Dort perníkový s višněmi
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
2952
kalorií
0.0g
cukrů
175.0g
tuků
162.0g
bílkovin
Příprava
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme vejce, mléko a kávu. Nakonec vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a perníkovým kořením.
Dortovou formu (průměr 22cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Povrch těsta uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 30 min. Necháme vychladnout.
Náplň:
Upečený korpus potřeme marmeládou a poklademe višněmi.
Vyšleháme smetanu se ztužovačem šlehačky a krupicovým cukrem dotuha.
Celý dort potřeme silnější vrstvou šlehačky a hustě posypeme čokoládovými hoblinkami, nastrouhanými pomocí škrabky.
Tip k receptu
Kdo nemá rád kávu, může použít kakao.
Višně můžeme dát čerstvé.
Také můžeme přizdobit sušeným ovocem.
14. 06. 2012
Ingredience
- 2 slepičí vejce
- 125 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 150 g polohrubé mouky
- 100 g višňové marmelády
- 150 g hořké čokolády
- 200 g višňového kompotu (okapaný)
- 350 ml smetany ke šlehání (šlehačka)
- 3 lžíce kravského mléka
- 4 lžíce kávy
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička perníkové koření
- 1 sáček ztužovače šlehačky
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.