělávám podobně, jen přidávám i jeden plátek šalvěje
Přidané ingredience: šalvěj

31. 10. 2015, 07:27

Chybí obrázek
skvelá rolada

07. 04. 2016, 09:51

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.