Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Návštěva - stránka 14

Zabaione zapečené s ovocem

Zabaione zapečené s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 4–5 lžic krupicového cukru, 4–5 lžic bílého dezertního vína nebo sherry (nejlepší je Marsala nebo Vin Santo), směs čerstvého ovoce (maliny, jahody, borůvky) , několik lístků čerstvé máty, trochu moučkového cukru

Na sporák připravte hrnec s vyšším okrajem a napusťte do něj vodu asi do výšky 8 cm. Sežeňte si kovovou misku, která bude pasovat na hrnec tak, aby se nedotýkala dnem vody. Do té pak dejte žloutky, cukr a víno. Přiveďte vodu v hrnci k varu, poté z...

Zbojnická jehněčí pečeně

Zbojnická jehněčí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 kg jehněčího masa, 150 g uzeného masa, 300 g mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice), 300 g rýže, 1 lžíce Vegety, špetka mletého pepře, špetka soli, 1 lžíce plnotučné hořčice

Hrnec naplníme vypranou rýží, zalijeme asi 1/2 litrem vody, osolíme. Maso nejlépe z jehněčího hřbetu nebo plece nakrájíme na kousky, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Položíme do rýže, přikryjeme poklicí a pečeme přikryté v horké troubě asi 1 h...

Jehněčí ragů

Jehněčí ragů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jehněčí kýty, 200 g vepřových nebo telecích jater, 4 rajčata, 2 cibule, 1 mrkev, 1 cuketa, 100 g celeru, 2 dcl červeného vína, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce škrobové moučky, 2 listy bobkového listu

Maso i játra nakrájíme na dlouhé nudle a promícháme se škrobem. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme zeleninu krájenou na delší kousky v pořadí od nejtvrdší po nejměkčí - mrkev, celer, cibule, rajčata. Zeleninu vyjmeme na mřížku a do tuku vložíme nud...

Patnáctiminutový čokodort podle Apetitu

Patnáctiminutový čokodort podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

115 g hořké čokolády (70%), 175 g změklého másla, 150 g cukru krupice, 3 vejce, 150 ml bílého jogurtu, 150 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku, 1 lžička vanilkové esence, Poleva: 100 g čokolády na vaření, 75 ml smetany ke šlehání, 25 g másla

Troubu si předehřejeme na 190°C. Kulatou dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Čokoládu na korpus rozpustíme a necháme chladnout. Mezitím si v míse šlehačem vyšleháme máslo s cukrem do pěny. Poté postupně zašleháváme vejce a esenci. Poté do smě...

Masový věnec

Masový věnec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g červeného zelí, 200 g cibule, 600 g mletého masa (směs), 200 g rýže, 2 vejce, 4 lžíce sladké smetany, troška octu, 1 citrón, 1 lžíce koření na mleté maso, špetka soli

Vykrojíme košťál ze středu v hlávce zelí a listy nakrájíme na nudličky, krátce povaříme ve vodě, přilijeme ocet (asi 4 lžíce), scedíme a vychladíme. Maso smícháme s vařenou rýží, vejci, kořením a osolíme. Do připraveného pekáče vsypeme na kolečka ...

Lahodný hruškový koláč s mascarpone

Lahodný hruškový koláč s mascarpone

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na koláčové těsto: 155 g hladké mouky , 55 g krupicového cukru, kůra z 1 citronu, 1 žloutek, 60 g másla (plus trochu navíc na vymazání formy), špetka mořské soli, voda dle potřeby, Na náplň: 220 g mascarpone, 55 g krupicového cukru, 1 vejce, 1/2 menší lžičky vanilkového extraktu nebo cukru, 1 lžíce hladké mouky, 4 velké nebo 8 malých hrušek, šťáva z 1 citronu, 50 g loupaných vlašských ořechů, 1 lžíce tekutého medu, mléko dle potřeby

Do misky nasypte mouku, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, malou špetku soli, máslo a vše rozmixujte dojemna. Pak přidejte vajíčko, 2–3 lžíce studené vody a těsto opět mixujte. Pokračujte, až se vám v misce vytvoří lepivější „hrudka“. Pak si popr...

Kakaová roláda se šlehačkou

Kakaová roláda se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 80 g cukru moučka, 2-3 lžíce kakaa, 500 ml smetana ke šlehání (šlehačka), 2 sáčky vanilkového cukru

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme sníh do tuha, za stálého šlehání postupně přidáme žloutky, cukr, kakao a vyšleháme. Nalejeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby péct tak na 200 stupňů, asi na 8 - 10 minutek. ...

Comtesa de noir podle Mirky Slavíkové

Comtesa de noir podle Mirky Slavíkové

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 15 g skořice, 20 g kakaa, 150 g mandlových lupínků, 150 g nastrouhané hořké čokolády, 150 g másla, 5 žloutků, 100 g cukru moučka, 100 ml červeného vína, 100 g zakysané smetany, 5 bílků, 100 g cukru krupice

V jedné míse si smícháme všechny sypké suroviny - prosátou mouku, kypřící prášek, skořici, kakao, mandlové lupínky a čokoládu. Ve druhé míse šleháme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny, pak postupně přidáváme červené víno a zakysan...

Řízky s jablky

Řízky s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 400 g jablek, 80 g mandlí, 2-3 lžíce medu, troška másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli

Maso omyjeme a nakrájíme na řízky. Mírně naklepeme a osolíme. Obalíme v mouce a na másle zprudka opečeme. Potom řízky přendáme do pekáčku. Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka a na troše másla podusíme. Mandle dáme na chvíli do vroucí vody, poté ...

Rajčatové suflé s těstovinovým salátem

Rajčatové suflé s těstovinovým salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 masitých rajčat, 100 g jemného plísňového sýra, 20 g vloček, 1/8 l mléka, 30 mletých lískových oříšků, 2 vejce, 1 stroužek česneku, 3 lžíce smetany, 1 lžíce nasekané bazalky, 500 g uvařených těstovin, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového oříšku

Rajčata omyjeme, seřízneme vršek a vnitřek vydlabeme. Dužinu ponecháme stranou. Sýr nakrájíme na malé kostičky. Vločky povaříme v mléce asi 2 minuty, vmícháme oříšky a kousky sýra, sýr necháme roztavit. Směs stáhneme z plamene a vmícháme do ní žlo...

Zürcher Geschnetzeltes, Swiss rösti

Zürcher Geschnetzeltes, Swiss rösti

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecí kýty (nebo plec), 4 špetky soli, 1 lžička bílého pepře, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce řepkového oleje, 200 g žampionů, 1 lžíce citronové šťávy, 2 dcl bílého vína, 1 cibule, 1,5 dcl masového vývaru, 2 dcl smetany, 1 lžíce Solamylu, 1 hrst petrželové natě, 200 g telecích ledvinek

Telecí maso a spařené očištěné ledvinky nakrájíme na tenké (asi 1 mm) plátky. Mírně osolíme a opepříme. Mouku smícháme s trochou pepře a soli. Maso obalíme v mouce a opečeme na másle a dáme do tepla(trouby na 60-80°C). Na pánev přidáme olej a os...

Ořechový koláč na Boží hod

Ořechový koláč na Boží hod

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 175 g cukru moučka + 2 lžíce na polevu, 250 g mletých lískových ořechů, 250 ml smetany, 1 lžíce citronové kůry, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rumu, máslo na vymazání

Dortovou formu vymažeme máslem. Troubu rozehřejeme na 190°C. Oddělíme žloutky a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny s cukrem a postupně přidáváme lískové oříšky, citronovou kůru i šťávu. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Lehké ...

Tvarohové vlny

Tvarohové vlny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 tvarohy ve folii, 100 ml moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 2 vejce, 250 ml mléka, 1 mandarinkový kompot, Na těsto - 2 vejce, 250 ml moučkového cukru, 125 ml slunečnicového oleje, 250 ml mléka, 500 ml polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa

Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kompot vylijeme na síto a necháme okapat. Vymícháme tvaroh s cukrem i vanilkovým pudinkem, vejci a mlékem. Okapané mandarinky nakrájíme na menší kousky a vmícháme do řídkého tvarohu. ...

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na ratatouille: 1 středně velká cuketa, 2–3 papriky, 2 rajčata bez slupky, čerstvá majoránka, 2 menší cibule, můžete použít i 1/2 lilku, snítka čerstvého rozmarýnu, asi 4 lžíce extra panenského olivového oleje, voda nebo vývar na podlití, mořská sůl dle potřeby, čerstvě umletý pepř dle potřeby, Na maso: 2 kuřecí prsa, snítka čerstvého rozmarýnu, 1 lžíce extra panenského olivového oleje, mořská sůl a čerstvě umletý pepř, Na mangold: několik listů čerstvého mangoldu (nebo špenátu), Na servírování: lžička másla, tvrdý sýr (například parmazán)

Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky. Na pánev dejte 3 lžíce oleje, cibuli, cuketu a vše 5 minut při střední teplotě smažte. Přihoďte papriky, lilek a pokračujte ve smažení zhruba 4–5 minut. Nakonec přidejte rajčata, rozmarýn, majoránku, sůl...

Šneci s nivou

Šneci s nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 150 g měkkého salámu, 150 g Nivy, 1 cibule, 1 lžička grilovacího koření

Cibuli nakrájíme najemno a dáme do misky. Salám nakrájíme na menší kostičky a přidáme k cibuli. Nivu nastrouháme nahrubo a přidáme také do misky. Pořádně promícháme. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý z nich na vále vyválíme na plát, potom je posy...

Pomazánka s uzeným lososem

Pomazánka s uzeným lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 natvrdo uvařená vejce, 100 g uzeného lososa, 1 jarní cibulka, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, pepř podle chuti, 2 lžičky nasekaného kopru

Lososa, vajíčka i cibulku nakrájíme na malé kousky, přidáme majonézu se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a přimícháme nasekaný kopr. Před podáváním, pro lepší propojení chutí, necháme chvilku odležet v chladu.

Muffiny se šunkou a pórkem

Muffiny se šunkou a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g šunky, 1 pórek, 300 g hladké mouky, špetka soli, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 120 ml podmáslí, 120 ml mléka, 2 vejce, 80 g másla, 4 lžíce tatarské omáčky

Pórek pořádně omyjeme a nakrájíme nadrobno a šunku na malé kostičky. Pórek spaříme a necháme chvíli okapat. V hluboké míse rozšleháme vejce s mlékem a podmáslím. Do druhé velké mísy dáme mouku, kypřící prášek, rozpuštěné máslo a špetku soli. Vše p...

Mexické rohlíčky

Mexické rohlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g listového těsta, 1 lžíce hladké mouky, 1 sklenička rajčtové salsy, 50 g tvrdého sýra

Těsto rozválejte na asi 3 mm silný plát a rádélkem ho nakrájejte na trojúhelníčky velké asi 4 x 6 x 6 cm – těsto prostě rozkrájejte na pravidelné obdélníčky a pak je diagonálně rozřízněte na trojúhelníčky. Celý plát těsta pak pomažte salsa omáčkou...

Francouzské sušenky

Francouzské sušenky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 50 g másla, 125 g tvarohu, 1/2 lžičky soli, 1 lžička provensálského koření, 1 žloutek

Hladkou mouku, máslo, tvaroh, sůl a provensálské koření smícháme a uhněteme těsto. Poté vyválíme a vykrajujeme kolečka, která přeneseme na plech. Potřeme žloutkem rozmíchaným s vodou a posypeme různým kořením (pizza koření, kmín, česnekovým,...) n...

Salát Niçoise

Salát Niçoise

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 150 g fazolek (zelené fazolové lusky), 4 rajčata, 80 g tuňáka, 4 sardelky (ančovičky), 24 oliv, 2 slepičí vejce, 8 listů hlávkového salátu, 1 citrón, 40 ml olivového oleje, 1 hrst petrželové natě

Oloupeme brambory, nakrájíme je na středně velké kostky a vložíme do nádoby Zepter o objemu 2,2 l (TF-022-16). Přidáme sklenici vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru postoupí do zeleného pole, zmí...

Kuřecí nudličky se šunkou a rukolou

Kuřecí nudličky se šunkou a rukolou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, 150 g šunky (plátky), 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, sůl a pepř dle potřeby, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce worcesterové omáčky, 2-3 hrsti rukoly, olej

Maso i šunku nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a nakrájené maso spolu s cibulí dáme restovat. Když je poloměkké, přihodíme nasekaný česnek a nudličky šunky. Osolíme, opepříme, zastříkneme worcestr...

Kynutí ptáčci ze smetanového těsta

Kynutí ptáčci ze smetanového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

220 ml smetany, 120 g rozpuštěného másla, 3 žloutky, 3 lžíce rumu, špetka soli, 500 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 30 g droždí , 100 g rozinek, 50 g kandovaných jahod, Na ozdobu: hřebíček, několik mandlí, 1 žloutek na potření ptáčků

Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí. Kandované jahody překrájíme na menší kousky. Zapneme program na těsto. Po vykynutí těsto rozkrájíme na menší dílky. Z každého dílku uděláme váleček na jednom konci malinko silnější (to bude h...

Křehké slaninové rohlíčky

Křehké slaninové rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 120 g tuku, 1 vejce, 6 lžic mléka, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička soli, 100 g anglické slaniny, 3 lžíce kondenzovaného mléka, mák nebo sezam na posyp

Do mouky zamícháme kypřící prášek a lžičku soli, vklepneme vejce, přilijeme mléko, přidáme změklý tuk a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na tři díly. Z každé třetiny vyválíme kolečko, rádýlkem ho rozkrájíme na šest dílů, každý dílek poklade...

Grilovaná zelenina II.

Grilovaná zelenina II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 2 cukety, 4 červené papriky, hrst sušených rajčat, čerstvá rukola, olivový olej, sůl a pepř dle potřeby

Na grilovací pánvi opékáme po obou stranách kolečka lilků a cuket. Papriky na tlustší nudle. Vše naskládáme na mísu, dozdobíme nasekanými sušenými rajčaty a rukolou. Pokapeme olejem. Dochutíme solí a pepřem.

Hovězí ragu ala stroganow

Hovězí ragu ala stroganow

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězí svíčkové (palec), 1 paprika (kapie), 1 balení smetany, 1 cibule, hořčice dle chuti, pepř dle potřeby, worcester dle chuti

Cibulku nakrájíme na jemno, papriku na tenké nudličky. Maso nakrájíme na úzké nudličky. Zeleninku osmahneme na oleji a přidáme maso a zprudka opečeme. Přidáme hořčici, smetanu a zlehka prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a worcesterem.

stránka: