Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Návštěva - stránka 5

Jahodový letní drink

Jahodový letní drink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mražených jahod, 150 cl bílého vína, 100 cl sodové vody

Všechny ingredience dáme do mixeru. Hotový nápoj ihned podáváme.

Jahodový závin z lístkového těsta

Jahodový závin z lístkového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 lžíce másla, 100 g strouhanka, 100 g cukr krupice, 1 vejce, jahody dle libosti, 1 vejce na potření

Na másle opražíme strouhanku a necháme ji vychladnout. Pak ji smícháme s cukrem a vejcem. Tuto náplň pak rozetřeme na vyválené listové těsto (měla jsem tři díly), okraje necháme volné a nakonec poklademe vrstvou jahod, které jsme nakrájeli na plát...

Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 2 lžíce másla, možno i pomazánkové a jiné, 1 cibule, 1 paprika červená, možno i sterilovaná (kapie), 2 lžíce mleté sladké papriky , 1,2 lžičky soli, troška mletého bílého pepře, 1 - 2 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, troška mletého kmínu

Změklé máslo utřeme s tvarohem, přidáme utřený česnek, hodně nadrobno nakrájenou cibuli a čerstvou papriku pokrájenou na jemné nudličky. Přimícháme kečup, sladkou mletou papriku, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme podle chuti i mletý kmín. Kdo ...

Řepný chlebíček s čokoládou

Řepný chlebíček s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

170 g červené nakládané řepy, bez nálevu, 200 g polohrubé mouky , 50 g hladké mouky , 80 g kakaa (holandského typu), 1 lžička kypřicího prášku, 1/2 lžičky jedlé sody, 230 g třtinového cukru, 3 vejce, 200 ml oleje, 100 g tmavé čokolády, nasekané na kousky, špetka soli

Troubu předehřejte na 180 °C. Řepu nastrouhejte na jemném struhadle a dejte ji do mísy. Přidejte obě mouky, kakao, kypřicí prášek, sodu, třtinový cukr, vejce a sůl a krátce prošlehejte. Do zcela hladké směsi za stálého mixování pramínkem přilévejt...

Grilované rolky plněné cuketou, anglickou slaninou a sýrem

Grilované rolky plněné cuketou, anglickou slaninou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 menší cukety, plátky anglické slaniny, stroužek česneku, sýr Cottage, nakládaná sušená rajčata, bazalka, sůl, pepř, olivový olej

Cuketu podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme cca 15 min. „vypotit“. Na olivovém oleji lehce osmahneme nahrubo nasekaný česnek, přidáme nakrájená sušená rajčata a sýr. Dle chuti osolíme a opepříme, nakonec přidáme nasekanou bazalku. ...

Tiramisu

Tiramisu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cukrářských piškotů, 200 g zakysané smetany, 100 g Lučiny nebo Ricotty, hrneček vychlazeného vanilkového pudinku, 3 lžíce moučkového cukru, 1 vanilinový cukr, 150 ml silné kávy, kakao na posypání

Polovinu balení piškotů naskládáme do mělké mísy podlouhlého tvaru. Důkladně je pokapeme kávou (piškoty mají být kávou nasáknuté, ale ne rozmočené). Ze zakysané smetany, Lučiny (nebo Ricotty), pudinku a cukru vyšleháme hladký krém. Polovinu krému ...

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jehněčí kýty , 3 stroužky česneku, 2 g rozmarýnu , 10 g mrkve, 10 g celeru, 5 g cibule žluté , 1,5 dl červeného vína, 20 g brusinek , 150 g šťouchaných brambor, 5 g pažitky, sůl, pepř, 5 cl olivového oleje

Jehněčí kýtu osolíme a opepříme a naložíme do olivového oleje. Přidáme rozmarýn a česnek, celé přikryjeme a pečeme do rozpadnutí při cca 110°C (3 až 4 hodiny). Uvaříme brambory do měkka ve vroucí osolené vodě a rozmixujeme s pažitkou. Podusíme koř...

Sladká kokosová kroketa s karamelovým přelivem a čokoládovou omáčkou s chilli

Sladká kokosová kroketa s karamelovým přelivem a čokoládovou omáčkou s chilli

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Sladká kokosová kroketa: 100 ml Salka slazeného, 100 ml vody , 250 g moučkového cukru , 125 g čerstvého českého másla (82%), 100 g strouhaného kokosu , 50 g strouhaného kokosu na obalování, 50 g loupaných mandlí, 1 jemně mletá sušená Chilli, Karamelový přeliv: 30 g cukru krupice, 30 ml vody, Čokoládová omáčka s chilli: 150 g hořké 70% čokolády, 100 ml 31% smetany, špetka soli, troška chilli

Do středně velké misky přidáme moučkový cukr a vmícháme máslo a salko. Potom přisypeme strouhaný kokos. Vše zpracujeme dohromady. Takto smíchanou hmotu dáme ztuhnout do ledničky (občas ji promícháme). Zcela vychlazenou směs tvarujeme v dlaních na ...

Šťavnatý mix gril s tomatovou salsou a pečenou bramborou v alobalu s creme fraiche

Šťavnatý mix gril s tomatovou salsou a pečenou bramborou v alobalu s creme fraiche

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g hovězí roštěné , 70 g vepřové panenky, 60 g kuřecích prsou, 1 větší brambora, 1 crème fraiche, čerstvé bylinky, Salsa - červená cibule, 1 paprika (kapie), troška chilli, 1 rajče, sůl, pepř

Očištěné maso nakrájíme na malé steaky, přidáme sůl a pepř a posypeme čerstvými bylinami. Zprudka opečeme na olivovém oleji na pánvi nejprve kuřecí maso a po dvou minutách přidáme zbylá dvě masa. Masa můžeme dopéct v troubě nebo na mírnějším ohni ...

Citronový krém se sněhem

Citronový krém se sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 žloutky, 100 g cukru krupice, 2 citróny, 3 bílky, 5-10 dětských piškotů

Do mixeru dáme žloutky, kousek citronové kůry, cukr a dobře našleháme. Přidáme šťávu z citronů a ještě podle chuti přisladíme. V míse našleháme tuhý sníh a citronový krém do něho opatrně po částech přidáme. Na dno misky dáme piškoty a na ně vlijem...

Vanilkové řezy podle Ivy

Vanilkové řezy podle Ivy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 dcl vody, 150 g Hery, 150 g polohrubé mouky, 4 vejce, 500 ml mléka, 4 lžíce cukru krystal, 1 balení pudinkového prášku, 250 g másla, 200 g cukru moučka, 4 lžíce rumu

Tuk a vodu dáme vařit. Do vroucí hmoty za stálého míchání nasypeme mouku a mícháme dokud těsto není hladké. Necháme vychladnout. Do vychladlého přidáme vejce a šleháme elektrickým šlehačem asi 3 minuty. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím pa...

Vepřové plátky v pikantérii

Vepřové plátky v pikantérii

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřové pečeně, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kapary, 4 sterilované okurky, 1 lžíce cibulové natě, 5 lžic slunečnicového oleje, podle chuti sůl, podle chuti pepř, 1/2 l vývaru z kostí

Plátky vepřové pečeně (bez kosti), naklepu, osolím, opepřím, potřu olejem a nechám v chladu rozležet. V pánvičce rozehřeju 3 lžíce oleje, maso zvolna opeču a dám stranou. Do pánve dám lžíci másla, zpěním nakrájenou cibuli, lžíci hladké mouky, lech...

Vepřové karé na brusinkách

Vepřové karé na brusinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové pečeně, 150 g brusinkového džemu, 50 g cukru krupice, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), šťáva z 1/2 citrónu, 2-3l žíce slunečnicového oleje, podle chuti sůl, podle chuti pepř

Vepřovou pečeni bez kosti osolím, opepřím, opeču na pánvi ze všech stran, vložím do pekáčku, posypu tymiánem, podliji horkou vodou a zakryté peču skoro do měkka. Vypečenou šťávu nalévám na maso. Rozehřeji cukr s brusinkovým džemem a šťávou z půlky...

Kostky s vitacitem

Kostky s vitacitem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 sklenka rostlinného oleje, 1/2 sklenka cukru krupice, 2 sklenky polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 500 g jemného tvarohu, 250 g másla, 200 g cukru moučka, 1 l vody, 2 balení pudinkového prášku, 2 lžíce cukru krystal, 1 balení vitacitu/Tang

Žloutky utřeme s olejem a cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva a kakaem a nakonec vmícháme tuhý bílkový sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě. Na vychladlý plát naneseme náplň a polijeme polevou a ...

Melounový salát s jahodami, citrusovou zálivkou a mango sorbetem

Melounový salát s jahodami, citrusovou zálivkou a mango sorbetem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 vodního melounu, 1/2 žlutého melounu, 2 balení jahod, 2 sklenky pomerančové šťávy, 2 sklenky grapefruitové šťávy, 2 sklenky citronové šťávy, 8 kopečků mangové zmrzliny

Na kostky nakrájíme vodní a žlutý meloun, na čtvrtky jahody a vložíme do pohárů. Přelijeme šťávou z pomeranče, růžového grepu a citrónu, promícháme a marinujeme asi 10 minut. Zdobíme kopečkem mangového sorbetu.

Bramborový makovec

Bramborový makovec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 80 g máku (mletý), 150 g cukru krupice, 1 žloutek, 1 prášek do pečiva, 40 g hrubé mouky, špetka skořice, 1 lžíce citronové kůry, 2 bílky, 4 lžíce polotučného mléka, 4 lžíce rybízu - zavařenina

Žloutek utřeme s mlékem a cukrem do pěny, po částech přidáváme nastrouhané brambory a mletý mák, jemně mleté koření a nakonec pevný sníh z bílků a mouku. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, přidáme těsto a zvolna pečeme na 175 ...

Chalupářský guláš

Chalupářský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 papriky (kapie) červená a zelená, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 50 ml slunečnicového oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 lžičky pepře, 1 klobása, 1 balení gulášové omáčky Maggi, špetka soli

Kostky masa opečeme s cibulí na oleji dozlatova, přidáme sůl, pepř, protlak, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Přilijeme gulášovou omáčku (maggi) a lehce povaříme. Klobásu nařízneme po celé délce do hloubky asi 2 cm a nakrájíme na plátky. Zelenin...

Ohnivá krkovička

Ohnivá krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 8 stroužků česneku, 1 cibule, 1 feferonka, 1 šálek masového vývaru, ostrý kečup podle chuti, podle chuti g sůl, podle chuti g pepř, 100 ml slunečnicového oleje

Vepřovou krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, olejem a necháme rozležet. Pak opečeme maso z obou stran na pánvi, přeložíme do pekáče s olejem, přidáme nakrájenou cibuli, česnek na plátky (4 stroužky), feferonku, zal...

Máslo uzenáčové

Máslo uzenáčové

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 1 cibule, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička kapary, 1 žloutek, 1 sleď

Uzenáče oloupeme, maso opatrně zbavíme kostí. Utřeme máslo, přidáme jemně sekanou cibuli, kapary, hořčici, žloutek (musí být uvařený natvrdo) a nakonec jemně usekané maso z uzenáče, spojíme.

Vdolky s tvarohem a rybízem

Vdolky s tvarohem a rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 g droždí (kvasnice), 200 ml polotučného mléka, 400 g polohrubé mouky, 2 vejce, kůra z 1/2 citronu, špetka soli, 40 g másla, na smažení slunečnicový olej, 150 g jemného tvarohu, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 5 lžic cukru moučka, na ozdobení jahody, 50 g cukru krupice

Z droždí, trochy cukru, mouky a 50 ml mléka (vlažné) připravíme kvásek. Do zbytku mouky dáme vejce, cukr, sůl, máslo, citronovou kůru, mléko (nechat trochu na tvaroh) a vykynutý kvásek. Promíchat, vypracovat těsto a nechat vykynout.Těsto rozválíme...

Kebab na grilu

Kebab na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 500 g hovězího masa, špetka chilli, špetka soli, špetka pepře, 2-4 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička petrželové natě

Na strojku semeleme dvakrát maso a cibuli. Umleté maso osolíme, opepříme, přidáme chilli, petrželku a důkladně promícháme. Z masa utvoříme válečky, do každého vpíchněte špejli a maso namočte v oleji do válečku. Upečte na grilu .Při pečení potírejt...

Oříšková káva

Oříšková káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 ml kávy, 8 lžic oříškového likéru, 6 lžiček cukru krystal, 4 lžíce lískových ořechů, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Silnou tureckou kávu přefiltrujeme přes síto, přidáme oříškový likér, rozmícháme a osladíme 4 lžícemi cukru. Oříšky nakrájíme na plátky a na suché pánvi je opražíme. Smetanu ušleháme se 2 lžičkami cukru do tuha. Kávu s likérem nalijeme do hrnku, o...

Vejce nahniličko s křenem

Vejce nahniličko s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička cukru krupice, 1 hrnek vody, 1 lžička octu, špetka soli, 30 g křenu, 50 g másla, 4 vejce, 1 listový salát

Salát rozebereme na větší listy, dobře ochutíme zálivkou (octová voda, sůl, cukr), rozložíme kolem dokola na mísu. Vejce uvaříme nahniličko (4 minuty), zchladíme, oloupeme a studená rozkrájíme podél na polovinu. Půlky vajec rozložíme na listy salá...

Mléčný řez

Mléčný řez

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 100 g krupicového cukru, 50 g kakaa, 1 smetana ke šlehání - šlehačka (33%), 1 jemný tvaroh, vanilkový cukr

Vajíčka oddělíme. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Potom přidáme kakao a sníh z bílků. Dáme na plech vyložený papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 190°C a pečeme asi 10 minut. Mezitím si vyšleháme šlehačku, přidáme tvaroh a cukr. Vychladlé...

Jablečný střik

Jablečný střik

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 jablka, 1 šálek vody, 50 g cukru krupice, 1/4 l bílého vína

Jablka nakrájíme na tenké plátky, zalijeme vařící vodou a necháme asi hodinu stát. Propasírujeme sítem, přidáme cukr a dolijeme vodou a vínem.

stránka: