Španělská pražma v mandlové krustě
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Ryby vykuchejte, očistěte a omyjte pod studenou vodou. Pak je osušte, lehce opepřete, osolte a obalte v hladké mouce. Na větší pánvi rozehřejte olej a připravené pražmy po obou stranách opečte. Můžete je také osmažit ve fritovacím hrnci. Potom je položte na papírový ubrousek, který z nich odsaje přebytečný tuk. Mandle spařte ve vroucí vodě, oloupejte a osušte. Nasucho je opražte na pánvi a následně nasekejte nadrobno. Petrželku a mandle dejte do hmoždíře a utřete na pastu (nebo rozmixujte). Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte najemno a potom osmahněte na olivovém oleji. Přilijte bílé víno, rybí vývar a krátce povařte. Opečené pražmy vložte do pekáčku, poklaďte mandlovou krustou a podlijte omáčkou. Dejte do vyhřáté trouby a pečte při 200°C 25 minut. Podávejte se zeleninovým salátem.
70041315. 10. 2012