Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Medailonky z hovězí svíčkové na dýňovém krémovém rizotu

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 20min
Nutriční hodnoty
1402 kalorií 0.0g cukrů 56.0g tuků 59.0g bílkovin

Příprava

Nejprve si dýni vydlabeme (vyjádříme) a zbavíme slupky. Dýni rozkrájíme na větší kusy cca 0,5 – 1 kg, vložíme na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, vložíme do mírně předehřáté trouby při teplotě 120 – 140°C a pečeme do změknutí. Mezitím si připravíme zbylé ingredience. Upečenou dýni vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Vychladlou dýni nastrouháme na hrubém struhadle. Z očištěné, chlazené hovězí svíčkové si ukrojíme 2 medajlonky, každý o váze 100 g. Na vysoké pánvi dozlatova orestujeme červenou cibulku a najemno nakrájenou panchettu, podlijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Do vývaru přidáme nastrouhanou dýni a podušenou rýži Arborio. Rizoto nám začne krémovatět v důsledku vysokého obsahu škrobu v rýži. Přidáme hrst nadrobno nasekaných čerstvých bylinek. Mezitím si na rozpálený gril položíme medailonky ze svíčkové, které osolíme a opepříme. Grilujeme z každé strany cca 2 minuty. Poté sejmeme maso z grilu a necháme chvíli odpočinout, aby se šťáva rozptýlila do celého masa. Do horkého odstaveného rizota (už nevaříme) přidáme hrudku vychlazeného másla a promícháme. Tím získá ke své krémovitosti jemnou máslovou příchuť a lesklost. Servírujeme na talíř.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

16. 10. 2012, Recept navštíven: 1612x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře