Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kuřecí roláda plněná bylinkovou nádivkou a bramborovým pyré

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 25min 1h 55min
Nutriční hodnoty
3536 kalorií 2.0g cukrů 143.0g tuků 366.0g bílkovin

Příprava

JARNÍ NÁDIVKA: Rohlíky nakrájíme na kostičky. Oddělíme vaječné žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s mlékem a zalijeme pečivo. Necháme vsáknout.

Uvařené maso pokrájíme nadrobno, všechny bylinky nasekáme. Kopřivy je třeba před použitím nejprve spařit teplou vodou. Namočené pečivo osolíme, opepříme a vmícháme maso i bylinky, Ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do připravené nádivky.

Pak lžící naneseme rovnoměrně takto připravenou jarní nádivku na vykostěné jarní kuřátko.

KUŘECÍ ROLÁDA: Kuře nařízneme podélně na hřbetě, ostrým nožem odkrojíme maso od kostry tak, abychom jej neprořízli, konce křídel odsekneme, stehna a křídla vykostíme a zasuneme dovnitř.

Plát masa s kůží osolíme, lžíci naneseme rovnoměrně jarní nádivku, potřeme je řídkými míchanými vejci a pevně stočíme v roládu. Omotáme ji bílou nití, povrch osolíme a opepříme a pečeme na zbylém másle v rozehřáté troubě na 170°C 1 hodinu a 25 minut.


Přidat na Pinterest
Barbora Šumná

29. 03. 2013, Recept navštíven: 5848x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
perfektná rolada vhodná aj na sviatočne priležitosti

27. 09. 2015, 19:47

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
lahodná rolada

03. 10. 2015, 20:49

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborná rolada

23. 02. 2016, 19:48

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
roláda vynikajuco chutná a vyzerá krásne

08. 03. 2017, 21:45

Přidat komentář

Facebook komentáře