Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 185

Kuře pečené s uzeným masem

Kuře pečené s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 50 g anglické slaniny, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce hladké mouky, 4 ks uzených kotlet, 2 stroužky česneku, hrst žampionů, 1 ks pórku, 0,5 l vývaru z kostí, 4 lžíce sladké smetany, 2 lžíce másla, špetka pepře, špetka soli

Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, porce prošpikujeme anglickou slaninou, kterou si nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v pekáčku si rozpálíme olej a opečeme na něm ze všech stran porce kuřete. Máslo si rozpustíme, ...

Levný koláč

Levný koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky acidofilního mléka, 3 hrnečky cukru krupice, 3 hrnečky polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 lžička sody bikarbóny, nasekané vlašské ořechy, rozinky, hrubá mouka a tuk na vymazání a vysypání plechu, džem, čokoládová poleva

Suroviny promísíme a těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Koláč upečeme v troubě a po vychladnutí ho potřeme džemem a polijeme čokoládovou polevou.

Koláč s mákem

Koláč s mákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 2 hrnečky cukru krystal, 1 hrneček mléka, 1 hrneček oleje, 2 hrnečky polohrubé mouky, 2 hrnečky nemletého máku, 1 kypřící prášek do pečiva, rozinky, nasekané vlašské ořechy, tuk na vymazání plechu, hrubá mouka na vysypání plechu, ovocný džem, čokoládová poleva

Vejce umícháme s cukrem a postupně přidáme ostatní suroviny. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Koláč upečeme v předehřáté troubě. Po vychladnutí ho potřeme džemem a polijeme čokoládovou polevou.

Řízky plněné cibulí

Řízky plněné cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší vepřové řízky, 2 cibule, sůl, mletý pepř, plnotučná hořčice, 2 žloutky, 1 lžíce strouhaného křenu, 2 lžíce zakysané smetany, olej, Vegeta, voda, hladká mouka

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Polovinu každého řízku natřeme hořčicí a rozšlehaným žloutkem. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rozdělíme na řízky, přidáme trochu křenu, řízky přeložíme a spojíme párátkem. Na pánvi je zprudka opečeme na o...

Rozinkové řezy

Rozinkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 slepičích vajec, 170 g cukru moučka, 170 g másla, 180 g hrubé mouky, 20 g strouhanky, 140 g rozinek

Žĺtky, cukor a maslo dobre vymiešame. Pridáme múku a ušľahaný tuhý sneh z bielkov. Zmes spolu opatrne premiešame a vylejeme na vymastený plech, ktorý sme vysypali strúhankou. Povrch posypeme očistenými hrozienkami a pečieme v mierne vyhriatej rúre...

Římské kuře

Římské kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 40 ml rostlinného oleje, 50 g sendvičová šunka, špetka soli, troška pepře, 200 ml bílého vína, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu

Umyté kurča rozdelíme na štvrťky. Na panvici rozpálime olej a do červena na ňom osmažíme pokrájanú šunku a osolené, okorenené štvrťky kurčaťa a dusíme domäkka. Podlejeme vínom, necháme vyvrieť, a šťavu dochutíme rozotreným cesnakom a kečupom. Podá...

Soté a lá Dagmar

Soté a lá Dagmar

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 konzerva žampionů, 1 paprika (kapie), 1 sklenka kukuřice, 50 ml kečupu

Na rozohriatom oleji opražíme na rezance pokrájané mäso. Keď je napoly opražené pridáme na drobno pokrájanú cibuľku a pražíme dosklovita. Potom pridáme pokrájané šampiňóny najlepšie z konzervy a pražíme ďalej, ak sa nám zdá že sa nám cibuľa pripek...

Jihočeský bramborový bác

Jihočeský bramborový bác

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 100 g anglické slaniny v plátcích, 1/2 veky, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce vepřových škvarků, 4 lžíce mléka, 4 stroužky česneku, 2 vejce, sádlo důe potřeby, drcený kmín, sůl, pepř

Jednu polovinu brambor omyjeme a uvaříme ve slupce.Když brambory vychladnou,oloupeme je a nahrubo nastrouháme.Druhou polovinu omyjeme,oloupeme a zasyrova nastrouháme nahrubo.Potom všechny brambory smícháme,přidáme mouku,vejce,posekané nebo umleté ...

Kočičí sezdání

Kočičí sezdání

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g krup, 200 g hrachu, 3 stroužky česneku, 1 ks cibule, 100 g sádla, špetka soli

Hrách den předem namočíme do vody spolu s kroupama a druhý den dáme společně vařit doměkka. Když jsou kroupy a hrách měkké, přidáme utřený česnek se solí, opepříme, osolíme. Sádlo rozpustíme, orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli a přidáme k...

Kočičí tanec

Kočičí tanec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čočky, 200 g krup, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli

Kroupy den předem namočíme do vody a druhý den je v téže vodě uvaříme doměkka. Čočku si namočíme do vody a necháme ji asi dvě hodiny namočenou, poté ji povaříme. Po cca 15-ti minutách vaření vodu slijeme, čočku propláchneme a zalijeme vodou, aby b...

Krokety z květáku

Krokety z květáku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks květáku, 1 ks cibule, 4 ks vajec, 5 lžic strouhanky, 5 lžic olivového oleje, špetka muškátového květu, trochu zelené petrželky, špetka pepře, špetka soli

Květák omyjeme, dáme do hrnce, vlijeme vodu, aby byl květák potopený a uvaříme doměkka. Když je květák měkký, scedíme ho a necháme vychladnout. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, vložíme na rozpálený olej a orestujeme. Když je cibule orestovaná,...

Šlejšky ze zelí

Šlejšky ze zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka bílého zelí, 4 lžíce polohrubé mouky, 2 ks vajec, 15 g droždí , 2 lžíce sádla, špetka kmínu, špetka soli

Zelí nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce, podlijeme vodou, okmínujeme a necháme dusit doměkka. Když je zelí měkké, scedíme ho a necháme vychladnout. Poté přidáme vejce, droždí, osolíme, promícháme, přisypeme mouku a uděláme těsto. Z těsta poté...

Zelné placky po moravsku

Zelné placky po moravsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kysaného zelí, 300 g hladké mouky, 100 g škvarků, 100 ml mléka, 2 lžíce sádla, 2 ks vajec, 5 lžic olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Zelí nakrájíme na menší kousky, rozpustíme sádlo a na něm podusíme nakrájené zelí, osolíme, podlijeme mlékem a necháme dusit. Poté necháme vychladnout, když je zelí vychladlé, přisypeme mouku, přidáme škvarky, vejce a vypracujeme těsto, ze kterého...

Placičky ze zelí

Placičky ze zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kysaného zelí, 500 g hladké mouky, 150 g sádla, 5 lžic olivového oleje, špetka kmínu, špetka pepře, špetka soli

Kysané zelí překrájíme na menší kousky, přisypeme mouku, přidáme sádlo, okmínujeme, opepříme, osolíme a vytvoříme těsto. Z těsta tvoříme placičky a pečeme z obou stran na oleji.

Brambory s kapustou

Brambory s kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kapusty, 100 g slaniny, 1 ks cibule, 4 ks brambor, 2 stroužky česneku, 1 lžíce petrželové natě, 2 lžíce sádla, špetka majoránky, špetka pepře, špetka soli

Slaninu nakrájíme na nudličky, dáme do hrnce a rozškvaříme. Poté přidáme sádlo, nadrobno nasekanou cibuli a zpěníme ji. Kapustu omyjeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme na cibuli, přidáme utřený česnek se solí, opepříme a necháme kapustu dusit,...

Karbanátky z nudlí a kapusty

Karbanátky z nudlí a kapusty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka kapusty, 1/2 balíčku nudlí, 150 g slaniny, 100 g Eidamu, 4 ks vajec, 4 stroužky česneku, 8 lžic hladké mouky, 5 lžic strouhanky, 5 lžic olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Kapustu omyjeme, odstraníme košťál, překrájíme na menší kousky a dáme ji uvařit do mírně osolené vody, vaříme doměkka. Poté kapustu scedíme a umeleme. K umleté kapustě přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, najemno nastrouhaný sýr, utřený česnek ...

Vejce s mletým masem

Vejce s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g mletého masa, sůl, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička bílého vína, 2 lžičky hladké mouky do masa, 2 lžíce hladké mouky na obalení vajec, 4 natvrdo vařená vejce, 3 lžíce oleje, dušená rýže, tatarská omáčka

Mleté maso smícháme se solí, sójovou omáčkou, vínem a hladkou moukou a uděláme malé placičky, které zprudka osmažíme na rozehřátém oleji. Natvrdo vařená vejce překrájíme na půlky, obalíme v hladké mouce a také osmažíme na oleji. Do misek urovnáme ...

Smažený pórek

Smažený pórek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 pórky, hladká mouka, vejce, strouhanka, olej, sůl

Očištěný pŕek uvaříme ve slané vodě dopoloměkka. Necháme okapat, osušíme utěrkou a nakrájíme na špalíčky a obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme na rozpáleném tuku. Podávám s bramborovou kaší.

Nudle s ořechy

Nudle s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g širokých nudlí, 80 g vlašských ořechů, 80 g cukru moučka, 80 g másla

Těstoviny uvaříme dle instrukcí na balení v mírně osolené vodě. Propláchneme jee a necháme okapat a promastíme troškou másla. Při podávání nudle posypeme oříšky a moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Hemenex

Hemenex

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g šunkového salámu, 3 vejce, olej, sůl

Na větší pánvičku nalejeme olej, na který poklademe šunkový salám a nalejeme rozšlehané osolené vejce. Hemenex je hotový, až se ze všech ingrediencí vytvoří omeleta.

Opečený párek s lečem

Opečený párek s lečem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 párky, 150 g cibule, 250 g leča, 100 g sterilované kapie, 150 g kečupu, sůl, pepř, sádlo

Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme na kolečka nakrájené párky a také se osmaží. Přidá se lečo, na kostičky nakrájenou kapii, kečup (ale nemusí být), sůl, pepř. Promíchá se a na mírném ohni se dusí až se část tekutiny vydusí.

Skotská vejce

Skotská vejce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g mletého masa, 4-6 natvrdo uvařených vajec, slanina, sůl, pepř, hladká mouka (množství podle potřeby), 2 vejce, strouhanka, olej

Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme se slaninou pokrájenou na kostičky, s hladkou moukou, 1 vejcem a troškou vody. Ze směsi utvoříme placičky. Natvrdo uvařená a oloupaná vejce položíme na placičky a zabalíme. Pak je obalíme v hladké mouce, v...

Květákové nočky

Květákové nočky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krabička zmraženého květáku, 50 g másla, 2 vejce, 1 malá cibule, 100 g tvrdého sýra, sůl, strouhanka, olej na smažení

Nakrájenou cibuli osmahneme na másle dorůžova, přidáme nadrobno nakrájený rozmrazený květák a necháme dusit 10minut. Odstavíme, přidáme vajíčka, osolíme, přidáme nastrouhaný sýr a řádně promícháme. Když je směs řídká, přidáme trochu strouhanky. Lž...

Omáčka hečepeč

Omáčka hečepeč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce šípkových povidel, 250 ml červeného vína, 1 ks perníku na vaření, 1 lžíce rozinek, 50 g mandlí, 1 kostka cukru, 1 ks citrónu, špetka mleté skořice, špetka tlučeného hřebíčku, špetka soli

Perník na vaření nastrouháme, přisypeme do vína, přidáme trochu vody a povaříme. Dále přidáme kostku cukru, špetku skořice, špetku tlučeného hřebíčku, citrónovou šťávu a přilijeme trochu vody a vaříme dohusta. Když je omáčka hustá, vmícháme šípkov...

Omáčka z rybízu

Omáčka z rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybízu, 50 g cukru, 50 g hladké mouky, 200 ml sladké smetany, 50 g másla, 1 ks citrónu, špetka soli

Rybíz očistíme, vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přisypeme cukr a uvedeme do varu. Máslo si rozpustíme v dalším hrnci, přisypeme mouku, uděláme jíšku, kterou vmícháme do měkkého rybízu, promícháme a povaříme. Poté omáčku prolisujeme, přilijeme sm...

stránka: