Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Žampiony s hlívou, kapií a vejci

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 40min
Nutriční hodnoty
714 kalorií 40.0g cukrů 48.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

Očištěné žampióny, hlívu a kapii nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na proužky. Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a petrželku nasekáme na drobno. Do misky rozdrobíme bujón, přidáme vejce, mléko, petrželku, pepř a rozmícháme. V pánvi na rozehřátém oleji na mírném plameni asi 5 minut opékáme cibuli s kapií. Poté přidáme houby a opékáme dalších 10 minut. Nakonec vmícháme mrkev, promícháme a zalijeme připravenými vejci. Vše mícháme, dokud vejce neztuhnou. Směs rozdělíme na talíře a teplé podáváme s pečivem.


Přidat na Pinterest
JanaB

07. 01. 2013, Recept navštíven: 1191x


Přidat recenzi
Dessyna
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Výborné, jen bych hlívu vařila déle, je to dřevokazná houba a musí být pořádně povařena, žampiony se dají jíst i syrové, jako jedny z mála hub. Pro chuť bych je asi přidala později než hlívu.
Přidané ingredience: stejné

22. 01. 2013, 19:27

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ozaj vyborný recept

15. 10. 2016, 20:08

Přidat komentář

Facebook komentáře