Vepřová panenka s kapustovo-liškovým ragú

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
4h 30min

Celkový čas

4h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

448 kalorií
0.0g cukrů
16.0g tuků
44.0g bílkovin


Příprava

Telecí kosti opečeme s kořenovou zeleninou do hněda, přidáme protlak, víno, zalijeme vodou a dlouho na slabém plamenu vaříme, podle potřeby doléváme vodu. Po pár hodinách (obvykle po dvou dnech) scedíme a svaříme do husté konzistence. Tím si vytvoříme základní hnědou omáčku zvanou demiglace. Maso si očistíme, připravíme na ideální 4 porce, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran do zlatova. Vložíme do smetany se šalvějí a pod grilem jej lehce necháme dojít do úpravy medium. Kapustu zbavíme košťálu a spaříme ve slané vodě. Poté hodíme kostku másla na pánev, orestujeme zlehka šalotku, přidáme lišky, poté kapustu. Přidáme pár lžic zakysané smetany, dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.

přidejte na:
Šéfredaktor

07. 08. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
jednoducho vyborný recept
dušanka 14. 03. 2016, 12:39
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
panenka urobená velmi chutne
palino 30. 05. 2016, 11:43