Žampiony s hlívou, kapií a vejci
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
25min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
714
kalorií
40.0g
cukrů
48.0g
tuků
10.0g
bílkovin
Příprava
Očištěné žampióny, hlívu a kapii nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na proužky. Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a petrželku nasekáme na drobno. Do misky rozdrobíme bujón, přidáme vejce, mléko, petrželku, pepř a rozmícháme. V pánvi na rozehřátém oleji na mírném plameni asi 5 minut opékáme cibuli s kapií. Poté přidáme houby a opékáme dalších 10 minut. Nakonec vmícháme mrkev, promícháme a zalijeme připravenými vejci. Vše mícháme, dokud vejce neztuhnou. Směs rozdělíme na talíře a teplé podáváme s pečivem.
JanaB07. 01. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Přidané ingredience: stejné
Dessyna 22. 01. 2013, 19:27

katka16031 15. 10. 2016, 20:08

hanka 24. 01. 2020, 21:15

majka 25. 01. 2020, 19:32
© 2021, Railsformers, s.r.o.