Perníkové řezy s griliášovou polevou

Obtížnost

Čas přípravy

35min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

3720 kalorií
33.0g cukrů
175.0g tuků
83.0g bílkovin


Příprava

PERNÍKOVÉ ŘEZY: Cukr třeme s vejci do pěny, přidáme nastrouhané studené brambory, šťávu i kůru z pomeranče i citronu, mouku a prášek do perníku. Vše zlehka promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v troubě na 200°C pozvolna 30 – 45 minut. Nakrájíme řezy, které potřeme marmeládou a spojíme. Na závěr polijeme griliášovou polevou, kterou lehce rozestřeme po perníku. GRILIÁŠOVÁ POLEVA: Cukr zalijeme vodou a pozvolna rozpustíme nad mírným plamenem. Za stálého míchání svaříme cukr dorůžova. Přidáme drcené ořechy a opět několik minut vaříme za stálého míchání. Před nanesením griliášové polevy potřeme perníkové řezy bílkem a necháme 1 hodinu schnout. Poleva nemá tendenci se vsáknout do perníku a zůstane lesklá.

přidejte na:
Barbora Šumná

03. 04. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Svetlana
vyborné s grilážovou polevou

01. 02. 2016, 11:32

hanka
velmi dobre

23. 02. 2016, 19:47

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.