Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřová panenka s kapustovo-liškovým ragú

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
4h 30min 4h 50min
Nutriční hodnoty
448 kalorií 0.0g cukrů 16.0g tuků 44.0g bílkovin

Příprava

Telecí kosti opečeme s kořenovou zeleninou do hněda, přidáme protlak, víno, zalijeme vodou a dlouho na slabém plamenu vaříme, podle potřeby doléváme vodu. Po pár hodinách (obvykle po dvou dnech) scedíme a svaříme do husté konzistence. Tím si vytvoříme základní hnědou omáčku zvanou demiglace. Maso si očistíme, připravíme na ideální 4 porce, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran do zlatova. Vložíme do smetany se šalvějí a pod grilem jej lehce necháme dojít do úpravy medium. Kapustu zbavíme košťálu a spaříme ve slané vodě. Poté hodíme kostku másla na pánev, orestujeme zlehka šalotku, přidáme lišky, poté kapustu. Přidáme pár lžic zakysané smetany, dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.


Přidat na Pinterest
Alakarte.cz

07. 08. 2012, Recept navštíven: 3203x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jednoducho vyborný recept

14. 03. 2016, 11:39

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
panenka urobená velmi chutne

30. 05. 2016, 09:43

Přidat komentář

Facebook komentáře