Žampiony s hlívou, kapií a vejci

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
25min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

714 kalorií
40.0g cukrů
48.0g tuků
10.0g bílkovin


Příprava

Očištěné žampióny, hlívu a kapii nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na proužky. Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a petrželku nasekáme na drobno. Do misky rozdrobíme bujón, přidáme vejce, mléko, petrželku, pepř a rozmícháme. V pánvi na rozehřátém oleji na mírném plameni asi 5 minut opékáme cibuli s kapií. Poté přidáme houby a opékáme dalších 10 minut. Nakonec vmícháme mrkev, promícháme a zalijeme připravenými vejci. Vše mícháme, dokud vejce neztuhnou. Směs rozdělíme na talíře a teplé podáváme s pečivem.

přidejte na:
JanaB

07. 01. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Výborné, jen bych hlívu vařila déle, je to dřevokazná houba a musí být pořádně povařena, žampiony se dají jíst i syrové, jako jedny z mála hub. Pro chuť bych je asi přidala později než hlívu.
Přidané ingredience: stejné

Dessyna 22. 01. 2013, 19:27

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
ozaj vyborný recept

katka16031 15. 10. 2016, 20:08

Přidat komentář