Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 42

Čokoládovo-ořechové smoothie zdobené vlašskými ořechy

Čokoládovo-ořechové smoothie zdobené vlašskými ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kelímek čokoládového jogurtu, 1 lžíce nasekaných ořechů, ¼ šálku polotučného mléka, 1 banán, 3 kostky ledu, kostičky hořké čokolády

Všechny ingredience dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Dle potřeby přidáme led nebo mléko, dokud není dosaženo správné (hutnější) konzistence. Nalijeme do sklenic a ozdobíme kostičkou čokolády a vlašskými ořechy.

Bylinková omáčka

Bylinková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g tvarohu, 2-3 lžíce mléka, 2 lžíce citrónové šťávy, 3 lžíce olivového oleje, lžička medu, sůl, 4 lžíce jemně nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, pažitka, bazalka, řeřicha, oregano), červená paprika

Bylinky opláchneme, jemně nasekáme a pokapeme lžící olivového oleje. Necháme chvíli odpočinout. Tvaroh vyšleháme s olejem a mlékem, dochutíme medem, solí a citrónovou šťávou. Ke směsi přidáme bylinky v oleji a na kostičky pokrájenou papriku.

Domácí majonéza z žervé

Domácí majonéza z žervé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení žervé, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička citronové šťávy, špetka cukru moučka, špetka soli, 1 žloutek

Žervé našleháme se žloutkem a olejem, přidáme sůl, špetku cukru a citronovou šťávu. Hodí se výborně na zeleninové saláty a ke grilovanému masu.

Domácí banánovo - rumová zmrzlina

Domácí banánovo - rumová zmrzlina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 400 g banánu, 4-5 lžic cukru moučka, 3 lžíce rumu, 80 g rozinek v rumu

Smetanu ušleháme, přidáme banán -rozmixujeme, přidáme cukr, rum a opilé rozinky. Nalijeme do tvořítek na zmrzlinu a dáme zmrazit.

Nákyp s kyselým zelím

Nákyp s kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kyselého zelí, 300 g vařených brambor, 3 cibule, 3 jablka, 750 g tresky, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 vejce, 4 cl vodky, svazek pažitky, špetka pepře, špetka muškátového ořechu

Oloupané vařené brambory a cibuli nakrájíme na jemné plátky. Cibuli lehce osmažíme na pánvi. Jablka nakrájíme na jemné proužky a smícháme je s kyselým zelím, které jsme trochu pokrájeli. Rybu nakrájíme na širší proužky. Formu vymažeme, po vrstvác...

Špenátová kaše

Špenátová kaše

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g špenátu, špetka soli, 15 g másla

Do měkka uvařený špenát prolisujeme, promícháme s malým množstvím špenátového vývaru a polovinou rozpuštěného másla a osolíme.

Olivý dip s kozím sýrem

Olivý dip s kozím sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g černých oliv, 250 g kozího sýru, 100 g sýru Frischkäse, 2 lžička včelího medu, 2 špetky soli, troška pepře

Olivy nakrájíme na tenké plátky. Čerstvý kozí sýr a Frischkäse vymícháme s medem, osolíme a opepříme podle chuti. Nasekané olivy jemně vmícháme. Olivový dip podáváme vychlazený k salátům nebo ke grilovanému masu.

Škvarkové rohlíčky

Škvarkové rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 g tuku, 2 žloutky, 2 dcl mléka, 20 g droždí (kvasnice), 250 g škvarků, 1 vejce, špetka soli, 1 lžíce kmínu

Škvarky si umeleme a dáme stranou. Z mouky, změklého tuku, žloutků, mléka a droždí vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 6 bochánků, každý rozválíme na placku a vykrájíme z něj 16 dílků. Každý dílek potřeme umletými škvarky, které jsem zleh...

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší cuketa , 1 lžíce másla, tavený sýr Apettito, 4 plátky sýru Gouda, 2 smetánky do kávy (2 x 10 g), 200 ml plnotučného mléka, špetka soli, pepř, steakové koření

Cuketu omyjeme, zbavíme části dužiny a nakrájíme na větší kostky. Blanšírujeme na másle 5 minut. Přidáme sýry spolu se mlékem a dusíme do měkka. Dochutíme steakovým kořením, pepřem a solí. Na konec zjemníme smetánkou. Podáváme jako zeleninovou pří...

Rybízovo-banánová marmeláda

Rybízovo-banánová marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3,5 kg červeného rybízu, 1,2 kg banánů, 2 kg želírovacího cukru

Rybíz očistíme a vaříme do rozvaření. Rozmixujeme a přecedíme přes cedník. Vznikne tak 3 l husté šťávy. Banány oloupeme a rozvaříme (vznikne 1 l banánové kaše). Rybízovou šťávu promícháme s banánovou hmotou přidáme 2 kg želírovacího cukru - (Labet...

Tvarohovo-jogurtové buchtičky

Tvarohovo-jogurtové buchtičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 300 g másla, 300 g jemného tvarohu, 1 balení bílého jogurtu, 1 žlouek, 1 vejce, špetka soli, 1 lžíce kmínu

Mouku prosejeme na vál a přidáme tvaroh, žloutek jogurt, sůl, změklé máslo a dobře propracujeme. Dáme do chladničky odpočinout na 2 hodinky. Ztuhlé těsto rozválíme na placku tlustou asi tak 1 cm a nakrájíme z něj malé buchtičky, které dáme na vyma...

Zapečený špenát

Zapečený špenát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g dušeného špenátu, 1 vejce, 0,3 dcl smetany, špetka soli, špetka pepře, troška zeleninové natě

Dušený špenát osolíme, okořeníme, vmícháme polovinu zelené natě, zalijeme vejcem rozšlehaným se smetanou a zapečeme. Podáváme sypané druhou polovinou zelené natě.

Brynzovníčky

Brynzovníčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 250 g Brynzy, 250 g Hery, 1/2 lžičky mleté papriky , špetka soli, 1 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička kmínu, 100 g strouhaného sýra

Do mísy dáme mouku a zasypeme ji práškem do pečiva, přidáme změklý tuk, brynzu, mletou papriku a sůl a vypracujeme těsto. Dáme přes noc do chladničky. Poté ho rozválíme na 0,5 cm silnou placku a vykrajujeme tvary, jaké kdo má rád. Přendáme na vyma...

Bramborový nákyp s mletým masem a jablky

Bramborový nákyp s mletým masem a jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 houska, 2 vejce, 250 g jablek, 500 g vařených brambor, 2 cibule, 50 g strouhanky, 30 g másla, špetka soli, troška pepře, 3 lžíce plnotučného mléka

Housku pokrájíme a pokapeme mlékem a necháme zvlhčit. Do mísy dáme mleté maso, zvlhčenou housku, vejce, sůl, pepř a zpracujeme do vláčného těsta. Jablka omyjeme, oloupeme a nakonec zbavíme jadřinců. Nakrájíme jablka na kostičky, stejně tak i bramb...

Mix koktejl s vanilkovou zmrzlinou

Mix koktejl s vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 900 ml polotučného mléka, 8 lžic vanilkové zmrzliny, 100 g jahod, 100 g borůvek

Všechny ingredience vyšleháme v napěněný koktejl a hned podáváme.

Bramborový nákyp s česnekem

Bramborový nákyp s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml mléka, 3 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce celozrnné mouky, 2 vejce, špetka soli, špetka muškátového ořechu, 2 stroužky česneku, 500 g brambor, 2 lžíce sezamových semínek

Důkladně rozkvedláme mléko, smetanu, mouku, vejce a koření. Do vytvořené směsi nahrubo nastrouháme oloupané brambory. Vymažeme zapékací formu a vysypeme je sezamovým semínkem, poté ji naplníme bramborovou hmotou. Pečeme v předehřáté troubě 30-40 ...

Kuřecí stehna na pomerančích

Kuřecí stehna na pomerančích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 3 pomeranče, 1 dcl bílého vína, 2 lžíce včelího medu, 2 bobkové listy, špetka soli, 2 lžíce másla

Kuřecí stehna opečeme na másle ze všech stran a vložíme do pekáčku. Vymačkáme šťávu ze 2 pomerančů, přidáme víno, med a koření. Vše smícháme a stehna podlijeme. Osolíme a poslední pomeranč nakrájíme na tenké plátky, které přidáme ke stehnům. Maso ...

Kapustová polévka s rýží od babičky

Kapustová polévka s rýží od babičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hlávkové kapusty, 50 g rýže, 0,75 l vody, 1 kostka masoxu, špetka soli, špetka pepře, špetka petrželové natě

Rýži přebereme, propláchneme, vsypeme do vařící osolené vody a vaříme 5 minut. Kapustu nakrájíme na nudličky, přidáme k rýži a vaříme až obě suroviny změknou. Polévku ochutíme masoxem a pepřem, posypeme nasekanou petrželkou.

Ananasovo-banánový krém

Ananasovo-banánový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 ml ananasového džusu, 200 ml banánového džusu, 2 balení pudinkového prášku (vanilkový), 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička cukru moučka

Pudingový prášek rozmícháme s ananasovým a banánovým džusem (Džus nahrazuje mléko). Vaříme dle návodu. Necháme zchladnout. Šlechačku vyšlecháme, přidáme cukr dle chuti, jemně vmícháme do krému. Dáme do mističek a podáváme vychlazené.

Sladký nákyp s banány

Sladký nákyp s banány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 3 vejce, 250 ml mléka, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce bílého rumu, 1 lžička vanilkového cukru, špetka soli

Banány si oloupeme a nakrájíme na plátky. V misce rozkvedláme vejce a vmícháme mléko, cukr, rum, špetku soli a vanilkový cukr. Mělkou formu vymažeme máslem a naskládáme do ní banánové plátky, ty zalijeme směsí mléka a vajec a pečeme asi 30 minut ...

Banánový toust s arašídovým máslem

Banánový toust s arašídovým máslem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky máslového toastového chlebu, 4 lžičky arašídového másla, 2 banány, 2 plátky plátkového sýru

Toustový chléb namažeme arašídovým máslem. Poklademe plátky nakrájeného banánu a pokryjeme plátkovým sýrem. Přiklopíme a vložíme do sendvičovače.

Sýrový nákyp s kyselím zelím

Sýrový nákyp s kyselím zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 šalotky, 150 g slaniny, 200 g kyselého zelí, 1 lžíce petrželové natě, 3 lžíce bílého vína, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, špetka pepře, 100 g staršího chleba, 3 vejce, 150 g tvrdého sýra, 50 g másla, špetka muškátového ořechu

V hrnci podusíme nadrobno nakrájenou šalotku spolu s pokrájenou slaninou. Přidáme kyselé zelí, posekanou petrželovou nať, bílé víno a 1/8 l smetany. Ochutíme solí a pepřem a muškátovým oříškem a necháme na mírném plameni vařit asi 10-15 minut. Bíl...

Kafé de Cuba

Kafé de Cuba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 ml uvařené kávy, 100 g cukru moučka, 6 cl bílého rumu, 3 lžičky limetové šťávy, 150 l smetany ke šlehání (šlehačka)

Uvaříme kávu, přidáme cukr, necháme zchladnout. Přilijeme bílý rum a limetkovou šťávu. Nalijeme do skleniček. Vyšleháme šlehačku. Stříkáme cukrářskou zdobičkou.

Bramborový nákyp s hruškami

Bramborový nákyp s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g brambor, 50 g šunky, 3 hrušky, 250 ml mléka, 2,5 lžíce instantní jíšky, špetka soli, troška pepře, 75 g sýra gorgonzola

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Šunku nakrájíme na kostičky. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a rozkrájíme na osminky. Do vymazané formy na koláče vložíme vrstvu brambor, kterou osolíme a opepříme. Brambory poklademe pok...

Mangový koktejl

Mangový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 manga, 500 gr bílého jogurtu, 1 citrón, 250 ml vody, 1 lžička včelího medu

Zralá manga očistíme, nakrájíme na kostky a vložíme do mixéru. Přidáme citronovou šťávu a hustý smetanový jogurt. Zředíme vodou. Vyšleháme a osladíme dle chuti medem. Podáváme vychlazené.

stránka: