Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Vídeňská bábovka s rozinkami a pomerančovou kůrou

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 1h 5min , porce

2328 kalorií, 0.0g cukrů, 73.0g tuků, 17.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Utřeme spolu žloutky s cukrem a změklým máslem. Po chvíli přilijeme vaječný likér a mléko. Střídavě přidáváme sníh ušlehaný z bílků a mouku předem promíchanou s kypřícím práškem, Solamylem a citronovou kůrou. Do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou rovnoměrně nalijeme třetinu těsta, na těsto nasypeme kandovanou pomerančovou kůru, na ni opět nalijeme druhou třetinu těsta, posypeme rozinkami a nahoru nalijeme zbytek těsta. Bábovku pečeme asi 40-45 minut ve středně rozehřáté troubě. Upečenou bábovku opatrně vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Před podáváním ji pocukrujeme moučkovým cukrem.

Angel 666

13. 08. 2012, Recept navštíven: 2425x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Vídeňská bábovka s rozinkami a pomerančovou kůrou

Vídeňská bábovka s rozinkami a pomerančovou kůrou

Utřeme spolu žloutky s cukrem a změklým máslem. Po chvíli přilijeme vaječný likér a mléko. Střídavě přidává...

Zobrazit všechny podobné recepty k Vídeňská bábovka s rozinkami a pomerančovou kůrou Link-arrow

Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná , jemná bábovka

14. 03. 2016, 11:38

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to dobrý recept na babovku

15. 03. 2016, 15:05

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná bábovka

30. 05. 2016, 09:39

Přidat komentář
Barbora Dvouletá
tesim se az ji upecu

Barbora Dvouletá 19. 09. 2012, 09:44

Facebook komentáře