Vídeňská bábovka s rozinkami a pomerančovou kůrou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
2328
kalorií
0.0g
cukrů
73.0g
tuků
17.0g
bílkovin
Příprava
Utřeme spolu žloutky s cukrem a změklým máslem. Po chvíli přilijeme vaječný likér a mléko. Střídavě přidáváme sníh ušlehaný z bílků a mouku předem promíchanou s kypřícím práškem, Solamylem a citronovou kůrou. Do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou rovnoměrně nalijeme třetinu těsta, na těsto nasypeme kandovanou pomerančovou kůru, na ni opět nalijeme druhou třetinu těsta, posypeme rozinkami a nahoru nalijeme zbytek těsta. Bábovku pečeme asi 40-45 minut ve středně rozehřáté troubě. Upečenou bábovku opatrně vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Před podáváním ji pocukrujeme moučkovým cukrem.
Angel 66613. 08. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.