Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vídeňská bábovka s rozinkami a pomerančovou kůrou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 5min
Nutriční hodnoty
2328 kalorií 0.0g cukrů 73.0g tuků 17.0g bílkovin

Příprava

Utřeme spolu žloutky s cukrem a změklým máslem. Po chvíli přilijeme vaječný likér a mléko. Střídavě přidáváme sníh ušlehaný z bílků a mouku předem promíchanou s kypřícím práškem, Solamylem a citronovou kůrou. Do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou rovnoměrně nalijeme třetinu těsta, na těsto nasypeme kandovanou pomerančovou kůru, na ni opět nalijeme druhou třetinu těsta, posypeme rozinkami a nahoru nalijeme zbytek těsta. Bábovku pečeme asi 40-45 minut ve středně rozehřáté troubě. Upečenou bábovku opatrně vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Před podáváním ji pocukrujeme moučkovým cukrem.


Přidat na Pinterest
Angel 666

13. 08. 2012, Recept navštíven: 2594x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná , jemná bábovka

14. 03. 2016, 11:38

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to dobrý recept na babovku

15. 03. 2016, 15:05

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná bábovka

30. 05. 2016, 09:39

Přidat komentář
Barbora Dvouletá
tesim se az ji upecu

Barbora Dvouletá 19. 09. 2012, 09:44

Facebook komentáře