Kuřecí roláda plněná bylinkovou nádivkou a bramborovým pyré
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
JARNÍ NÁDIVKA: Rohlíky nakrájíme na kostičky. Oddělíme vaječné žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s mlékem a zalijeme pečivo. Necháme vsáknout. Uvařené maso pokrájíme nadrobno, všechny bylinky nasekáme. Kopřivy je třeba před použitím nejprve spařit teplou vodou. Namočené pečivo osolíme, opepříme a vmícháme maso i bylinky. Ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do připravené nádivky. Pak lžící naneseme rovnoměrně takto připravenou jarní nádivku na vykostěné jarní kuřátko.
KUŘECÍ ROLÁDA: Kuře nařízneme podélně na hřbetě, ostrým nožem odkrojíme maso od kostry tak, abychom jej neprořízli, konce křídel odsekneme, stehna a křídla vykostíme a zasuneme dovnitř. Plát masa s kůží osolíme, lžící naneseme rovnoměrně jarní nádivku, potřeme je řídkými míchanými vejci a pevně stočíme v roládu. Omotáme ji bílou nití, povrch osolíme a opepříme a pečeme na zbylém másle v rozehřáté troubě na 170°C 1 hodinu a 25 minut.
Šéfredaktor29. 03. 2013
Ingredience
- Kuřecí roláda: 1,3 kg vykostěného jarního kuřete
- 7 vejcí
- 7 rohlíků
- 10 g českého čerstvého másla
- Jarní nádivka: 500 g předvařeného kuřecího prsa
- 250 g uzeného vařeného masa
- 250 ml čerstvého plnotučného mléka
- mořská sůl
- sůl
- 250g – 400 g nasekaných kopřiv
- Podle chutě bylinky např.: čerstvou mátu, bazalku
- pepř
- čerstvě umletý pepř