Vepřová panenka s kapustovo-liškovým ragú

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
4h 30min

Celkový čas

4h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

448 kalorií
0.0g cukrů
16.0g tuků
44.0g bílkovin


Příprava

Telecí kosti opečeme s kořenovou zeleninou do hněda, přidáme protlak, víno, zalijeme vodou a dlouho na slabém plamenu vaříme, podle potřeby doléváme vodu. Po pár hodinách (obvykle po dvou dnech) scedíme a svaříme do husté konzistence. Tím si vytvoříme základní hnědou omáčku zvanou demiglace. Maso si očistíme, připravíme na ideální 4 porce, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran do zlatova. Vložíme do smetany se šalvějí a pod grilem jej lehce necháme dojít do úpravy medium. Kapustu zbavíme košťálu a spaříme ve slané vodě. Poté hodíme kostku másla na pánev, orestujeme zlehka šalotku, přidáme lišky, poté kapustu. Přidáme pár lžic zakysané smetany, dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.

přidejte na:
Alakarte.cz

07. 08. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
jednoducho vyborný recept

14. 03. 2016, 11:39

Chybí obrázek
panenka urobená velmi chutne

30. 05. 2016, 09:43

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.