Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 190

Rychlé zapečené vepřové plátky

Rychlé zapečené vepřové plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrsti strouhaného sýra, 4 lžíce mleté papriky, 4 lžíce Vegety, 4 lžičky grilovacího koření, 2 cibule, 4 vepřové kotlety

Vepřové kotletky i s kostí lehce naklepeme, pokud solíme, jenom opatrně, další přísady již sůl obsahují. Posypeme Vegetou, grilovacím kořením, posypeme jemně pokrájenou cibulí a posypeme strouhaným sýrem, nejraději Eidam. Na okrajích poopravíme, a...

Těstovinový salát s tuňákem II.

Těstovinový salát s tuňákem II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 1 malá konzerva kukuřice, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 1 konzerva tuňáka, 250 g sterilovaných okurek, 6 lžic majonézy, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 špetka chilli koření, 1 paprika (kapie), 5 vajec

Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme je vychladnout. Hrášek a kukuřici slijeme, papriku a okurky nakrájíme na drobné kostičky. Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme. Z tuňáka slijeme š´távu. Vše promícháme, spojíme majonézou a dochutíme solí, pe...

Polévka z ovesných vloček

Polévka z ovesných vloček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 lžic ovesných vloček, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 1,25 l vody, 1 mrkev, 200 g celeru, 1 kostka zeleninového bujónu, špetka soli, Vegeta dle chuti

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a ovesné vločky. Zalijeme vodou, přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, bujon, osolíme a povaříme doměkka. Polévku dochutíme vegetou a můžeme dozdobit nakrájenou petželkou.

Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml zakysané smetany, 1 středně velká cibule, 100 g taveného sýra s příchutí šunky, 100 g másla, špetka soli - koření podle vlastní chuti

Zakysanou smetanu ušleháme s taveným sýrem. Do této směsi důkladně vmícháme změklé máslo. Cibuli olopupeme a nakrájíme. Přidáme do pomazánky. Hotovou směs dochutíme solí a pepřem. Jestliže máte rádi pikantnější pomazánku, tak můžete přidat česnek ...

Šumajstr

Šumajstr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí, špetka soli, 1 velká cibule, 250 g slaniny, 250 g krup, 2 lžíce oleje

Fazole den předem namočíme. Další den je uvaříme ve vodě, ve které byly namočené, doměkka. Necháme uvařit i kroupy. Cibuli oloupeme a pokrájíme a potom osmahneme na oleji. Když zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Vše smícháme dohro...

Vydlabaný chleba

Vydlabaný chleba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky chleba, 2 vejce, olej, 100 g šunky, 100 g sýra podle chuti, špetka soli, špetka pepře

Opatrně vykrojíme vnitřek chleba tak, aby nám zůstala kůrka vcelku. Rozšleháme vejce, podle chuti je osolíme a opepříme (můžeme přidat i své oblíbené koření). Nakrájíme sýr a šunku na kostičky. Osmažíme kůrku z jedné strany , pak ji otočíme. Vlije...

Tvarohové řezy s hroznovým vínem

Tvarohové řezy s hroznovým vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hroznového vína, 250 g tvarohu, 150 g másla, 1 lžíce rumu, 3/4 hrnečku cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1,5 hrnečku polohrubé mouky, 1 hrneček mléka, 1 lžička nastrouhané citrónové kůry, 1 vejce, 1/2 hrnečku kukuřičné mouky, hrubá mouka na vysypání a tuk na vymazání formy, cukr moučka na ozdobu

Opláchneme hroznové víno a necháme okapat. Zatím do mísy vložíme tvaroh, máslo, vejce, cukr a citronovou kůru. Vše vymícháme dohladka. Potom postupně přidáváme mouku, mléko, rum a prášek do pečiva. hotové těsto vylijeme na vymazaný plech a poklade...

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kuskusu, 150 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 hrozen vína, 2 jablka, 2 hrušky, citrónová šťáva z 1 citrónu, 2 lžíce medu, 1 hrst rozinek, 2 lžíce nasekaných pistácií

Do větší mísy nasypeme kuskus, zalijeme ho 150 ml vroucí vody, přidáme olivový olej, a necháme asi 10 minut nabobtnat pod přiklopeným talířem. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky. Víno omyjeme a také p...

Polévka z červené řepy II.

Polévka z červené řepy II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg červené řepy, 2 mrkve, 2 kořenové petržele, 100 g zakysané smetany, 50 g másla, 1,25 l hovězího vývaru, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octa, 1 lžička soli, 1 špetka pepře mletého

Očištěnou řepu nastrouháme, přidáme ocet, polovinu másla a podlejeme polovinou vývaru. Dusíme doměkka. Kořenovou zeleninu pokrájíme a vaříme ve zbytku vývaru. Řepu i kořenovou zeleninu propasírujeme. Uděláme jíšku ze zbytku másla a hl.mouky a vaří...

Rančerský salát

Rančerský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g salámu junior, 3 vejce, 150 g sterilovaných okurek, 350 g fazolí v tomatě, 100 g majonézy, 100 g smetany, 100 g cibule, 1 lžíci francouzské hořčice, špetku solil

Salám, vejce vařené natvrdo a okurky nakrájíme na drobné kostičky a promícháme. Přidáme fazole v tomatě a jemně nakrájenou cibuli, majonézu, smetanu, hořčici a špetku soli. Opět dobře promícháme.

Pikantní drůbeží játra

Pikantní drůbeží játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g drůbežích jater, 100 g uzeného špeku, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 česnek, 250 g kečup, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžičku grilovacího koření , 1 hrneček hladké mouky, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře, 250 ml vody

Játra omyjeme a obalíme v mouce. Uzený špek nakrájíme na tenké plátky, vložíme do kastrolu a vyškvaříme. Vyjmeme ho děrovanou naběračkou a přidáme olej (tuk se nepřepaluje). Vložíme játra, která po obou stranách opečeme, zalijeme sojovou omáčku...

Hovězí nudličky s bazalkou

Hovězí nudličky s bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího masa, 2 papriky, 2 lžičky Solamylu, 2 žloutky, 2 lžičky bazalky, 5 lžic olivového oleje, špetku pepře, špetku soli, 250 ml vody

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme se Solamylem, žloutky a bazalkou. Osolíme, opepříme a trochu zakápneme olejem. Necháme cca 10 minut odležet. Poté maso prudce osmahneme na oleji. Olej slijeme. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku. Podlijem...

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čínského zelí, 150 g Eidamu (Edamu), 1 papriku, 200 g sterilované kukuřice, 1 lžičku olivového oleje, špetku bazalky, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci cukru krupice, špetku soli

Zelí nakrájíme na větší kousky. Papriku na proužky. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný Eidam a kukuřici. Dochutíme bazalkou, citrónovou šťávou, cukrem. Osolíme, promícháme a necháme asi 30 minut vychladit v ledničce.

Salát z červeného zelí s jablky

Salát z červeného zelí s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g červeného zelí, 4 jablka, 100 g másla, 1 lžíci mleté skořice, 1 lžíci cukru krupice, 1 lžíci citrónové šťávy, špetku pepře, špetku soli

Na hrubém struhadle nastrouháme zelí a uvaříme ho ve vroucí vodě do měkka. Jablka si nakrájíme na plátky a osmažíme je na másle na pánvi. Na pánev přidáme cukr a skořici. Vše smažíme, dokud není cukr zkaramelizován. Do mísy přendáme zelí a obsah p...

Květákový salát

Květákový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 5 sterilovaných okurek, 1 svazek kopru, 1 dcl nálevu z okurek, 2 dcl tatarské omáčky, špetku soli

Na hrubém struhadle nastrouháme květák a okurky. Přidáme jemně nakrájený kopr, nálev z okurek a tatarskou omáčku. Osolíme a vše promícháme.

Salát z mrkve se smetanou

Salát z mrkve se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mrkve, 5 jablek, 15 dcl sladké smetany, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci cukru krupice, špetku soli

Na jemném struhadle nastrouháme mrkev. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme smetanu, citrónovou šťávu, cukr a osolíme. Vše promícháme.

Fazolový salát

Fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolí, 200 g uzeného bůčku, 3 cibule, 150 g sterilované kukuřice, 200 g sterilované papriky, 8 stroužků česneku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce vinného octa, 1 lžíce Worcesterské omáčky, špetku pepře, špetku soli

Fazole uvaříme a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na tenké nudličky a osmažíme. K bůčku přidáme jemně nakrájenou cibuli. Když je cibule osmažená dozlatova,slijeme olej. Bůček s cibulí dáme k fazolím, přidáme kukuřici, papriku, prolisovaný česn...

Čočkový salát

Čočkový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čočky, 150 g uzeného bůčku, 4 cibule, 1 lžičku kari koření, špetku pepře, špetku soli

Čočku uvaříme a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na kostičky, osmažíme na pánvi. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a osmažíme. Slijeme omastek. Bůček s cibulí přidáme k čočce, osolíme, opepříme, přidáme kari, promícháme a necháme cca hodinu...

Zelný salát s pomerančem a kokosem

Zelný salát s pomerančem a kokosem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g bílého zelí, 3 pomeranče, 50 g strouhaného kokosu, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci cukru krupice, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli

Na hrubém struhadle nastrouháme zelí. Pomeranče nakrájíme na kostičky a přidáme k zelí. Přisypeme kokos, zakápneme olejem, dochutíme citrónovou šťávou, cukrem, osolíme, promícháme a necháme cca hodinu odležet.

Salát ze slanečků

Salát ze slanečků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg slanečků, 2 cibule, 10 dkg sterilovaného hrášku, 1,5 dcl zakysané smetany

Slanečky nakrájíme na proužky. Cibule nakrájíme na plátky. Přidáme hrášek, smetanu, zamícháme a necháme hodinu v ledničce odležet.

Obložené topinky

Obložené topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg šunky, 5 lžic plnotučné hořčice, 15 dkg Nivy, 2 stroužky česneku, 8 plátků chleba, 5 lžic tuku na smažení, 1 svazek pažitky

Plátky chleba nakrájíme na půlky. Nivu jemně nastrouháme, pažitku jemně nasekáme. Rozpálíme na pánvi olej a chléb opečeme z obou stran dozlatova. Topinky rozložíme na prkénku, vrchní stranu potřeme česnekem, pomažeme hořčicí, položíme plátek šunky...

Houbový pizzo-koláč

Houbový pizzo-koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 200 g hladké mouky, 1 vejce, 4 lžíce oleje, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 30 ml mléka, Směs: 100 g hub, 1 paprika (kapie), 1 cibule, 1 pórek, 1 česnek, strouhaný sýr, olej

Všechny suroviny na těsto smícháme a vytvoříme těsto. Vyválíme ho na vymazaný plech, přidáme směs ze všech surovin na směs, které jsme podusili na oleji, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct.

Rýžový salát

Rýžový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg uvařené krátkozrnné rýže, 1 okurku, 1 papriku, 10 dkg arašídů, 1 svazek kopru, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli

Okurku a papriku nakrájíme na malé kostičky, přidáme rýži, arašídy, jemně nasekaný kopr, zakápneme olejem, osolíme a promícháme.

Salát Waldorf

Salát Waldorf

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g celeru, 4 jablka, 100 g vlašských ořechů, 80 ml majonézy, 4 lžíce sladké smetany, 250 g hroznového vína, 200 g uvařených kuřecích prsou, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka soli

Celer a jablka nastrouháme nahrubo, přidáme ořechy, na kostičky nakrájené a uvařené kuřecí maso, vypeckované hrozny, majonézu, smetanu, dochutíme citrónovou šťávou, osolíme a promícháme.

Salát s mozzarellou

Salát s mozzarellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rajčat, 100 g Mozzarelly, 1 šalotka, 20 g zelených a 20 g černých oliv, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce červeného vinného octa, 1/2 stroužku česneku, sůl, pepř, bazalka

Rajčata,mozarellu a šalotku nakrájíme. Bazalku nasekáme na drobné kousky. Slijeme olivy. Smísíme ocet s olejem. Oloupeme a utřeme česnek. Vmícháme jej do dresingu, přidáme sůl s pepřem a nakonec i šalotku. Na talířky rozdělíme pokrájená rajčata, ...

stránka: