Perníkové řezy s griliášovou polevou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
PERNÍKOVÉ ŘEZY: Cukr třeme s vejci do pěny, přidáme nastrouhané studené brambory, šťávu i kůru z pomeranče i citronu, mouku a prášek do perníku. Vše zlehka promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v troubě na 200°C pozvolna 30 – 45 minut. Nakrájíme řezy, které potřeme marmeládou a spojíme. Na závěr polijeme griliášovou polevou, kterou lehce rozestřeme po perníku. GRILIÁŠOVÁ POLEVA: Cukr zalijeme vodou a pozvolna rozpustíme nad mírným plamenem. Za stálého míchání svaříme cukr dorůžova. Přidáme drcené ořechy a opět několik minut vaříme za stálého míchání. Před nanesením griliášové polevy potřeme perníkové řezy bílkem a necháme 1 hodinu schnout. Poleva nemá tendenci se vsáknout do perníku a zůstane lesklá.
Šéfredaktor03. 04. 2013
Ingredience
- 2 vejce
- 1 pomeranč
- 1-2 citrony
- 1 bílek
- 80 g krystalového cukru
- 250 g vařených nových brambor
- 2,5 g prášku do perníku
- Griliášová poleva: 250 g krystalového cukru
- 250 g vlašských ořechů
- 350 - 500 ml čerstvého plnotučného mléka
- 2 lžíce hrubé mouky
- 1 lžíce kakaa
- 4 lžíce vody
- jahodová marmeláda
- tuk na pečení
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 01. 02. 2016, 11:32

hanka 23. 02. 2016, 19:47

majka 22. 10. 2019, 20:13

katka16031 20. 12. 2019, 14:22