Vídeňská bábovka s rozinkami a pomerančovou kůrou

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

2328 kalorií
0.0g cukrů
73.0g tuků
17.0g bílkovin


Příprava

Utřeme spolu žloutky s cukrem a změklým máslem. Po chvíli přilijeme vaječný likér a mléko. Střídavě přidáváme sníh ušlehaný z bílků a mouku předem promíchanou s kypřícím práškem, Solamylem a citronovou kůrou. Do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou rovnoměrně nalijeme třetinu těsta, na těsto nasypeme kandovanou pomerančovou kůru, na ni opět nalijeme druhou třetinu těsta, posypeme rozinkami a nahoru nalijeme zbytek těsta. Bábovku pečeme asi 40-45 minut ve středně rozehřáté troubě. Upečenou bábovku opatrně vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Před podáváním ji pocukrujeme moučkovým cukrem.

přidejte na:
Chybí obrázek

13. 08. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyborná , jemná bábovka

14. 03. 2016, 11:38

Chybí obrázek
je to dobrý recept na babovku

15. 03. 2016, 15:05

Chybí obrázek
chutná bábovka

30. 05. 2016, 09:39

Přidat komentář
Chybí obrázek
tesim se az ji upecu

Barbora Dvouletá 19. 09. 2012, 09:44

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.