Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Návštěva - stránka 6

Jednohubky z hermelínu

Jednohubky z hermelínu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks Hermelínu, 1 kousek česneku, 1/2 balení másla, 1-3 špetky soli, 1 hrst vlašských ořechů

Hermelín rozřežeme napůl, vybereme vnitřek a smícháme s přísadami. Naplníme zpět do hermelínu, slepíme k sobě, zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do ledničky a pak krájíme na trojúhelníčky. Napichujeme na párátka, můžeme přidat kuličku hroznového...

Špagetové muffiny

Špagetové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g anglické slaniny, 1 cibule, 200 g eidamu, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka pepře, špetka soli, 120 ml smetany, 300 g špaget, špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 vejce, 20 g ztuženého pokrmového tuku

Špagety uvaříme, zchladíme, necháme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme. Sýr nastrouháme a smícháme ho s těstovinami, smetanou, slaninou, cibulí, vejcem, osolíme, opepříme. Formičky vymažeme tukem, špagetovou směs vid...

Myšákovy řezy

Myšákovy řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 200 g cukru moučka, 2 balení čokoládové polevy, 3 lžíce kakaa, 250 g másla, 5 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 balení prášku do pečiva, 2 balení jemného tvarohu, 6 žloutků

Žloutky, práškový cukr a olej utřeme, přidáme polohrubou mouku, kakao, z bílků sníh a prášek do pečiva. Uděláme těsto. Na vysypaný plech vylijeme těsto a dáme péct. Uděláme náplň z másla, cukru a tvarohu. Na vychladlou placku natřeme tvarohový kré...

Vuřty smažené v těstíčku s pivem

Vuřty smažené v těstíčku s pivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 špekáčky, 1 vejce, 1/4 l světlého piva, špetka soli, 80 g slunečnicového oleje, 10-20 g hladké mouky

Vuřty oloupeme, podélně rozpůlíme a namočíme v řídkém těstíčku z piva, vejce, soli a mouky. Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme.

Ananas grilovaný

Ananas grilovaný

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 4 lžíce cukru moučka, 1 lžíce másla, 1 pomeranč, špetka skořice, 150 ml ovocné šťávy, 1-2 lžíce škrobové moučky

Ananas nakrájíme podélně na 8 dílů, potřeme ananas máslem a grilujeme ze všech stran. Přendáme ho do kastrůlku se šťávou z pomeranče a povaříme se šťávou 5 minut. Do šťávy z pomeranče přidáme cukr a zahustíme škrobem. Vše rozmícháme a dochutíme sk...

Kapří špíz s bazalkovou omáčkou

Kapří špíz s bazalkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička bazalky, 200 g bílého jogurtu, 2 cibule, 5 lžic citronové šťávy, 600 g kapra, 2-4 lžíce slunečnicového oleje, 2 papriky (kapie), špetka pepře, špetka soli, 150 g žampionů

Filety potřeme citron. šťávou, osolíme, opepříme, nakrájíme na kostky, dáme do ledničky na 15 minut. Mezitím si cibuli nakrájíme na plátky, žampiony malé necháme vcelku, papriky nakrájíme na kostičky. Na špejle střídavě napichujeme kapra, zeleninu...

Rajčata se šunkou a sýrem

Rajčata se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8-12 rajčat, 100 g eidamu, 50 g másla, 2-5 lžiček polotučného mléka, 1 lžíce pažitky, špetka pepře, špetka soli, 100 g šunky, 3 vejce

Rajčata seřízneme, vydlabeme a necháme dobře okapat. Šunku nakrájíme na kousky, smícháme se solí, sekanou pažitkou a strouhaným sýrem, vejci a mlékem, okořeníme a naplníme do rajčat. Pečeme v troubě ve vymazané zapékací misce 15-20 minut.

Grilované papriky plněné kuskusem

Grilované papriky plněné kuskusem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 stroužek česneku, 50 g eidamu, 100 g kuskusu, 1 mrkev, 2 lžíce olivového oleje, 4 papriky (kapie), špetka pepře, špetka soli, špetka provensálského koření

Kuskus připravíme podle návodu. Nabobtnaný pokapeme lžicí olivového oleje a promícháme. Mrkev a cibulku nakrájíme nadrobno. Vše osmahneme na oleji, přidáme česnek a pak kuskus, opepříme, osolíme, přidáme provensálské koření. Paprikám odkrojíme vrš...

Croissanty plněné slaninou a chřestem

Croissanty plněné slaninou a chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátek anglické slaniny, 12 chřestů, 250 g listového těsta, špetka soli, 1 vejce

Čerstvý chřest oloupeme, povaříme ve vodě slané (3 min.), ochladíme, necháme okapat. Listové těsto rozválíme na plát (3 mm) a rozkrájíme na 6 čtverců. Čtverce po obvodu potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na každé těsto položíme slaninu, chřest, čtverce...

Máslo šunkové s křenem

Máslo šunkové s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 100 g šunky, špetka soli

Máslo napěníme, smícháme s jemně sekanou šunkou, solí a křenem, když není křen tak nakrájíme okurku a trochu hořčice.

Cibulový křen k masu

Cibulový křen k masu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 2 cibule, špetka cukru krystal, 3 lžíce octu, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička petrželové natě, 1/8 l vody, špetka soli

Oloupané brambory uvaříme doměkka, za tepla rozmačkáme a uděláme kaši. Ve vodě s octem rozpustíme sůl, cukr, přidáme olej a vše nalijeme a rozmícháme s bramborovou kaší. Přidáme drobně sekanou cibuli, petržel a řídkou omáčku dáme na několik hodin ...

Vejce plněná tuňákem

Vejce plněná tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-6 vejcí, 1 citrón, 1/2 cibule, 30 g másla, 4 rajčata, 2 papriky (kapie), špetka soli, 1 konzerva tuňáka

Uvařená vejce rozkrojíme, žloutky vyjmeme, utřeme s máslem a jemně nastrouhanou cibulí. Přidáme nadrobno nasekané maso z tuňáka a vše zakapeme citronem a podle chuti osolíme. Směsí naplníme bílkové misky, dáme na mísu a okolo dáme plátky rajčat, n...

Kaviár z baklažánů

Kaviár z baklažánů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g lilku, 15 g rajčat, 10 g cibule, 10 g oleje, 0,05 dcl citronové šťávy, špetka soli, špetka pepře, troška petrželové natě

Do měkka upečené baklažány jemně posekáme nebo nastrouháme s cibulkou, vmícháme olej, šťávu, sůl, pepř, ozdobíme rajčetem a posypeme petrželkou.

Chřestové vanilkové cappuccino s kokosovou šlehačkou

Chřestové vanilkové cappuccino s kokosovou šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chřestu, ¼ vanilkového lusku, 300 ml smetany, 50 g vanilkového cukru, 1 limeta, Kokosová šlehačka: 1 kokosové mléko, 200 ml smetany, cukr moučka

Nakrájený chřest svaříme spolu s vanilkovým cukrem a vanilkovým luskem ve smetaně, dokud nebude chřest měkký. Tuto směs rozmixujeme dohladka, přidáme šťávu z limetky, dle chuti přicukrujeme a trošku vyšleháme. Dáme vychladnout do lednice. Z kokos...

Mrkvové koláčky

Mrkvové koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g strouhané mrkve, 150 g polohrubé mouky, 100 g tuku, 30 g ořechů, troška prášku do pečiva, 20 g ovocné marmelády, špetka vanilkového cukru

Z mrkve, mouky, tuku, oříšků, kůry a z prášku do pečiva zpracujeme těsto a necháme v chladu odležet. Ztuhlé rozválíme a vykrajujeme kulaté placičky a zvolna pečeme dorůžova. Po dvou je spojujeme džemem a obalujeme v cukru.

Mrkvové řezy

Mrkvové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g strouhané mrkve, 200 g cukru krupice, 100 g ořechů, 4 vejce, 60 g strouhanky piškotové, 80 g krupičkové mouky, 0,1 dcl citronové šťávy, 150 g cukru moučka

Žloutky utřeme s cukrem a strouhanou mrkví. S tuhým sněhem z bílků vmícháme strouhankou, oříšky a krupičku. Těsto vlijeme na vymazaný plech a zvolna pečeme. Upečený plát překrojíme na polovinu, jednu potřeme marmeládou, přiklopíme druhou a přelije...

Teplý sýrový závin s čerstvým baby špenátem

Teplý sýrový závin s čerstvým baby špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g listového těsta, 150 g čedaru, 150 g čerstvého listového špenátu, 1 vejce, 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Česnek nakrájíme na plátky a zarestujeme špenát, osolíme a opepříme. Vyválíme listové těsto a do středu položíme ochucený špenát a na něj klademe plátky sýra. Listové těsto zarolujeme a dáme na plech s pečícím papírem. Rozšleháme vejce a potřeme, ...

Kuřecí steak grilovaný v mléce a čerstvé šalvěji s citrónovou rýží

Kuřecí steak grilovaný v mléce a čerstvé šalvěji s citrónovou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g grilovaného kuřecího steaku, sůl, pepř, 1/8 másla, olivový olej, kousíček skořice, lístky z půl hrsti čerstvé šalvěje, kůra ze dvou citrónů, 2 stroužky česneku, 130 ml mléka

Kuřecí očištěný steak vložíme na rozpálený gril (nejlépe pánvičku s mřížkovým vzorem), vymazaný hrudkou másla a olivového oleje. Zprudka ogrilujeme až do zlatavé barvy z obou stran a sundáme maso z grilu. Máslo s olejem slijeme z pánvičky pryč....

Medailonky z vepřové panenky na blanšírovaném chřestu

Medailonky z vepřové panenky na blanšírovaném chřestu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g vepřové chlazené panenky, 2 g hrubozrnné soli, pepř, 120 g čerstvého zeleného chřestu, 120 g sladkých lusků cukrového hrášku, hrudka másla, 1 dcl kuřecího vývaru, slupky a spodky zeleného chřestu, chilli, 1 šalotka, 3 stroužky česneku, 1 dcl smetany

Vepřovou panenku si očistíme, osolíme hrubozrnnou solí a pepřem a necháme odstát v pokojové teplotě. Rozkrojíme na tři stejné části a dlaní lehce stlačíme proti pracovní desce. Svazek zeleného chřestu oloupeme škrabkou na brambory od hlavičky (v c...

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

Telecí špízy: 500 g telecí kýty, 8 plátku anglické slaniny, mořská sůl na dochucení, pepř na dochucení , Omáčka: 0,6 l olivového oleje, 0,3 dcl vinného octa, 1 červená cibule, 1 stroužek česneku, 0,05 kg natě plocholisté petržele, pepř na dochucení , mořská sůl na dochucení, chilly papričku na dochucení, Chřest: 200 g čerstvého bílého chřestu, 150 g čerstvého zeleného chřestu, 50 g čerstvého fialového chřestu, 0,015 l slunečnicového oleje, olivového oleje, sezamového oleje na marinádu, 1 stroužek česneku, sezamová semínka

Postup špízy: Smícháme nať plocholisté petržele společně s octem, solí a pepřem. Přidáme olej, jemně nakrájenou červenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí a ovoníme pep...

Bylinkový chřest s pošírovaným vejcem a celerovou strouhankou

Bylinkový chřest s pošírovaným vejcem a celerovou strouhankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 zelené chřesty, tymián, 1 vejce, 100 g celeru, olej, 5 g másla, troška octu

Potřebujeme 3 ks zeleného chřestu, ze kterých odkrojíme dřevnatý konec, svážeme provázkem k sobě s tymiánem a dáme vařit do osolené vody na cca 3 – 5 minut. Po uvaření dáme zchladit do ledové vody pro udržení zelené barvy. Do osolené a s troškou o...

Chřestový krém s křupavou pancettou a domácím pestem ze zeleného chřestu

Chřestový krém s křupavou pancettou a domácím pestem ze zeleného chřestu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cibule , 300 g chřestu, 50 g másla, 250 g smetany, 150 ml bílého vína, muškátový oříšek, sůl, pepř bílý, Chřestové pesto: 200 g chřestu, 100 g citrónu, 15 g česneku, 50 g parmezánu, 30 g piniových oříšků, 100 - 150 ml olivového oleje, pepř čtyřbarevný, sůl

Oloupaný chřest si uvaříme v osolené vodě do měkka. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém si necháme zesklovatět nakrájenou cibuli na kostičky. Podlijeme bílým vínem a necháme trochu vyvařit, přidáme uvařený chřest, smetanu, pepř, muškátový oříšek ...

Telecí řízek s pošírovaným chřestem a citrónovou omáčkou

Telecí řízek s pošírovaným chřestem a citrónovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 zelené chřesty, 2 bílé chřesty, 150 g telecí kýty, 15 g hladké mouky, 1 vejce, 180 ml 30% smetany ke šlehání, 50 g strouhanky, 150 g přepuštěného másla, 1 citrón, 5 g másla

Potřebujeme 2 ks zeleného chřestu, ze kterých odkrojíme dřevnatý konec a dáme pomalu táhnout do osolené vroucí vody s bílým chřestem 2 ks, který se musí oloupat od tvrdé slupky a odříznout od dřevnatého a hořkého konce. Vaříme cca 5-6 minut. Uvaře...

Koláčky z listového těsta s jahodovým rozvarem a pepřem

Koláčky z listového těsta s jahodovým rozvarem a pepřem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g listového těsta, 100 g jahod, 30 g cukru, černý pepř

Z listového těsta 70 g vyválíme plát cca 5 mm silný a vykrojíme 2 kolečka, která upečeme na 180°C, 10 – 15 minut. Čerstvé jahody 100 g s cukrem 30 g rozvaříme na mírném ohni, až změknou a zhoustnou. Na ještě teplý koláček položíme celou omytou jah...

Jemná chřestová polévka s hoblinami sýru grana padano

Jemná chřestová polévka s hoblinami sýru grana padano

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvého bílého chřestu, 1 jarní cibulku i s natí, 1,5 l vývaru z drůbeže, 50 g českého čerstvého másla, 100 ml čerstvé smetany, mořská sůl, čerstvě umletý bílý pepř, 2 vaječné žloutky , čerstvá nasekaná pažitka na ozdobu, 100 g hoblin Grana Padano sýru, olivový olej, pár kapek na ozdobu

Chřest očistíme a odkrojíme děrnaté konce, následně nakrájíme na kousky. Na rozpuštěném a nahřátém másle osmahneme jarní cibulku, aby změkla a nechytila hnědou barvu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, následně přidáme chřest a vaříme asi 20 min...

stránka: