Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Návštěva - stránka 13

Tvarohová rychlovka

Tvarohová rychlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 balíček prášku do pečiva, 3 měkké tvarohy, 4 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 0,2 l mléka, 2 lžíce citronové šťávy, nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, 1 sáček vanilkového cukru

Ingredience (3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva), smícháme v suchou směs. Dva hrnky směsi se vysypou na vymazaný plech nebo na plech s pečícím papírem. Na to nalejeme řidší tvarohovou náplň a posypeme zbytkem směsi....

Koláč s hříbky

Koláč s hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rozváleného listové těsta, 300 g hub, 200 g anglické slaniny, 1 hrst petrželové nati, 200 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, 1 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 100 g goudy

Těsto si rozprostřeme do plechu. Necháme chvíli stranou. Mezitím si na pánvi na másle osmahneme hříbky a anglickou slaninu. Slaninu s hříbkami rozvrstvíme na těsto. V menší misce vyšleháme smetanu s petrželkou a vejci, ochutíme solí a pepřem a pře...

Slaninovo - sýrové sušenky k vínu

Slaninovo - sýrové sušenky k vínu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g anglické slaniny, 260 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, sůl, pepř a paprika podle chuti, 75 g másla, 250 g strouhaného sýra výraznější chuti , 250 ml mléka, mák na posypání sušenek

Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kousky a na pánvi ji opečeme dokřupava. Pánev odstavíme a slaninu necháme vychladnout. Prosejeme si mouku, přidáme do ní kypřící prášek, přisypeme připravenou slaninku, strouhaný sýr, sůl, pepř, papriku (kdo ...

Citrónový sorbet s ovocným coulis a čokoládou

Citrónový sorbet s ovocným coulis a čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g citrónu, 10 g limety, 1 bílek, 50 g jahod, 30 g čokolády, 20 g másla

Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr citrón a limetu, vše svaříme, necháme vychladnout a ve vodní lázni pomalu vmícháváme vyšlehaný sníh z bílku. Tuto směs dáme zamrazit. Do rendlíku vložíme jahody máslo a cukr. Vše necháme pozvolna rozvařit. P...

Rillettes z lososového pstruha s crème fraiche

Rillettes z lososového pstruha s crème fraiche

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lososoví pstruzi, 300 g crème fraîche, sůl a pepř dle potřeby, čerstvá pažitka, 1 bageta

Ryby vykucháme, zbavíme šupin, žáber a ploutví. Celé ryby dáme na pečící papír, lehce zevnitř osolíme a pečeme 25 minut na 180°C. Poté ryby vytáhneme a necháme vystydnout. Odstraníme kůži a opatrně sundáme maso od kostí. Maso natrháme na drobná vl...

Ořechová bábovka s jablky a rumem

Ořechová bábovka s jablky a rumem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 hrneček cukru moučka, 1/2 hrnečku slunečnicového oleje, 1/2 hrnečku mléka, 150 g strouhaných ořechů, 2 jablka, 2 lžíce rumu, 1 hrneček hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru

Z vajec, moučkového cukru a vanilkového cukru utřeme pěnu. Postupně přidáváme veškeré ingredience, mouku s práškem do počiva, olej, mléko, ořechy, nahrubo nastrouhaná jablka a nakonec rum. Do vymazané a strouhankou vysypané formy nalijeme těsto, d...

Reveňový koláč s drobenkou

Reveňový koláč s drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 70 g cukru moučka, 140 g máslo + 40g na drobenku, 300 g rebarbory, 100 g cukru krystal na karamel + 40g na drobenku, 1 dcl smetany, 80 g polohrubé mouky, 1 dcl rumu

Z hladké mouky, cukru moučky a 100g másla umícháme těsto. Dáme do formy a na několika místech ho propíchneme. Rebarboru očistíme, nahrájíme na kostičky a dáme na těsto. Posypeme drobenkou z 40g másla, 40g cukru a polohrubé mouky. Necháme péct při ...

Srnčí bifteky

Srnčí bifteky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčí kýty, 2 banány, 1 pomeranč, troška citronové šťávy, špetka pepře, špetka soli, 3 lžíce slunečnicového oleje

Srnčí kýtu odblaníme a nakrájíme na větší plátky. Pokapeme ji citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme přes noc marinovat v chladničce. Na pánvi druhý den rozehřejeme olej a opečeme z obou stran. Ve výpeku z pánve osmažíme na...

Muffiny s jarní cibulkou a klobáskou

Muffiny s jarní cibulkou a klobáskou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, 70 g rozpuštěného másla, 200 ml zakysané smetany, 80 g eidamu (Edam), 1 pikantní klobása, 2 jarní cibulky, špetka soli, špetka pepře

Smíchejte zakysanou smetanu, vajíčka a rozpuštěné máslo a do směsi všlehejte mouku prosátou s kypřicím práškem, solí a pepřem. Do tuhého těsta vmíchejte nastrouhaný sýr a nakrájenou klobásku a jarní cibulku. Lžící pak těsto dejte do formiček na mu...

Karamelový dort s jahodami

Karamelový dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 6 žloutků, 150 g cukru krupice, 200 g hladké mouky, 300 ml kravského mléka, 40 g cukru krupice, 1 sáček pudinkového prášku, 200 g másla, 200 g jahod (nakrájené), 100 g cukru krupice, 100 ml sladké smetany, 100 g cukru moučka, 20 ml rumu, 60 g mandlových pražených lupínků, 100 g jahod, 2 lžíce horké vody

Karamel si připravíme den předem. Cukr (100 g) utavíme na karamel, vlijeme do něj horkou smetanu. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Korpus: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky. Nakonec vmícháme mouku. Tě...

Tvarohový krém s pudinkem

Tvarohový krém s pudinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na pudink - 500 ml polotučného mléka, 1 sáček jahodového pudinkového prášku, 2 lžíce cukru krupice, Na krém - 1 jemný tvaroh, 1 zakysaná smetana, 2 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový cukr, ovoce na ozdobu

Ve studeném mléce rozmícháme pudinkový prášek, přidáme cukr a uvaříme pudink. Ještě horký rozdělíme do misek, nebo do sklenic. Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, kterou rozdělíme do misek na pudink. Povrch ozdobíme...

Mozzarelové smažené prsty

Mozzarelové smažené prsty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Mozzarelly, 3 slepičí vejce, 350 g strouhanky, 150 g kukuřičných lupínků, 100 g hladké mouky, 6 g chilli, 200 ml mléka, špetka soli, čerstvý koriandr, Marináda: 350 g drcených rajčat, 50 g česneku, 100 g cukru, 1 citrón, 50 g olivového oleje, 5 g petrželky, 5 g pepře, 100 g protlaku, 10 g koriandru

Všechny ingredience na marinádu orestujeme na oleji až do vyvaření přebytečné tekutiny a necháme vychladnout, dochutíme solí, cukrem a citronem. Mozzarelu nakrájíme na tenké proužky a obalíme v připraveném obalu. Nejdříve vymícháme vejce, hladkou...

Hot Brownie s čokoládou a vanilkovou zmrzlinou

Hot Brownie s čokoládou a vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čokolády na vaření, 250 g másla, 650 g cukru krupice, 8 vajec, 250 g hladké mouky, 50 g kakaa, špetka soli, 1 prášek do pečiva, vanilková zmrzlina, máta peprná

Čokoládu rozehřejeme s máslem, zvlášť ušleháme vejce s cukrem a po ušlehání přidáme špetku soli. Přidáme kakao a povolené máslo s čokoládou, promícháme a na závěr přisypeme hladkou mouku a prášek do pečiva pečení. Než začneme směs dávat do vymazan...

Dvoubarevná roláda s marmeládou

Dvoubarevná roláda s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce bramborového škrobu, 1 vanilkový cukr, 5 lžic cukru moučka, 2 lžíce vody, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce polotučného mléka, 1 špetka soli, pikantní marmeláda

Plech vyložíme pečícím papírem. Kakao rozmícháme ve studeném mléce. Mouku prosijeme se škrobem a promícháme. Žloutky oddělíme od bílků. Do bílků přidáme sůl, vodu, moučkový a vanilkový cukr. Šleháme šlehačem asi 5 minut, poté přidáme žloutky a mou...

Dort perníkový s višněmi

Dort perníkový s višněmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 150 g moučkového cukru, 2 slepičí vejce, 3 lžíce kravského mléka, 4 lžíce kávy, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička perníkové koření, 100 g višňové marmelády, 200 g višňového kompotu (okapaný), 350 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček ztužovače šlehačky, 1 lžíce cukru krupice, 150 g hořké čokolády

Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme vejce, mléko a kávu. Nakonec vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a perníkovým kořením. Dortovou formu (průměr 22cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Povrch těsta uhlad...

Muffiny se špenátem a nivou

Muffiny se špenátem a nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 2 dcl mléka, 2 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 50 g rozpuštěného másla, 100 g špenátu, 100 g Nivy, špetka soli, špetka pepře bílého

Rozšlehejte mléko s vejci, máslem, solí a pepřem (podle chuti můžete přidat ještě provensálské koření nebo muškátový oříšek) a vše promíchejte s nasekaným syrovým listovým špenátem. Přidejte na kostičky nakrájený sýr a nakonec do směsi vmíchejte p...

Sametový nepečený čokodort podle Apetitu

Sametový nepečený čokodort podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sušenek Esíčka nebo máslových, 50 g rozpuštěného másla, 250 g čokolády na vaření (50% a více), 2 bílky, 80 g cukru krupice, 285 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce rumu

V kuchyňském robotu rozsekáme sušeny nadrobno, zalijeme rozpuštěným máslem a ještě promixujeme. Do dortové, vymazané formy o průměru 20cm vysypeme a utlačíme, abychom měli pokryté celé dno. Vložíme formu do lednice a necháme ztuhnout. Mezitím si p...

Pekáček s hovězím a uzeným masem

Pekáček s hovězím a uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 4 plátky uzeného masa, sůl a pepř podle chuti, 2 cibule, 250 g žampionů, 1 červená a 1 zelená paprika , 1 lžíce hořčice, 300 ml suchého bílého vína, olej

Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme olejem a začneme vrstvit suroviny. Na dno naskládáme plátky uzeného masa, druhá vrstva jsou plátky hovězího. Na maso naklademe cibuli nakrájenou na půlkolečka. Na cibuli dáme p...

Pstruh po sušicku

Pstruh po sušicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 3 lžíce oleje, 60 g anglické slaniny, 1/2 bílé a 1/2 červené cibule, 200 g žampionů, 3 lžíce kečupu, 100 ml bílého vína, sůl podle chuti

Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme a dáme opékat na rozehřátý olej. Během pečení postupně přidáváme nudličky anglické slaniny, na proužky nakrájenou cibuli a žampiony nakrájené na šestinky. Vše osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vínem a krátce p...

Ořechový dort

Ořechový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček cukru moučka na těsto a 1 hrnek na krém, 0,5 hrnečku slunečnicového oleje, 3/4 hrnku mletých ořechů, 3 vejce, 1,5 hrnečku polohrubé mouky, 0,5 hrnečku mléka na těsto a 1,5 hrnku na krém, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení vanilkového cukru, 1 sáček vanilkového pudinku, 1 balení másla

Vejce utřeme s moučkovým cukrem, přidáme olej, mleté ořechy, mléko, mouku a prášek do pečiva. Umícháme těsto, nalijeme do vymazané formy a pečeme 30 minut. Zatím připravíme krém. Z mléka uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout, vyšleháme máslo ...

Mufiny s mozzarellou a rajčaty

Mufiny s mozzarellou a rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 150 ml bílého jogurtu, 1 dcl mléka, 50 g rozpuštěného másla, 80 g Mozzarelly, 10 cherry rajčátek, 2 lžíce bazalky, 2 vejce, špetka soli, špetka mletého pepře

Bílý jogurt, vejce, rozpuštěné máslo a mléko lehce vyšlehejte, přidejte bazalku, sůl a pepř a postupně do těsta zapracujte prosátou mouku s kypřicím práškem. Pak přidejte nahrubo nastrouhanou mozzarellu a na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka a lží...

Studené kuře v bílém víně

Studené kuře v bílém víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 5 lžic olivového oleje, 2 stroužky česneku, 3 bobkové listy, 250 ml bílého vína, 4 lžíce vinného octa, šťáva z jednoho citrónu, sůl a pepř podle chuti

Kuře naporcujeme na osm dílů. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kuře na něm ze všech stran opečeme. Do pánve přihodíme celé stroužky česneku a bobkový list, zalijeme vínem, octem a citronovou šťávou, osolíme opepříme a zakryjeme poklicí. Na mírněj...

Piškotová jahodová roláda

Piškotová jahodová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/4 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení jahodového tvarohu

Žloutky oddělíme od bílků. Bílky ušleháme v tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáme olej, mouku a kypřící prášek. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě na cca 200°C dozlatova. Jakmile vytáhneme pl...

Kotleta sypaná sýrem

Kotleta sypaná sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety bez kosti, 3 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý pepř, plnotučná hořčice, 2 špetky mleté papriky, Na zálivku - 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička kečupu, 1 lžička polévkového koření tekutého, 1 lžička sojové omáčky, 100 ml vody, 4 lžičky strouhaného sýra

Kotlety naklepeme, osolíme, z jedné strany opepříme a druhou stranu potřeme hořčicí. Sýr nastrouháme na jemno. Ve vodě smícháme kečup, sójovou omáčku, polévkové koření a škrob. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme kotlety opepřenou stranou, maso ob...

Vepřový bok v barbecue marinádě

Vepřový bok v barbecue marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřového nebo selecího boku, 2-3 lžíce olivového oleje, hrubá mořská sůl a čerstvě umletý pepř, Na marinádu: 4 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce octa balsamico, 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce změklého másla, 2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička chilli koření

Kůži masa nařízněte po povrchu mírně nožem, aby se marináda dostala co nejhlouběji. Bok pořádně osolte, opepřete a trochu potřete olejem. V míse nebo skleničce promíchejte všechny suroviny na marinádu a maso v ní obalte tak, aby se marináda dostal...

stránka: