Comtesa de noir podle Mirky Slavíkové
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
3276
kalorií
5.0g
cukrů
192.0g
tuků
167.0g
bílkovin
Příprava
V jedné míse si smícháme všechny sypké suroviny - prosátou mouku, kypřící prášek, skořici, kakao, mandlové lupínky a čokoládu.
Ve druhé míse šleháme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny, pak postupně přidáváme červené víno a zakysanou smetanu.
Zvlášť si ušleháme bílky s krupicovým cukrem do sněhu. Hotový sníh opatrně vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec vmícháme sypkou směs a vymícháme těsto.
Nalijeme ho do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut.
14. 05. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.