Steak s houbami

Obtížnost

Čas přípravy

25min
Čas vaření
10min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

140 kalorií
0.0g cukrů
13.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Maso důkladně osolte a opepřete. Máslo rozpusťte na pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte na pánev maso a z každé strany 1-2 minuty osmahněte a pak dejte bokem. Přidejte nakrájenou šalotku, česnek a tymián a opékejte cca půl minuty. Pak přidejte houby a orestujte je do měkka (asi tak 2 minuty). Přidáme brandy a opatrně zapálíme. Přidáme hořčici a smetanu a mícháme po dobu jedné minuty. Poté přilijeme vývar a dusíme další minutu. Nakonec přidáme worcesterovou omáčku, petrželku a všechnu šťávu, která se nashromáždila z masa. Pánev odstavíme a můžeme servírovat připravenou omáčku s hovězím masem.

přidejte na:
Barbora Šumná

05. 04. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
velmi inšpirujúci recept

17. 01. 2016, 14:03

Přidat komentář
Chybí obrázek
Vypadá to lákavě. Jen bych dodal že tím "odstavime" se asi myslí že maso zabalíme do alobalu a dáme na teple místo aby nám maso nevychladlo a pustilo zpátky stavu do masa že?

Kuchtik 22. 11. 2017, 11:03

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.