Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Houby - stránka 3

Slané palačinky

Slané palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 200 g Cottage sýru, 2 lžičky pesta, 50 g nízkotučného sýru, 50 g celozrné mouky, špetka pepře barevného

Dejte všechny ingredience do mísy a dobře je smíchejte. Na rozpálené pánvi z obou stran usmažte cca 15 palačinek.

Kachní prsa na houbách

Kachní prsa na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kachní prsa, 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce medu, 200 g menších hub, 1 cibule, 1 hruška, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 špetky mletého barevného pepře, 3 špetky soli , 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce másla , 100 ml kuřecího vývaru, 4 stonky koriandru

Kachní prsa bez kůže nakrájejte na plátky. Sójovou omáčku promíchejte s medem a pepřem. Plátky masa vložte do marinády a nechte 30 minut marinovat. Očištěné houby a nakrájenou cibuli orestujte na oleji. Přidejte omytou, na plátky nakrájenou hrušku...

Pečenáče z hub

Pečenáče z hub

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kila hub, 200 g hladké mouky, 3 vejce, 1/2 kila strouhanky, sůl a pepř dle potřeby, olej na smažení, lák na okurky plus 2 dcl octa (kyselejší); nebo kečup, cibuli dle vlastní chuti

Použijeme zdravé, tvrdší houby. Hřiby jsou ideální, ale nesmí být přerostlé. Hlavičky i nohy nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, osolíme, opepříme, obalíme v trojobalu, usmažíme řízky a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme nálev na okurky, al...

Hovězí kostky v houbách

Hovězí kostky v houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního masa , 1 hrst sušených hub, 2 lžičky houbového koření, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 bujón, mletý černý pepř, kousek mrkve, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, hladká mouka

Maso nakrájíme na kostky a oloupanou cibuli na drobno. Na oleji v tlakovém hrnci usmažíme cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso, osmahneme a podlijeme namočenými houbami i s vodou. Přidáme bujon, pepř, houbové koření, hořčici a vrchovatou lžíci...

Houbová cuketa

Houbová cuketa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 1 cibule, 1 hrst lesních hub, směs, 1 stroužek česneku, 15-20 dkg hovězího mletého masa, 1-2 rajčata, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 špetky soli, špetka pepře bílého, špetka oregana, špetka kmínu, 10-15 ml olivového oleje, 1 lžíce petrželové natě, 4 lžíce parmazánu

Cuketu vydlabeme a vydlabanou dužinu si nakrájíme na drobné kousky. Stejně tak pokrájíme i cibuli (menší), rajčata, houby. Nadrobno nasekáme česnek a petrželku. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme hovězí mleté ...

Houbová polévka s kapustou

Houbová polévka s kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vývaru z kostí, 1-2 hrsti hub, 1 menší hlávka kapusty, troška pepře, troška kmínu, 1 lžíce másla, 2 vejce

Do vařícího vývaru vsypeme očištěné a nakrájené houby, chvíli povaříme a pak přidáme spařenou a na nudličky nakrájenou kapustu. Ochutíme pepřem, kmínem a lžící másla. Nakonec přidáme 2 rozšlehaná vejce, ale polévku už nevaříme. Nejlepší je s chle...

Houbová omáčka s paprikami

Houbová omáčka s paprikami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 červené papriky (kapie), hrst očištěných hub, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, troška kmína, 250 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky

Cibuli nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a pokrájíme. Zpěníme v hrnci cibuli a přidáme 2 nadrobno nakrájené papriky a osmahneme. Přidáme houby, osolíme, opepříme a okmínujeme. Poté podlijeme trochou vody a 10 minut dusíme. Poté zalijeme smetanou,...

Kuřecí prsa na houbách

Kuřecí prsa na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 2 hrsti sušených hub, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli, troška pepře, 2 lžíce másla

Kuřecí prsa omyjeme, pokrájíme a naklepeme. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Poté k ní přidáme prsa a orestujeme. Houby jsme si předem namočili a teď je přidáme k masu, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody...

Bedly na víně

Bedly na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

talíř bedel, olej, sůl a pepř podle chuti, 100 g libové anglické slaniny, 200 ml bílého vína

Houbám oloupeme kloboučky, větší rozkrojíme na dílky a na lžíci oleje je krátce osmahneme. Opečené houby narovnáme do zapékací mísy, osolíme je a opepříme. Na lžíci oleje orestujeme anglickou slaninu nakrájenou na malé kostičky, po chvíli zalijeme...

Houbové rizoto se zakysanou smetanou

Houbové rizoto se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dlouhozrnné rýže, 150 g anglické slaniny, 4 jarní cibulky, 3 lžíce másla, 300 g hub, sůl a pepř dle chuti, 500 ml zeleninového vývaru, 2 dcl bílého vína, 1 hrníček strouhaného parmazánu, 200 ml zakysané smetany

Na másle v hluboké pánvi osmahneme cibulku, slaninu a hříbky nakrájené nadrobno. Jakmile nám vše začíná zlátnout, nasypeme opláchnutou a okapanou rýži a necháme ji obalit v omastku. Jakmile vydává praskavý zvuk, zalijeme jí bílým vínem. Necháme vs...

Houbový krém s hlívou ústřičnou, portobello a lesními houbami

Houbový krém s hlívou ústřičnou, portobello a lesními houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hlívy ústřičné (očištěné a nakrájené na tenké plátky), 3 velké houby portobello, 3 druhy čerstvě nasbíraných lesních hub, olivový olej, 150g másla, 1l 21% smetany, 3 velké panáky sladkého vermutu, 1/2 l vody, troška čerstvého tymiánu, sůl a pepř dle potřeby

Na rozpálenou pánev dáme olivový olej, portobello a hlívu ústřičnou, orestujeme, přidáme sůl, pepř a sladký vermut. Necháme vyvařit alkohol a přidáme smetanu, vodu, čerstvý tymián, máslo a necháme povařit. Těsně před dokončením polévky přidáme čer...

Kuřecí prsa na liškách

Kuřecí prsa na liškách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa s kůží, sůl a pepř podle chuti, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 - 4 hrsti lišek, 100 ml bílého vína, několik snítek čerstvého tymiánu , 150 ml smetany, 1-2 lžičky Solamylu

Do pánve na rozehřáté máslo vložíme prsíčka kůží dolů a opečeme dozlatova. Maso obrátíme a přisypeme cibuli a česnek nasekané nadrobno. Když je cibule i maso pěkně zlatavé, přihodíme houby, osolíme, opepříme a přilijeme víno, které necháme na odkr...

Koláč s hříbky

Koláč s hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rozváleného listové těsta, 300 g hub, 200 g anglické slaniny, 1 hrst petrželové nati, 200 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, 1 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 100 g goudy

Těsto si rozprostřeme do plechu. Necháme chvíli stranou. Mezitím si na pánvi na másle osmahneme hříbky a anglickou slaninu. Slaninu s hříbkami rozvrstvíme na těsto. V menší misce vyšleháme smetanu s petrželkou a vejci, ochutíme solí a pepřem a pře...

Houbové ragú

Houbové ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 talíře lesních hub ( nejlépe směs), 2 šalotky, sůl, pepř a tymián podle chuti, 200 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce brandy, 100 ml smetany, 3 lžíce oleje

Očištěné houby nakrájíme na menší kousky. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nasekanou šalotku a po chvíli přihodíme houby. Houby orestujeme, pak osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme tymián a podusíme doměkka. Krátce před...

Špagety s houbovou směsí

Špagety s houbovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

olej, 1 cibule, talíř lesních hub, 150 g libového uzeného masa (lze nahradit libovolnou uzeninou), sůl a pepř podle chuti, 3-4 lžíce ostrého kečupu, 2-3 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce sladké smetany, 1/2 balení špaget, 2-3 stroužky česneku

Špagety dáme vařit podle návodu na obalu. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí přihodíme nakrájené houby a uzené nebo uzeninu nakrájené na kostičky. Necháme lehce orestovat, je-li třeba, podlijeme lehce vodou a ...

Rýžová směs s liškami a vepřovým masem

Rýžová směs s liškami a vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček směsi rýže parboiled s indiánskou rýží, 2 šalotky, 250 g vepřové kýty, 300 g lišek obecných, asi 10 cherry rajčátek, sůl a pepř podle chuti, asi 4 snítky čerstvého tymiánu , 3 lžíce Worcesterové omáčky, 4 lžíce bílého vína, olivový olej

Rýži dáme vařit podle návodu na obalu. Mezitím si na rozehřátém oleji začneme restovat maso nakrájené na malé kostičky. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, za další chvilku přihodíme lišky, směs osolíme, opepříme, přidáme lístečky tymiá...

Hlíva na smetaně a zázvoru

Hlíva na smetaně a zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hlívy ústřičné, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl a pepř podle chuti, 1 malá lžička zázvoru, 1/2 lžičky česneku - sušené kořenící směsi, šálek vývaru , 1-2 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany, 2-3 lžíce sojové omáčky

Hlívu nakrájíme na proužky. Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme hlívu, osmahneme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Přidáme zázvor, sušený česnek a na mírnějším ohni dusíme asi 15 minut pod pokličkou. Mouku rozmícháme v troš...

Hlíva v česnekové marinádě

Hlíva v česnekové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hlívy ústřičné, olivový olej, 3-4 stroužky česneku, sůl a pepř podle chuti, 2 lžíce nasekané pažitky, 1,5 lžíce vinného octa

Z hlívy odřízneme tuhé stonky a trs rozkájíme na jednotlivé kloboučky. Na pánvi rozehřejeme olej a hlívu na něm opražíme dozlatova. Přesypeme ji do misky a do ještě horké vmícháme stroužky česneku nasekané nadrobno, sůl, pepř, pažitku a vinný ...

Polévka z hlívy s vejcem

Polévka z hlívy s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hlívy ústřičné, 1 špetka kmínu, 1 l vody, máslo dle potřeby, 1 lžíce hladké mouky, 1 bujón, 1 vejce, 1 lžíce sýra Niva, sušená petrželka

Z másla a vrchovaté lžíce hladké mouky připravíme světlou jíšku. Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme jí do hrnce, zalijeme vodou, přidáme špetku kmínu a uvedeme do varu. Po 5 minutách vmícháme máslovou jíšku a vařím...

Plec se žampióny a okurkou

Plec se žampióny a okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 200 g žampiónů, 3 sladkokyselé okurky, sůl, 1 kostka bujónu, 200 ml mléka, 2 - 3 lžíce hladké mouky, 500 ml smetany na vaření

Maso nakrájíme na kostky a orestujeme na oleji do mírného zhnědnutí. Poté podlijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list a nové koření. Za občasného zamíchání a podlévání dusíme do změknutí masa. Žampióny oloupeme a s okurkami nakrájíme na menší kousk...

Žampiónová polévka s knedlíčky

Žampiónová polévka s knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žampiónů, sušená petrželka, 2 kostky bujónu, 4 lžíce instantní světlé jíšky, 1 plátek másla, 1250 ml vody, slaninové knedlíčky s petrželkou

Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené žampióny a za občasného zamíchání je na středním plameni opečeme. Žampióny nejprve pustí šťávu. Mícháme asi 8 - 10 minut, dokud se všechna tekutina neodpaří. ...

Žampiónová polévka s fazolemi

Žampiónová polévka s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 100 g žampiónů, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, špetka kmínu, 2 bujóny nebo sůl, 2 l vody, instantní světlá jíška, sušená petrželka, 2 lžíce slunečnicového oleje

Brambory oškrábeme a nakrájíme na menší kostky. Očištěné žampióny nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce s vroucí vodou a kmínem a uvaříme skoro do měkka. Polévku zahustíme jíškou, ochutíme bujóny, nebo solí a povaříme. Na závěr přidáme do polévky ...

Vepřová plec se žampióny

Vepřová plec se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového plecka, 100 g menších žampionů, sůl dle potřeby, 1/2 kostky bujónu, plátek másla, 2 lžičky houbového koření, hladká mouka, 100 ml smetany ke šlehání

Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na menší kousky - nudličky, plátečky. Na rozehřátém másle maso chvíli pomalu osmahneme, poté mírně osolíme, podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme skoro do měkka. Vložíme očištěné a na p...

Telecí plátky se žampiony

Telecí plátky se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecí svíčkové panenky, 50 g špenátu, 250 g žampionů, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička Vegety, špetka adžiky, 1 svazek mladé jarní cibulky, 30 g másla

Telecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé medajlonky a lehce naklepeme, nejlépe klouby prstů. Doprostřed každého plátku položíme pár omytých listů špenátu, jeden očištěný a na plátky nakrájený žampion a vločku másla. Medajlonky překlopíme n...

Houbová polévka 3.

Houbová polévka 3.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čerstvých hub, 150 g brambor, troška kmínu, 1 cibule, 250 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, troška pepře a soli

Houby vaříme ve vodě společně s oloupanými a nakrájenými bramborami. Osolíme, přidáme kmín a nakrájenou cibuli. Když brambory změknou, zahustíme polévku smetanou rozkvedlanou s moukou a povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

stránka: