Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Žampiony s hlívou, kapií a vejci

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 25min
Celkový čas: 40min , porce

714 kalorií, 40.0g cukrů, 48.0g tuků, 10.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Očištěné žampióny, hlívu a kapii nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na proužky. Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a petrželku nasekáme na drobno. Do misky rozdrobíme bujón, přidáme vejce, mléko, petrželku, pepř a rozmícháme. V pánvi na rozehřátém oleji na mírném plameni asi 5 minut opékáme cibuli s kapií. Poté přidáme houby a opékáme dalších 10 minut. Nakonec vmícháme mrkev, promícháme a zalijeme připravenými vejci. Vše mícháme, dokud vejce neztuhnou. Směs rozdělíme na talíře a teplé podáváme s pečivem.

JanaB

07. 01. 2013, Recept navštíven: 1016x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Obalené žampiony s květákem

Obalené žampiony s květákem

Květák rozdělíme na růžičky a ve slané vodě s vegetou chvíli povaříme. Brambory oloupeme a také je chvíli p...

Žampiony s nivou

Žampiony s nivou

Žampiony oloupeme, odstraníme nožičky a na lehce vymaštěný pekáč poskládáme kloboučkem dolů. Do každého dám...

Žampiony s hlívou, kapií a vejci

Žampiony s hlívou, kapií a vejci

Očištěné žampióny, hlívu a kapii nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny a nakrájíme...

Plněné žampióny s tvarůžky

Plněné žampióny s tvarůžky

Žampióny oloupeme a kloboučky oddělíme od nožiček. Na másle osmažíme cibuli nakrájenou na drobno, přidáme p...

Zobrazit všechny podobné recepty k Žampiony s hlívou, kapií a vejci Link-arrow

Přidat recenzi
Dessyna
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Výborné, jen bych hlívu vařila déle, je to dřevokazná houba a musí být pořádně povařena, žampiony se dají jíst i syrové, jako jedny z mála hub. Pro chuť bych je asi přidala později než hlívu.
Přidané ingredience: stejné

22. 01. 2013, 19:27

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ozaj vyborný recept

15. 10. 2016, 20:08

Přidat komentář

Facebook komentáře