Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Dort perníkový s višněmi

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
2952 kalorií 0.0g cukrů 175.0g tuků 162.0g bílkovin

Příprava

Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme vejce, mléko a kávu. Nakonec vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a perníkovým kořením.
Dortovou formu (průměr 22cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Povrch těsta uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 30 min. Necháme vychladnout.
Náplň:
Upečený korpus potřeme marmeládou a poklademe višněmi.
Vyšleháme smetanu se ztužovačem šlehačky a krupicovým cukrem dotuha.
Celý dort potřeme silnější vrstvou šlehačky a hustě posypeme čokoládovými hoblinkami, nastrouhanými pomocí škrabky.

Bulb Tip k receptu

Kdo nemá rád kávu, může použít kakao.
Višně můžeme dát čerstvé.
Také můžeme přizdobit sušeným ovocem.


Přidat na Pinterest
veerac

14. 06. 2012, Recept navštíven: 2160x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný perníkový dort

05. 05. 2016, 09:50

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
višne davaju tomu vyraznu chuť

01. 06. 2016, 11:56

Přidat komentář

Facebook komentáře