Houbová cuketa
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cuketu vydlabeme a vydlabanou dužinu si nakrájíme na drobné kousky. Stejně tak pokrájíme i cibuli (menší), rajčata, houby. Nadrobno nasekáme česnek a petrželku. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme hovězí mleté maso a zprudka je orestujeme. K orestovanému masu přidáme podusit houby a poté přidáme zbylé ingredience - tedy nakrajánou cuketu, česnek a rajčata. Osolíme, opepříme, přidáme kmín (mletý je nejlepší), oregano a rajčatový protlak. Na závěr, až je zelenina měkká, vmícháme petrželku. Směs necháme lehce zchladnout (nemusíme) a pak jí naplníme vydlabané cukety. Pečeme při 170°C cca 30 - 35 minut a závěrečných 10 minut pečeme posypané parmezánem. Můžeme podávat s čímkoliv - s bramborem, pečivem.
Ajaja24. 09. 2012