Telecí pečeně v mléce s česnekem a zeleninou
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
18690
kalorií
30.0g
cukrů
1969.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
Telecí pečeni osolíme a opečeme na přepuštěném másle po všech stranách do zlatova, na výpeku orestujeme karotku, celer, petržel, česnek a cibuli nakrájené na hranolky a česnek pouze oloupaný.
Na orestovanou zeleninu přidáme opečené maso a podlijeme mlékem, pečeme přikryté do měkka. Maso vyndáme a omáčku i se zeleninou zredukujeme, zjemníme máslem a smetanou a dochutíme solí.
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, oloupanou karotku uvaříme v mléce do měkka, karotku i brambory rozmixujeme do hladka se smetanou, solí a máslem. Maso nakrájíme na plátky, podáváme na pyré přelité omáčkou se zeleninou.
07. 08. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.