Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Perníkové řezy s griliášovou polevou

Obtížnost Čas přípravy
35min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 20min
Nutriční hodnoty
3720 kalorií 33.0g cukrů 175.0g tuků 83.0g bílkovin

Příprava

PERNÍKOVÉ ŘEZY: Cukr třeme s vejci do pěny, přidáme nastrouhané studené brambory, šťávu i kůru z pomeranče i citronu, mouku a prášek do perníku. Vše zlehka promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v troubě na 200°C pozvolna 30 – 45 minut. Nakrájíme řezy, které potřeme marmeládou a spojíme. Na závěr polijeme griliášovou polevou, kterou lehce rozestřeme po perníku. GRILIÁŠOVÁ POLEVA: Cukr zalijeme vodou a pozvolna rozpustíme nad mírným plamenem. Za stálého míchání svaříme cukr dorůžova. Přidáme drcené ořechy a opět několik minut vaříme za stálého míchání. Před nanesením griliášové polevy potřeme perníkové řezy bílkem a necháme 1 hodinu schnout. Poleva nemá tendenci se vsáknout do perníku a zůstane lesklá.


Přidat na Pinterest
Barbora Šumná

03. 04. 2013, Recept navštíven: 1604x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné s grilážovou polevou

01. 02. 2016, 11:32

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre

23. 02. 2016, 19:47

Přidat komentář

Facebook komentáře