Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Návštěva - stránka 8

Kuřecí pletýnky

Kuřecí pletýnky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 1 plátek másla, asi 1 lžíce koření Zlatavé kuře

Z kuřecích prsou oddělíme krátký sval, který už nebudeme krájet. Prso podélně nakrájíme na 3 - 4 pruhy, druhé prso také tak. Jednotlivé díly kuřecího masa posypeme z obou stran kořením. V zapékací formě opatrně rozpustíme máslo. Tři proužky dáme n...

Jednohubky trochu jinak

Jednohubky trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

nachos, 200 g kuřecího masa, 1 cibule, Sýrové tzatziky: 1 bílý jogurt, půlka nastrouhané okurky (vymačkané), 2 stroužky česneku, 50 g balkánského sýru, sůl a pepř dle chuti

Maso i cibulku nakrájíme najemno a připravíme na pánvi s kořením které máme rádi. Ingredienci na tratziky smícháme, balkán rozmačkáme vidličkou. Na nachos dáme vychladlou kuřecí směs a tzatziky:)

Obrácený jablečný koláč 2

Obrácený jablečný koláč 2

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 200 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 1 dcl vody, 1 dcl slunečnicového oleje, 200 g hladké mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžíce kakaa, 1 kg jablek, 100 g cukru krupice, 2 lžíce skořice

Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Vyložíme jimi plech s pečícím papírem. Posypeme krupicovým cukrem a skořicí. V míse vyšleháme do pěny žloutky, moučkový cukr a vanilkový cukr. Pak přidejte 1 dcl teplé vody a 1 dcl oleje a šlehejte dál do pěn...

Švestkový koláč z lineckého těsta s ořechy

Švestkový koláč z lineckého těsta s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 180 g moučkového cukru, 220 g másla, 1 vejce, troška skořice, 20 švestek, vlašských nastrouhaných ořechů, 1 vejce na potření

Mouku, sůl, cukr, máslo a vejce zpracujeme v hladké těsto. Jednu třetinu odebereme, ostatní těsto rozválíme, přeneseme na vymaštěný plech, poklademe vypeckovanými švestkami a posypeme cukrem, skořicí a strouhanými ořechy. Z odloženého těsta zformu...

Bůček pečený na kofole

Bůček pečený na kofole

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg bůčku, 2 l Kofoly, 40 g malin, 1 g kardamomu, 1 g anýzu, 1 g badyánu, 1 g koriandru, 3 g skořice (celé), 5 g pomerančové kůry, 100 g mrkve, 100 g kořenové petržele, 2 g soli, 1 g pepř bílý celý, Petrželové pyré: 1500 g kořenové petržele, 500 g másla, sůl a pepř dle chuti, 200 g baby hrášku, 200 g mrkve, 200 g ředkve

Nakrojíme kůži bůčku na diamanty a orestujeme na grilu. Dáme do nálevu se všemi ingrediencemi a v gastro-nádobě pod alobalem pečeme cca 2,5 hodin na 135°C. Potom sundáme alobal a pečeme další půl hodiny. Výpek přecedíme a zredukujeme. Turbo tyčov...

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřových jater, 200 g vepřového boku, 0,15 l smetany, Kořenící směs na domácí paštiky, Jablko-křenové chutney: 120 g jablek, 80 g křenu, 80 g marmelády, 10 g želatiny, špetka soli

Vepřová játra, bok, smetanu a koření cca 15 minut podusíme, najemno umeleme a vyšleháme. Očištěná jablka nakrájíme na plátky a podusíme. Ke konci dušení přidáme marmeládu a želatinu, kterou předem rozmícháme ve vodě. Necháme chvilku vychladnout a...

Teplé chlebíčky aneb česká bruscheta

Teplé chlebíčky aneb česká bruscheta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 francouzské nebo rustikální bagety, kousek másla, 3 balení Mozzarelly, 4 rajčata, 1 lžíce nasekané bazalky, 50 g strouhaného parmazánu

Bagety nakrájíme našikmo a jemně "mázneme" máslem. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Mozzarellu nakrájíme na plátky a bagetky jimi poklademe. Stejný postup uděláme s rajčaty. Posypeme bazalkou a každý plátek bagetky posypeme parmazán...

Okurkové jednohubky light

Okurkové jednohubky light

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 1/2 balení pomazánkového másla, 1 hermelín light, 100 g širší plátek eidamu, 1 hrst vlašských ořechů (půlky), 1 hrst sezamových semínek

Okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Polovinu okurek namažeme pomazánkovým máslem a na ni položíme kousek hermelínu. Přiklopíme další okurkou. Polovinu takovýchto dortíků ozdobíme jednou polovinou vlašského ořechu, který jsme na chvíli opekly nas...

Sýrové kuličky v sezamu

Sýrové kuličky v sezamu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žervé, 100 g čedaru (cheddar), 100 g modrého plísňového sýru, 50 g anglické slaniny, špetka soli, 1 špetka pepře, 1 menší cibule, 1 hrst sezamu

Čedar nastrouháme nahrubo, nakrájíme slaninu a cibuli na jemno. Osolíme, opepříme a vypracujeme těsto. Dáme ztuhnout do lednice na 1 hodinu. Poté tvoříme kuličky, které obalujeme v sezamu.

Pikantní krevety

Pikantní krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krevet, 100 g másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 limeta, 2 lžíce medu, 2 špetky chilli koření, 4 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, špetka mletého zázvoru, špetka citronové kůry

Rozpustíme máslo, smícháme s olivovým olejem, šťávou z limetky, medem, chilli, prolisovaným česnekem, solí, pepřem, zázvorem a citronovou kůrou. Do této marinády dáme krevety a necháme cca 2 hodiny odležet. Nakonec zprudka opečeme na pánvi.

Tvarohový pohár s pudinkem

Tvarohový pohár s pudinkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 1 balení pudinkového prášku, 250 ml mléka, 2-3 lžíce cukru krystal, 1 hrst malin

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme tuhý pudink. Ještě do horkého pudinku vmixujeme tvaroh. Polovinu směsi dáme do pohárů, nalijeme horké maliny, pak dáme další vrstvu směsi. Pohár ozdobíme čerstvými malinami či mandlemi.

Citronový koláč s peřinkou

Citronový koláč s peřinkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

korpus: 120 g celozrnné špaldové mouky, 110 g másla, špetka soli, 1 lžíce cukru moučka, 1 lžíce vody, krém: 4 žloutky, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce kukuřičného škrobu, 150 g třtinového cukru, 1/2 lžičky soli, 3 dcl vody, 25 g másla, peřinka: 4 bílky, 6 lžiček třtinového cukru, špetka soli

V robotu, nebo rukou dobře promícháme suché suroviny na korpus. Poté přidáme máslo a vypracujeme hladké těsto. Musíme pracovat rychle, aby těsto bylo ve výsledku křehké. Máslo nesmí zteplat. Pokud těsto není hladké, přidáme lžíci vody a znovu prop...

Pavoučí jednohubky

Pavoučí jednohubky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plechovku sardinek ve vlastní šťávě, 1 šalotku, 100 g másla, 2 lžičky plnotučné hořčice, sůl a pepř dle chuti, sklenici černých oliv, 2 dlouhé bagety

Sardinky zbavte páteří, přidejte k nim nahrubo nasekanou šalotku, máslo, hořčici, sůl, pepř a vše důkladně rozmixujte. Rybičkovou pomazánkou pak potřete na kolečka pokrájenou bagetu. Zbývají už jen pavoučci! Olivy rozkrájejte podélně na půl a jeji...

Drink s granátem

Drink s granátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 ml šumivého vína, 400 ml grepového džusu, 400 ml ananasového džusu, 1 granátové jablko, 1 limetku na ozdobu

Smíchejte džusy spolu se zrníčky granátového jablka (pozor, hodně barví, vyplatí se vše provádět ve dřezu) a základ nalijte zhruba do třetiny skleniček na šampaňské. Dolijte šumovým vínem, ozdobte limetkou, a party může začít!

Bramborové chipsy s feta pomazánkou

Bramborové chipsy s feta pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 brambory, hroubou sůl a čerstvě umletý pepř, 7 lžic olivového oleje, 180 g sýru feta, půl avokáda, 3 stroužky česneku, 4 sušená rajčata

Brambory nakrájejte na tenounké plátky, rozprostřete je na plech s pečicím papírem, posolte je, opepřete, pokapejte 3 lžícemi olivového oleje a dejte je do trouby péct na 20 minut při 200°C. Mezitím připravte dip. Sýr rozdrobte do hlubší mísy, při...

Listové koláčky s pestem

Listové koláčky s pestem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 lžíce bazalkového pesta, 3 menší rajčata, 2 Mozzarelly, čerstvé lístky bazalky, 1 vejce na potření

Listové těsto rozválíme natenko a rádýlkem je rozdělíme na menší pravidelné čtverce. Ty naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Na plátky pokrájíme také mazzarellu. Jednotlivé kousky těsta pot...

Slaný závin s jablky a uzeným

Slaný závin s jablky a uzeným

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 10 dkg eidamu (Edam), 20 dkg uzeného masa, 2 jablka, 1 vejce

Rozválejte listové těsto, sýr a jablka nastrouhejte, uzené nakrájejte na kostičky. Těsto poklaďte strouhaným sýrem, uzeným a jablky, poté zaviňte a potřete vajíčkem. Pečte v troubě cca 25 - 30 minut.

Bramborové šlupky

Bramborové šlupky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 lžíce oregana, 1 lžíce olivového oleje, špetka soli

Brambory oloupejte, ne škrabkou ale nožem, aby byly šlupky silnější. Šlupky dejte do mísy, posypejte solí, oreganem a trochou olivového oleje. Vše promíchejte. Poté šlupky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě cca 10 minut.

Mátová zmrzlina s čokoládou

Mátová zmrzlina s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 velkých vajec, 3/4 hrnku cukru krupice, 300 ml mléka, 160 ml smetany ke šlehání , hrst máty peprné, 60 g čokolády tmavé

Vejce a cukr dáme do žáruvzdorné misky a šleháme elektrickou metlou, dokud nevznikne světlý hustý krém. Mléko a smetanu přivedeme za občasného míchání téměř k varu. Jakmile se začnou objevovat bublinky u stěny rendlíku, vmícháme směs do vaječného ...

Vánoční pečený čaj

Vánoční pečený čaj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg jablek, 500 g jahod, 100 g borůvek, 200 g třešní, 800 g cukru krupice, 3 balení skořicového cukru

Jablka i se slupkou si pokrájíme na menší kousky, třešně vypeckujeme. Všechno ovoce dáme do hlubšího pekáčku, zasypeme cukrem a skořicovým cukrem a důkladně promícháme. Dáme péct na 180°C cca na 40 minut, než ovoce pustí hodně šťávy. Ovoce dáme do...

Sýrové pečivo se smetanou

Sýrové pečivo se smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 200 g eidamu, 100 ml Rama Cremefine, 1 paprika (kapie), 1 lžička soli, 250 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášeku do pečiva, 2 žloutky

Do misky dáme nastrouhaný sýr, žloutky, Rama Cremfine, sůl, papriku nakrájenou na malé kousky a část mouky. Promícháme, vyklopíme na vál a se zbytkem mouky vypracujeme těsto. Dáme odležet do lednice asi na 2 hodiny. Vyválíme plát a vykrajujeme růz...

Vepřová kýta ve slanině

Vepřová kýta ve slanině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřové kýty, 20 dkg anglické slaniny, 1 lžíce rozmarýnu, 1 hlávka česneku, špetka soli

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a potřeme drceným česnekem a solí. Maso obalíme do plátků anglické slaniny, převážeme provázkem a pečeme s rozmarýnem podlité vodou. Pečeme přikryté v troubě a za občasného podlévání při 200°C cca 1 hodinu.

Karamelizované brambory

Karamelizované brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 100 g másla, 1 lžíce cukru moučka, 1 lžička mořské soli, 1 lžička soli, špetka kmínu mletého

Brambory dobře omyjeme a dáme vařit to osolené vody (a kdo chce, může pro lepší chuť přidat trochu mletého kmínu). Po uvaření je scedíme, necháme zchladit a oloupeme. Nakrájíme je na poloviny, případně na čtvrtky - záleží na jejich velikosti. Na p...

Těstovinová pochoutka

Těstovinová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 balení těstovin, 1 konzerva žampionů, 150 g sendvičové šunky, 1 dcl bílého vína, 1 sklenka smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, troška pepře bílého, špetka oregana, 1 lžička hladké mouky

Uvaříme v osolené vodě široké dlouhé nudle. Cibuli nakrájíme na jemno, šunku na kostky, cibuli osmažíme dozlatova, přidáme žampiony, šunku osolíme, opepříme přidáme oregáno, bílé víno, zredukujeme tekutinu, zalijeme smetanu rozmíchanou s hladkou m...

Jarní závitek

Jarní závitek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g kuřecího vařeného masa, 30 g pórku, 30 g papriky (kapie), 30 g cibule, 30 g čínských hub (ucho jidášovo), 30 g bambusových výhonků, 1/4 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru, 1 troška glutamanu sodného /Ajimoto/, 1a1/2 lžíce sójové omáčky, 1a1/2 lžíce Shao-sing (rýžové víno), 1a1/2 lžíce Rýžového octu, 1 lžíce červeného oleje, 1 rýžový papír kulatý

Kuře, pórek, cibuli, kapii, houby a bambus nakrájíme na nudličky, pak je překrájíme na drobné kostičky a nakonec vše rozsekáme na jemnou kaši. Přendáme do misky a dochutíme zázvorem, sojovou omáčkou, rýžovým vínem a přidáme špetku Aji-Mota, dobře ...

stránka: