Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 39

Nepečený čokoládový chlebíček ze sucharů

Nepečený čokoládový chlebíček ze sucharů

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sucharů, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 60 g cukru krupice, 5 kapek vanilkové esence, 100 g kakaa, 150 g hořké čokolády, 80 g pistácií, 80 g mandlových lupínků

Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Odstavíme a nalámeme kvalitní čokoládu. Směs mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Po vychladnutí dáme náplň do chladničky ztuhnout. Po té z ní vyšleháme hladký krém. Na pracovní plochu pokrytou alobalem položím...

Podzimní koláč z jedlých kaštanů

Podzimní koláč z jedlých kaštanů

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 hrst Granka na posypání moučníku, 2 lžíce cukru krupice, 1/3 dcl rum, 40 dkg kaštanového pyré, 1 sáček čokoládového pudinku, 1/2 l plnotučného mléka, 2 lžíce másla, 2 balení Bebe sušenek

BB sušenky naskládáme vedle sebe do nádoby (nejraději mám zapékací keramický pekáček). Uvaříme pudink z 1/2 litru mléka a jednoho sáčku se dvěma lžícemi cukru. Polijeme jím sušenky, poskládáme na kolečka nakrájený banán, a další vrstvu sušenek, k...

Kuřecí mandlová paštika

Kuřecí mandlová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích jater, 1/2 lžičky soli, 1 hřebíček, 40 g mandlových lupínků, 2 lžíce sádla

Kuřecí játra dobře omyjeme a očistíme. Překrojíme vždy na 4 kousky. Protkneme nasekaným hřebíčkem a mandlovými lupínky. V kastrolu rozpustíme sádlo a do něj přidáme neosolená játra, která krátce opečeme. Sundáme z plotny, osolíme a necháme vše ztu...

Česnekové kuřecí řízky s jablky

Česnekové kuřecí řízky s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 jablka, 50 g másla, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky grilovacího koření, špetka soli

Řízky osolíme, okořeníme grilovacím kořením a naskládáme do pekáčku. Stroužky česneku nakrájíme na kolečka a posypeme rovnoměrně maso. Pak poklademe na řízky plátky másla a nastrouhaná jablka. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C asi 50 minut.

Brandy koktejl

Brandy koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vanilkové zmrzliny, 1 sklenka Brandy

Dejte zmrzlinu a brandy do mixéru a rozmixujte dohladka. Nalijte do sklenic a ihned podávejte.

Slepice s houbovou omáčkou

Slepice s houbovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepice, 100 g hub, 1/2 celeru, 1 kořenová petržel, 50 g hladké mouky, 50 g másla, 1/2 lžičky soli, 1 l vody

Slepici dáme do hrnce (nebo papiňáku) s osolenou vodou a vaříme pod pokličkou. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky. Asi po půl hodině přidáme kořenovou zeleninu a nakrájené houby (můžou být i sušené). Vaříme pokud maso není měkké. Nepodl...

Cibulová salátová zálivka

Cibulová salátová zálivka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl včelího medu, 1 dcl jablečného octu, 1 dcl vody, 1 cibule, špetka oregana, špetka majoránky, špetka mleté papriky

Cibuli nakrájíme nadrobno. Med zředíme vodou a přivedeme téměř k varu. Přidáme nakrájenou cibuli, krátce povaříme a vmícháme ocet a koření. Na malém ohni vaříme nezakryté asi 8-10 minut. Zálivku necháme asi 1 hodinu odležet.

Medová marináda se zázvorem

Medová marináda se zázvorem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic včelího medu, 4 stroužky česneku, 1 lžíce barevného pepře, špetka koriandru, špetka mletého zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, 1 dcl kečupu, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 lžička grilovacího koření

Česnek oloupeme a utřeme, pak smícháme všechny suroviny a dobře promícháme. Marinádu používáme na všechny druhy masa.

Francouzská omáčka

Francouzská omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl olivového oleje, 0,5 dcl včelího medu, 0,3 dcl chilli omáčky, 1 dcl jablečného octu, 1 cibule, 1 lžíce worcesterové omáčka, špetka soli

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Pak všechny suroviny rozmixujeme na hladkou hmotu a necháme 1 hodinu v lednici uležet. Používáme jako zálivku na salát.

Pohanka s jogurtem a jahodami

Pohanka s jogurtem a jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g lámané pohanky, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g bílého jogurtu, 200 g jahod

Pohanku vsypte do hrnce a zalijte vodou přibližně 1 cm nad okraj. Přiveďte k varu a za průběžného míchání vařte, než se změní v kaši, asi 7 minut. Nechte vychladnout. Hotovou pohanku smíchejte s vanilkovým cukrem a bílým jogurtem. Přendejte do mis...

Bramborové paštičky

Bramborové paštičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 menší brambory, 100 g hladké pšeničné mouky , 100 g krupice, 140 g másla, 1 vejce, špetka soli, 100 g strouhaného ementálu

Do hrnce s osolenou vroucí vodou dejte vařit brambory ve slupce. Vařte doměkka, asi 15–20 minut. Pak je nechte vychladnout a oloupejte. Do mísy vsypte mouku i krupici a rozdrobte máslo. K mouce prolisujte nebo nastrouhejte vařené brambory. Vejce r...

Letní koláč s ovocem

Letní koláč s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

Na těsto: 6 vajec, 180 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu, 150 ml oleje, 200 g hladké mouky, 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí, špetka soli, Na náplň: 1000 g kefíru, 150 g moučkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu, šťáva z 1 citrónu, 250 ml smetany ke šlehání, 2 balíčky Želatinového ztužovače, 200 ml vlažné vody, 1 kg ovoce podle vlastního výběru, nakrájeného na kousky, Na obložení: 200 g ovoce podle vlastního výběru

Na těsto ušleháme vejce, cukr a vanilkový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny (asi 7 minut). Zlehka vmícháme citrónovou kůru a olej. Mouku smícháme s pudingovým práškem a solí, prosejeme do mísy s vaječnou pěnou a zlehka r...

Banánová pěna s tvarohem a pudinkem

Banánová pěna s tvarohem a pudinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 banány, 5 lžic citronové šťávy, 7 lžic cukru moučka, 500 g jemného tvarohu ve vaničce, 2 balení zakysané smetany, 1 pudinkový prášek CrémeOlé vanilka, 1 balení Bebe sušenek

Banány vidličkou rozmačkáme a přidáme citrónovou šťávu. Osladíme a vyšleháme řídkou hmotu. Zašleháme tvaroh, poté zakysanou smetanu, poprášíme pudinkovým práškem a šleháme 3 minuty. Do misek, nebo skleniček dáme na dno rozlámané BE-BE sušenky (neb...

Sýrovo-cibulové bramborové lodičky

Sýrovo-cibulové bramborové lodičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vařených brambor, 50 g goudy, 50 g roquefortu, 50 g parmazánu, 10 g eidamu, 50 g Nivy, 1 lžička másla, 1 lžička slunečnicového oleje, 5 cibulí, 1/2 lžičky včelího medu, 2 špetky soli, špetka grilovacího koření na zeleninu

Předem uvařené brambory vydlabeme. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme olej a med. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké kolečka. Vložíme na pánev a smažíme dozlatova. Dochutíme grilovacím kořením na zeleninu. Cibulka krásně zkaramelizuje. 5 druhů...

Bramborové lodičky plněné fazolkovou směsí

Bramborové lodičky plněné fazolkovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení fazolek (zelené fazolové lusky), 4 brambory, 6 plátků sýra, 4 lžíce plnotučného mléka, troška Bylinkové soli, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky směsi na grilovanou zeleninu, troška piri piri

Oloupané brambory si uvaříme v osolené vodě do měkka. Na pánvi si rozpustíme lžíci másla. Přidáme 4 plátky Cheddar toustového sýra, mléko a vytvoříme sýrovou omáčku. Vaříme přibližně 2 minuty. Dochutíme bylinkovou solí a pepřem Piri piri. Nakonec...

Tvarohovo-jogurtová pomazánka s olivami

Tvarohovo-jogurtová pomazánka s olivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Řeckého jogurtu, 250 g tučného tvarohu, 1 sklenička černých pečených oliv, 1/2 svazku jarní cibulky, špetka soli, troška barevného pepře

1/2 skleničky oliv rozmixujeme, přidáme tvaroh a jogurt, vyšleháme. Zbylé olivy a jarní cibulku posekáme na drobno a lehce vmícháme. Dochutíme solí a pepřem.

Kuskus Palermo

Kuskus Palermo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 1/2 šálku kuskusu, 150 g Parmské šunky, 1-2 lžíce cibule (sušené, smažené), 4 sušená rajčata v oleji s kapary, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžíce Bylinkové směsi (sušené kostičky kapie, pórku, jarní cibulky, pažitky), troška Bylinkové soli, 3 špetky kořenící směsi Palermo, 1 lžíce másla

Na rozehřátém másle osmažíme na velmi drobno nakrájenou sušenou šunku, přidáme osmaženou sušenou cibulku, lžičku protlaku, bylinkovou směs a okořeníme kořenící směsí Palermo. Nakonec přidáme nasekaná nakládaná sušená rajčátka. Kuskus vložíme do mi...

Polévková zavářka se zeleninou

Polévková zavářka se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 1 lžíce vody, špetka soli, 100 g polohrubé mouky, 100 g mražené zeleninové směsi Mochovanka, 1 lžička sušené petrželové nati

Smícháme vejce se solí, vodou, petrželkou a moukou. Poté přidáme zmrzlou zeleninu a dobře promícháme. Těstíčko protlačujeme přes síto s velkými oky do hovězího, nebo kuřecího vývaru. Povaříme 5 minut a odstavíme.

Jahodovo-pomerančový koktejl

Jahodovo-pomerančový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mražených jahod, 2 pomeranč, 550 ml polotučného mléka, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžička vanilkového cukru

Vymačkáme šťávu ze dvou pomerančů. Do mixéru vložíme mražené jahody, přidáme cukr, vanilkový cukr, šťávu a mléko. Vyšleháme do pěny. Ihned podáváme. Díky mraženým jahodám je nápoj studený a plný lahodný pěny.

Krůtí maso pečené na rajčatech

Krůtí maso pečené na rajčatech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtích prsou, 1/2 lžičky soli, 60 g slaniny, 80 g másla, 50 g slunečnicového oleje, 3 rajčata, 2 dcl vývaru z kostí

Maso nařízneme tak, aby vznikly 4 větší plátky. Lehce naklepeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, smotáme jako roládu a převážeme nití. V pekáči rozehřejeme olej a zprudka orestujeme. Do pekáče nakrájíme oloupaná rajčata, maso, dáme polovinu másla...

Studená mangová polévka

Studená mangová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 zralé manga, 700 ml kokosového mléka, 100 ml kokosového krému, šťáva z jednoho pomeranče, 1 banán, 2 stonky čerstvého koriandru

Mango oloupeme a vyjmeme jádro. Smícháme společně s ostatními ingrediencemi a řádně rozmixujeme. Před podáváním necháme ještě 30 minut vychladnout v ledničce.

Dresing z podmáslí

Dresing z podmáslí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/3 sklenka podmáslí, 4 lžíce řeckého jogurtu, 1 1/2 lžíce pažitky, 1/4 lžičky soli, 1 1/2 lžíce Nivy

Všechny ingredience smícháme. Na konec přidáme na jemnou nastrouhanou Nivu. Podáváme vychlazené k pečeným masům nebo salátům.

Krůta na majoránce

Krůta na majoránce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší krůta, 1 lžička soli, 150 g slaniny, 100 g másla, 2 lžičky majoránky

Menší krůtu nasolíme, lehce poprášíme majoránkou a prošpikujeme polovinou slaniny. V pekáči rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou zbylou slaninu a vložíme krůtu. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Pečeme pomalu, průběžně podléváme h...

Salát s řepou a nivou

Salát s řepou a nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 řepy, 2 jablka, 200 g majonézy, 2 stroužky česneku, 1 lžička citronové trávy, 250 g Nivy, špetka soli, 2 špetky barevného pepře

Řepu oloupeme a vaříme v osolené vodě do měkka. Čas dle velikosti řepy. Jablka oškrábeme a nastrouháme nahrubo, k tomu přidáme vychladlou řepu nakrájenou na kostičky spolu s nastrouhanou nivu a s rozetřeným česnekem. Lehce vmícháme majonézu. Dochu...

Jahodovo-banánové mojito

Jahodovo-banánové mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl limetové šťávy, 6 listů máty peprné, 3 cl sodové vody, 1 lžička třtinového cukru, 2 lžíce drceného ledu, 2 jahody, 1/2 banánu, pomerančová šťáva z jednoho pomeranče

Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky, přidáme 1/2 nakrájeného zralého banánu. Do sklenice nalijeme čerstvou vymačkanou limetkovou šťávu i šťávu z pomeranče, přidáme třtinový cukr a lístky máty. Vše společně rozmačkáme a poté přidáme nakrájené...

stránka: