Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Návštěva - stránka 11

Dýňová krémová polévka s praženými dýňovými semínky

Dýňová krémová polévka s praženými dýňovými semínky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg dýně Hokkaidó, 500 ml zeleninového vývaru, 200 ml smetany (30%), 50 ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, dýňový olej, sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti

Dýni rozpůlíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na větší kostky, které vhodíme do pekáče, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do rozpálené trouby na 180°C. Po upečení vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, přisolíme a zvolna vaříme do úplného ...

Filírovaná kachní prsíčka pečená se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší

Filírovaná kachní prsíčka pečená se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kachních prsou, 80 g švestkových povidel, 80 g sušených švestek, 50 ml slivovice, 50 ml oleje, sůl a pepř dle potřeby, 8 brambor, 25 g másla, 250 ml mléka, čerstvé bylinky

Kachní prsa odblaníme a očistíme. Kůži nakrojíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Kachní prsa položíme kůží na rozpálenou pánev a restujeme postupně z obou stran bez tuku, protože samotná nakrojená kůže vypustí dostatek tuku. Po orestování prs...

Medailonky z hovězí svíčkové na dýňovém krémovém rizotu

Medailonky z hovězí svíčkové na dýňovém krémovém rizotu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chlazené hovězí svíčkové z mladého býčka (očištěné), sůl a pepř dle potřeby, 200 g rýže Arborio, 10 g upečené dýně, 30 g italské zauzené panchetty, 5 g červené cibule, 1 dcl vývaru, čerstvé bylinky podle chuti, hrudka másla

Nejprve si dýni vydlabeme (vyjádříme) a zbavíme slupky. Dýni rozkrájíme na větší kusy cca 0,5 – 1 kg, vložíme na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, vložíme do mírně předehřáté trouby při teplotě 120 – 140°C a pečeme do změknutí. ...

Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem

Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kančí kýty, 100 g špeku, 100 g šípkové marmelády, 100 ml červeného vína, 100 g mrkve, 100 g celeru, 100 g cibule, sůl a pepř dle chuti, divoké koření, trocha cukru, trocha octu, Na knedlíky: 50 g perníku na strouhání, 3 hrnky mléka, 3 rohlíky nakrájené na kostky, 3 vejce, 50 g sádla

Prošpikovanou kančí kýtu naložíme do zeleniny, divokého koření, červeného vína a trochy vody. Druhý den maso vyjmeme, nálev scedíme a ponecháme pro zalití omáčky. Maso zprudka opečeme, vyjmeme a vložíme zeleninu. Orestujeme dozlatova, zasypeme cuk...

Teplý dýňový koktejl s bílou čokoládou

Teplý dýňový koktejl s bílou čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml čerstvého dýňového pyré, 450 ml mléka, 130 g bílé čokolády nakrájené na kousky, ½ lžičky skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru, 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžička vanilkového prášku, 1/8 lžičky hřebíčku, špetka soli

V misce smícháme zázvor, muškátový oříšek, vanilku a hřebíček (skořici nepřidáváme, tu použijeme na posypání hotového dezertu). Do pánve nalijeme mléko, přidáme dýňové pyré, koření a ohříváme, dokud nám směs nezačne slabě vřít. Poté odstavíme z pl...

Kachní prsa na houbách

Kachní prsa na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kachní prsa, 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce medu, 200 g menších hub, 1 cibule, 1 hruška, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 špetky mletého barevného pepře, 3 špetky soli , 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce másla , 100 ml kuřecího vývaru, 4 stonky koriandru

Kachní prsa bez kůže nakrájejte na plátky. Sójovou omáčku promíchejte s medem a pepřem. Plátky masa vložte do marinády a nechte 30 minut marinovat. Očištěné houby a nakrájenou cibuli orestujte na oleji. Přidejte omytou, na plátky nakrájenou hrušku...

Španělská pražma v mandlové krustě

Španělská pražma v mandlové krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pražma, špetka soli, troška pepře bílého, 2 lžíce hladké mouky, 1 balení slunečnicového oleje, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 500 ml rybího vývaru, 200 g mandlí, 2 hrsti petrželové natě

Ryby vykuchejte, očistěte a omyjte pod studenou vodou. Pak je osušte, lehce opepřete, osolte a obalte v hladké mouce. Na větší pánvi rozehřejte olej a připravené pražmy po obou stranách opečte. Můžete je také osmažit ve fritovacím hrnci. Potom je ...

Citrónová pěna s lesním ovocem

Citrónová pěna s lesním ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml min. 33% smetany ke šlehání, 4 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, jemně nastrouhanou kůru z poloviny citronu, 1 dl čerstvě vymačkané citronové šťávy, lesní ovoce, pistáciové nebo makadamové oříšky na ozdobu

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a směs přendejte do parní lázně. Přimíchejte citronovou šťávu a kůru a šlehejte asi 8 minut do zhoustnutí. Pak misku z parní lázně sejměte a šlehejte dál, dokud směs nevychladne. Pak vyšlehejte šlehačku dotuha, ...

Caprese salát

Caprese salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rajčat, 100 g Mozzarelly, lístky čerstvé bazalky nebo sušeného oregana, sůl dle potřeby, olivový olej

Rajčata a Mozzarellu nakrájíme na plátky. Na talíř klademe střídavě jeden plátek Mozzarelly a jeden plátek rajčete, celé posypeme potrhanou bazalkou, případně oregánem a pokapeme olivovým olejem.

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g lesního ovoce, 40 g želatiny (4 g agaru), 0,5 l šťávy z kompotu, 500 ml bílého jogurtu, 250 ml šlehačky, 150 g cukru moučky, 1 citrón, na ozdobení: čokoládová poleva, ovoce, máta

Do kelímků vložíme ovoce, zalijeme ho trochou želé, do kterého jsme přidali kompotovou šťávu, a uložíme do chladu. Poté do bílého jogurtu nastrouháme citronovou kůru, podle chuti osladíme, přidáme šlehačku, promícháme a pomocí cukrářského sáčku na...

Kuřecí nudle se špenátem

Kuřecí nudle se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

olivový olej, 3 stroužky česneku, 50 g cibule, 400 g kuřecího masa, 250 ml smetany, 2 Natur kuřecí bujóny, 250 g mraženého listového špenátu, 350 g penne

Na rozehřátém olivovém oleji opečeme dozlatova nudličky kuřecího masa s plátky česneku a cibule. Zalijeme smetanou, přidáme bujón, rozmražený špenát a vše provaříme cca 5 minut. Servírujeme s penne a zdobíme čerstvými bylinkami.

Sýrovobramborový koláč

Sýrovobramborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 120 g slaniny, 1 cibule, 2 vejce, 100 g hrubé mouky, špetka soli, špetka pepře, 2 rajčata, 100 g eidamu, 100 g Nivy, 100 g uzeného sýra

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostičky a v osolené vodě uvařte do měkka. Slaninu nakrájejte na menší kostičky a spolu s nasekanou cibulí ji osmažte. Uvařené brambory rozšťouchejte, přidejte k nim slaninu s cibulí, vajíčka a hrubou mouku....

Kachní stehna s melounem a medem

Kachní stehna s melounem a medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kachní stehna, 2 lžíce medu, 1 lžíci sojové omáčky, oregáno podle chuti, 20 vykrájených kuliček z melounu (nejlépe bezpeckového)

Na pánvi s nepřilnavým povrchem orestujte bez tuku kachní stehna. Nejdříve asi 6 minut ze strany s kůží, pak slijte veškerý tuk, který stehna pustila, a otočte je. Smažte další 4 minuty z druhé strany. Přidejte med a sojovou omáčku. Z melounové du...

Vajíčkové muchomůrky

Vajíčkové muchomůrky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 3 menší rajčata, 1 lžička majonézy nebo bílého jogurtu

Uvařená vejce oloupejte a širší část seřízněte tak, aby vajíčko stálo. Rajčata rozřízněte příčně napůl a spodní polovinu (tu bez stopky) vydlabejte. Rajčatový „klobouk“ nasaďte na vajíčkovou „nohu“, z majolky nebo bílého jogurtu vytvořte na klobou...

Myší sýr

Myší sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší slaná sušenka, 1 kousek sýra - trojúhelníček, 2 kolečka šunky - nebo jiného salámu, 1 oliva - na čumáček a oči, 1 proužek z jarní cibulky

Myšku připravte podle fotografie.

Švestkové pralinky s červeným vínem

Švestkové pralinky s červeným vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sušených švestek bez pecek (asi 15 kusů), 75 ml červeného vína, 150 g marcipánu Dr.Oetker, 50 g prosátého moučkového cukru, Na ozdobení: 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

Na přípravu pralinek švestky podélně rozpůlíme. Červené víno v malém hrnku uvedeme do varu, přidáme švestky a povaříme na mírném plameni po dobu asi 3 minut. Asi na 1 hodinu uložíme do chladu. Marcipán a moučkový cukr spolu propracujeme, aby vzni...

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 1/2 lžičky soli, 150 g hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 3 velká vejce, 250 ml smetany, 250 g malin, 1 vanilka, 1 lžíce přírodního krupicového cukru

Troubu předehřejte na 200°C. V kastrolu svařte 250 ml vody s máslem a solí. Přisypte mouku a vařečkou míchejte na středním plameni těsto tak dlouho, až se přestane chytat dna. Nakonec vmíchejte prášek. Nechte vystydnout a vešlehejte vejce jedno po...

Stehýnka s rozinkami

Stehýnka s rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 200 ml pomerančové šťávy, 30 g nasekaných mandlí, 1 lžíce rozinek, 1 lžička Solamylu, špetka soli, troška pepře, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1/2 lžičky skořice, 100 ml rostlinného oleje

V menším hrnečku si smícháme sůl, pepř, skořici a hřebíček. Maso omyjeme, osušíme a poté okořeníme ze všech stran. V oleji po jedné straně opékáme cca 10 minut-neobracíme. Po 10 minutách maso v pánvi obrátíme a přidáme pokrájenou cibuli a celer na...

Slaný koláč s tvarohovou náplní

Slaný koláč s tvarohovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 300 g tvarohu, 2 slepičí vejce, 50 g anglické slaniny, 1 menší cibule, 50 g strouhaného sýru, 1 rajčete, 1 jarní cibulka, špetka soli, špetka pepře

Vyválené těsto vytvarujte do malých koláčových formiček nebo do jedné klasické formy o průměru 24cm, dno propíchejte vidlickou a dejte péct na 10 minut do trouby na 180°C. Slaninu a cibuli nakrájejte najemno a osmažte. V míse smíchejte tvaroh, vaj...

Muffiny se slanými tyčinkami

Muffiny se slanými tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g mini slaných tyčinek, 250 g polohrubé mouky, 2 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 1 vejce, 125 g cukru, 80 ml rostlinného oleje, 1 sáček vanilkového cukru, 300 g podmáslí, 30 slaných tyčinek , bílá čokoládová poleva

Troubu zahřejeme na 180°C. Do důlku v plechu na pečení muffinů vložíme papírové košíčky. Malé slané tyčinky přelomíme napůl a promícháme s moukou, práškem do pečiva a jedlou sodou. Rozkvedláme vejce, přidáme cukr, olej, vanilkový cukr a podmáslí a...

Mandlový dort trochu jinak

Mandlový dort trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 225 g cukru, 1 vejce, 100 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 150 g mandlovývh lupínků, 40 ml mléka

Troubu zahřejeme na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. V míse vymícháme 100 g másla se 100 g cukru do pěny, přidáme vejce. Do mísy prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těstem naplníme dortovou formu a pečeme v troubě 20 minut, dokud povrch l...

Torta a la mandorle

Torta a la mandorle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vejcí, 250 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, šťáva a nastrouhaná kůra z jednoho citrónu, špetka mleté skořice, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 250 g mletých mandlí, moučkový cukr na posypání

Oddělíme bílky a žloutky. Žloutky našleháme se solí a cukrem do pěny. Přidáme vanilkový cukr, citrónovou kůru, skořici, prášek do pečiva a mandle. Troubu zahřejeme na 175°C. Z bílků a několika kapek citrónové šťávy ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho...

Křídla po italsku

Křídla po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kuřecích křídel, 100 g oliv bez pecek, 2 citróny, 1 čerstvá feferonka, špetka soli, troška pepře, 100 ml olivového oleje

Kuřecí křídla omyjeme, osušíme a vložíme do mísy. Citrón oloupeme a nakrájíme na plátky a přidáme na křídla do mísy. Přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou feferonku a olivy. Mísu zakryjeme folií a necháme přes noc v chladničce odpočinout. Potom...

Kari pomazánka

Kari pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky smetanového sýra, 2 lžíce mléka, 1 mrkev, 2 lžíce másla, 1 lžička kari koření, 3 vejce, špetka soli, 1 lžíce petrželové nati

Smetanové sýry utřeme se změklým máslem a zředíme mlékem. Přidáme na velmi jemnonastrouhanou mrkev, kari koření, sůl a dobře promícháme. Mažeme na veku a zdobíme vařenými vejci a petrželkou.

Mascarpone zabaglion s lesními plody

Mascarpone zabaglion s lesními plody

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 1/3 hrnku krupicového cukru, 1/3 hrnku vína Marsala, 1 hrnek šlehačky, 5 ¼ hrnku čerstvých lesních plodů, 2 hrnky mascarpone, čokoláda

Připravíme si vodní lázeň (horní nádoba se nesmí dotýkat vody, aby se nám vejce nesrazila). Do vodní lázně dáme žloutky a cukr a pomalu vyšleháváme (cca 3 minuty). Pomalu zašleháme víno Marsala, povaříme za stálého šlehání 10-15 minut, dokud žlout...

stránka: