Steak s houbami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

25min
Čas vaření
10min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

140 kalorií
0.0g cukrů
13.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Maso důkladně osolte a opepřete. Máslo rozpusťte na pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte na pánev maso a z každé strany 1-2 minuty osmahněte a pak dejte bokem. Přidejte nakrájenou šalotku, česnek a tymián a opékejte cca půl minuty. Pak přidejte houby a orestujte je do měkka (asi tak 2 minuty). Přidáme brandy a opatrně zapálíme. Přidáme hořčici a smetanu a mícháme po dobu jedné minuty. Poté přilijeme vývar a dusíme další minutu. Nakonec přidáme worcesterovou omáčku, petrželku a všechnu šťávu, která se nashromáždila z masa. Pánev odstavíme a můžeme servírovat připravenou omáčku s hovězím masem.

přidejte na:
Šéfredaktor

05. 04. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi inšpirujúci recept

Svetlana 17. 01. 2016, 14:03

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Vypadá to lákavě. Jen bych dodal že tím "odstavime" se asi myslí že maso zabalíme do alobalu a dáme na teple místo aby nám maso nevychladlo a pustilo zpátky stavu do masa že?

Kuchtik 22. 11. 2017, 11:03