Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hovězí roláda s vejci

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 20min 1h 40min
Nutriční hodnoty
600 kalorií 0.0g cukrů 60.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Plátek hovězího masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu plátku potřeme hořčicí. Z vajec a nezbytného množství oleje připravíme míchaná vajíčka. Na potřený plát masa dáme plátek šunky, který potřeme míchanými vejci. Na ně dáme mrkev a okurku a potřeme zbylými vejci. Roládu zatočíme a zpevníme nití. Pokud nám někde vytéká hořčice, nebo vejce, tak to nevadí, ochutí to šťávu. Pro rychlejší přípravu použijeme tlakový hrnec. V tlakovém hrnci opět na nezbytném množství oleje usmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění a na ní orestujeme roládu ze všech stran. Podlijeme vodou a dusíme do měkka asi 30 - 45 minut. Poté roládu vyjmeme a šťávu zahustíme tmavou hotovou jíškou, která vytvoří pěknější barvu šťávy, než mouka. Než se nám šťáva povaří, tak odstraníme niť z rolády a nakrájíme jí na plátky. Podáváme s rýží.


Přidat na Pinterest
JanaB

20. 03. 2012, Recept navštíven: 2315x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
dělávám podobně, jen přidávám i jeden plátek šalvěje
Přidané ingredience: šalvěj

31. 10. 2015, 07:27

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvelá rolada

07. 04. 2016, 09:51

Přidat komentář

Facebook komentáře