Vepřová panenka s kapustovo-liškovým ragú
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
4h 30min
Celkový čas
4h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
448
kalorií
0.0g
cukrů
16.0g
tuků
44.0g
bílkovin
Příprava
Telecí kosti opečeme s kořenovou zeleninou do hněda, přidáme protlak, víno, zalijeme vodou a dlouho na slabém plamenu vaříme, podle potřeby doléváme vodu. Po pár hodinách (obvykle po dvou dnech) scedíme a svaříme do husté konzistence. Tím si vytvoříme základní hnědou omáčku zvanou demiglace. Maso si očistíme, připravíme na ideální 4 porce, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran do zlatova. Vložíme do smetany se šalvějí a pod grilem jej lehce necháme dojít do úpravy medium. Kapustu zbavíme košťálu a spaříme ve slané vodě. Poté hodíme kostku másla na pánev, orestujeme zlehka šalotku, přidáme lišky, poté kapustu. Přidáme pár lžic zakysané smetany, dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.
Šéfredaktor07. 08. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.