Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 43

Tortilly se sýrem a ovocem

Tortilly se sýrem a ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tortily, 150 g Lučiny, špetka soli, 1 lžíce petrželové nati, 2 - 3 stroužky česneku, 1 balení Hermelínu, 150 g Nivy, 10 kuliček hroznového vína

Lučinu smícháme s prolisovaným česnekem, ochutíme solí a vmícháme nasekanou petrželku. Tortilly potřeme směsí, poklademe je tenkými plátky hermelínu, rozpůlenými kuličkami vína bez pecek a posypeme nadrobenou nivou. Svineme, utáhneme a zabalíme pe...

Ořechové chlebíčky

Ořechové chlebíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 bílky, 100 g cukru moučka, 100 g hladké mouky, 160 g celých ořechů

Bílky vyšleháme do tuha s cukrem a vmícháme pomalu mouku a na hrubo posekané ořechy a zlehka a opatrně promícháme. Vymažeme si formu na biskupský chlebíček a vysypeme hrubou moukou a dáme do ní rovnoměrně těsto. Pečeme asi při 160°C 10 minut. Poto...

Jogurtovo-ovocné smoothie

Jogurtovo-ovocné smoothie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 šálky Řeckého jogurtu, 250 g zmražených jahod, 2 šálky vodního melounu (zmražené kostky), 1/2 banánu, 1 lžička včelího medu

Zmražené vypeckované kostky melounu spolu se zmraženými jahodami a 1/2 banánu rozmixujeme rychle v mixeru. Přidáme smetanový Řecký jogurt. Osladíme dle chuti medem a podáváme.

Jablečný tvarohový koláč s marmeládou

Jablečný tvarohový koláč s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 100 ml slunečnicového oleje, 2 vejce, 250 g jemného tvarohu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 450 ml plnotučného mléka, 5 jablek, 1 sklenka ovocné marmelády

Všechny suroviny dáme do mísy a šlehačem dobře vyšleháme. Těsto vylijeme na vymazaný, vysypaný plech s vyšším okrajem a povrch trochu urovnáme. Hustě poklademe oloupanými a na tenké plátky nakrájenými jablky. Jablka pokapeme řidší marmeládou a pot...

Kuřecí polévka s celerem a těstovinami

Kuřecí polévka s celerem a těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích drobů (skelet), 4 kuličky pepře, 1 lžička soli, 1 list libečku, 1500 ml vody, 1 stonek řapíkatého celeru, kousek mrkve

Uvařený skelet vyjmeme z vývaru a maso obereme. Do vývaru dáme na nudličky nakrájený celer a nakrájenou mrkev a povaříme, dokud zelenina nezměkne. Na závěr do polévky dáme obrané maso a dochutíme solí, nebo bujónem. Do talíře dáme zvlášť uvařené t...

Kiwi Smoothie

Kiwi Smoothie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kiwi, 2 banány, 4 šálky vanilkového jogurtu, 4 kostky ledu

Všechny ingredience rozmixujeme v mixéru. Nalijeme do sklenic, přidáme led a ozdobíme kousky banánů a kiwi.

Vejce se žloutkovou pěnou

Vejce se žloutkovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, 100 g másla, 250 g majonézy, špetka pepře, 1 lžíce petrželové natě

Nejdříve uvaříme vejce natvrdo a necháme je vychladnout. Uvařená vejce oloupeme a podélně rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Ke žloutkům přidáme hořčici, změklé máslo, majonézu, sůl, pepř a našleháme v pěnu. Vzniklou pěnou naplníme půlky bílků a ozdobí...

Ovocné knedlíky z bramborového těsta s tvarohem

Ovocné knedlíky z bramborového těsta s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g uvařených brambor, 250 g jemného tvarohu, 250 g hrubé mouky, 1 vejce, špetka soli, 2 hrsti ovoce

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Poté přidáme měkký tvaroh, hrubou mouku, vejce, sůl a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozdělíme na kousky (stejně velké) a naplníme ovocem - nejlepší je sezónní. Knedlíky vaříme v páře cca 30 min...

Domácí hermelínový salát

Domácí hermelínový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Hermelínu, 200 g měkkého salámu, 200 g majonézy, 200 g pomazánkového másla, 3 slepičí vejce (vařené), 1/2 malé cibule, 3 sterilované okurky, 1 lžička pažitky, troška pepře, mletá paprika sladká, špetka soli

Hermelín, salám, nakládané okurky a vařená vajíčka nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vše promícháme v míse, přidáme majonézu, pomazánkové máslo a dobře promícháme. Salát dochutíme mletým barevným pepřem, špetko...

Mini řízečky v nivovo-smetanovém strouhankovém kabátku

Mini řízečky v nivovo-smetanovém strouhankovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, 1 balení pomazánkového másla s příchutí nivy, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce sušené pažitky, troška grilovacího koření, koření na kuře, stejkové koření, 3 lžíce bílého jogurtu (smetanového), 1-2 slepičí vejce, strouhanka na obalení, rostlinný olej na smažení

Prsa omyjeme a osušíme. Nakrájíme široké nudličky. Do misky nalijeme olej, přidáme koření, pažitku, smetanový jogurt a ochucené nivové pomazánkové máslo. Vše vyšleháme do hladké hustší marinády. Kousky kuřecího masa (neklepeme!), lehce osolíme a v...

Jahodový krém do palačinek

Jahodový krém do palačinek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jemného tvarohu, 60 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 500 g jahod

V míse rozšleháme (nejlépe elektrickým šlehačem) tvaroh, spolu s ním oba cukry a pokrájené jahody. Šleháme tak dlouho, dokud nemáme hladký krém. Je ideální jako náplň do palačinek nebo jen tak na mlsání.

Banánová omeleta

Banánová omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čerstvé strouhanky, 100 ml sladké smetany, špetka soli, 2 vejce, 1 lžíce cukru, 1 lžička vanilkového cukru, 2 banány, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla

Do větší mísy dáme smetanu a strouhanku a necháme máčet asi tak 5 minut. Přidáme žloutky, sůl, cukr, vanilkový cukr a na kostičky nakrájené banány. Promícháme a nakonec přidáme pevně ušlehané bílky. Důkladně promícháme. Do větší pánve nebo do peká...

Tvarohové lívanečky

Tvarohové lívanečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 400 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 150 g hladké mouky, 2 lžíce cukru krupice, 250 ml slunečnicového oleje

Měkký tvaroh rozmícháme s částí plnotučného mléka, jedním žloutkem, solí a za stálého míchání střídavě přidáváme mouku a mléko. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílku a cukr krupici. Důkladně promícháme. Na pánvi rozetřeme olej a lívanečky pečeme po o...

Mražená káva se zmrzlinou

Mražená káva se zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30-40 g kávy zrnkové, 20 g cukru moučka, 2 dcl vanilkové zmrzliny, 6 dcl vody, 1 dcl smetany ke šlehání (šlehačka)

Mletou kávu a cukr vsypeme do konvičky pro vaření kávy, zalijeme studenou vodou, pomalu přivedeme k varu a necháme dvakrát vzkypět. Kávu sejmeme z plotýnky, po dvou minutách přidáme dvě lžíce studené vody, po další minutě kávu slijeme do porceláno...

Jahodový krém

Jahodový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jahod, 62 g taveného sýru, 3 dcl plnotučného mléka, troška cukru moučka

Vychlazené jahody, žervé a mléko rozšleháme v mixéru, podle chuti přisladíme, vlijeme do dvou limonádových sklenic a podáváme.

Bleskový koláč s jablky

Bleskový koláč s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky hrubé mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky cukru krupice, 1 hrnek polotučného mléka, 1 hrnek slunečnicového oleje, 1 hrnek jablek, 3 vejce, 1/2 hrnku vlašských ořechů, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 balení skořicového cukru, 2 lžíce kakaa

Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva. Postupně přidáme všechny cukry, kakao, olej, vejce, nastrouhané jablka a namleté vlašské ořechy. Vše dobře promícháme a těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Upečeme v předehřáté troubě 25-30...

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jahod, 4 lžíce tučného tvarohu, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1 - 2 lžičky cukru moučka, 1 lžíce pomerančové šťávy

Zmražené jahody rozmixujeme, přidáme lžičku pomerančové šťávy, cukr (dle chuti), tvaroh, smetanu a vyšleháme. Dáme do tvořítek a necháme zmrazit.

Bylinkovo - smetanový margarín

Bylinkovo - smetanový margarín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g margarinu Flora, 1 lžíce žervé Gervais s pažitkou, 7 listů libečku, 1 lžička pažitky, 2 špetky soli, špetka pepře barevného

Margarín vymícháme s Gervaisem, přidáme nadrobno nasekaný libeček a pažitku. Dochutíme solí a pepřem.

Zapečené maso po Švýcarsku

Zapečené maso po Švýcarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové pečeně, 100 g zakysané smetany, 50 ml slunečnicového oleje, 250 g strouhaného sýru EIDAM, GOUDA, EMENTÁL, 200 g pórku, 150 ml polotučného mléka, 1 lžička petrželové natě

Pečeni nakrájíme na kostky, které vložíme do vymaštěného pekáčku, proložíme nakrájeným pórkem a libečkem nahrubo pokrájeným (podle chuti) a zalijeme kysanou smetanou rozmíchanou v mléce. Povrch posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do trouby. Pečeme ...

Těstovinový salát s krůtím masem

Těstovinový salát s krůtím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 120 g krůtích prsou, 100 g kukuřice Bonduelle, 1 lžička olivového oleje, 3 špetky kari koření, 3 špetky koření na kotlety, troška Bylinkové soli, špetka barevného pepře, 1 lžíce másla

Krůtí prso nakrájíme na malé kousky, okořeníme kořením na kotlety, kari kořením. Na pánvi rozpustíme máslo a kousky masa restujeme do měkka. Těstoviny připravíme dle návodu. Vychladlé těstoviny smícháme s krůtím masem, přidáme lžičku olivového ole...

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jehněčí kýty , 3 stroužky česneku, 2 g rozmarýnu , 10 g mrkve, 10 g celeru, 5 g cibule žluté , 1,5 dl červeného vína, 20 g brusinek , 150 g šťouchaných brambor, 5 g pažitky, sůl, pepř, 5 cl olivového oleje

Jehněčí kýtu osolíme a opepříme a naložíme do olivového oleje. Přidáme rozmarýn a česnek, celé přikryjeme a pečeme do rozpadnutí při cca 110°C (3 až 4 hodiny). Uvaříme brambory do měkka ve vroucí osolené vodě a rozmixujeme s pažitkou. Podusíme koř...

Guláš z ryb

Guláš z ryb

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g očištěného rybího masa, 1 cibule, 80 g másla, 3 rajčata, 2 papriky (kapie), podle chuti mletá paprika , špetka soli, 6-8 vařených brambor, 1/8 l sladké smetany, 30 g hladké mouky

Drobně nasekanou cibuli osmažíme na tuku, přidáme na nudličky nakrájené, očištěné papriky a když změknou, přidáme na čtvrtky nakrájená a oloupaná rajčata. Na druhé polovině tuku postupně opečeme očištěné naporcované ryby, které jsme předem osolili...

Citronový krém se sněhem

Citronový krém se sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 žloutky, 100 g cukru krupice, 2 citróny, 3 bílky, 5-10 dětských piškotů

Do mixeru dáme žloutky, kousek citronové kůry, cukr a dobře našleháme. Přidáme šťávu z citronů a ještě podle chuti přisladíme. V míse našleháme tuhý sníh a citronový krém do něho opatrně po částech přidáme. Na dno misky dáme piškoty a na ně vlijem...

Křenový dip

Křenový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce sýru Frishkäse, 2 lžíce křenu (smetanový - ve skle), 1 lžička citronové šťávy, 2 špetky soli, špetka pepře

Všechny ingredience důkladně smícháme, dochutíme solí a pepřem.

Palačinky s ořechy

Palačinky s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1/2 l polotučného mléka, 2 vejce, špetka soli, 100 g ztuženého pokrmového tuku, na namazání ovocná marmeláda, na posypání cukr moučka, 50 g lískových ořechů

Připravíme těsto z mouky, mléka, špetky soli, vejcí, ze kterého upečeme palačinky. Potřeme je tence zavařeninou, posypeme nasekanými ořechy, stočíme a pocukrujeme.

stránka: