Španělská pražma v mandlové krustě

Obtížnost

Čas přípravy

55min
Čas vaření
25min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

4236 kalorií
1.0g cukrů
461.0g tuků
6.0g bílkovin


Příprava

Ryby vykuchejte, očistěte a omyjte pod studenou vodou. Pak je osušte, lehce opepřete, osolte a obalte v hladké mouce. Na větší pánvi rozehřejte olej a připravené pražmy po obou stranách opečte. Můžete je také osmažit ve fritovacím hrnci. Potom je položte na papírový ubrousek, který z nich odsaje přebytečný tuk. Mandle spařte ve vroucí vodě, oloupejte a osušte. Nasucho je opražte na pánvi a následně nasekejte nadrobno. Petrželku a mandle dejte do hmoždíře a utřete na pastu (nebo rozmixujte). Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte najemno a potom osmahněte na olivovém oleji. Přilijte bílé víno, rybí vývar a krátce povařte. Opečené pražmy vložte do pekáčku, poklaďte mandlovou krustou a podlijte omáčkou. Dejte do vyhřáté trouby a pečte při 200°C 25 minut. Podávejte se zeleninovým salátem.

přidejte na:
Chybí obrázek

15. 10. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyskúšam

10. 03. 2016, 12:42

Chybí obrázek
zaujímavý recept

13. 03. 2016, 19:06

Chybí obrázek
chuti celkom lahodne

14. 03. 2016, 11:37

Chybí obrázek
dobrý recept

05. 05. 2016, 09:27

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.