Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 35

Zelí po alsasku

Zelí po alsasku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,2 dcl bílého vína, 10 g cibule, 10 g strouhaného jablka , 50 g sterilovaného zelí, 3 kuličky hořčičného semínka, 50 g párků, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 20 g uzeného masa, 0,2 dcl vývaru

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme pokrájené zelí a strouhané jablko, okořeníme, osolíme, podlijeme vývarem a vínem. Dusíme s plátkem uzeného masa. Před koncem dušení přidáme zbytek vína a ohřátý párek.

Zelníky

Zelníky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladká mouka, 1 špetka sůl, 90 g tuk, 1 ks vejce, 250 g sterilované zelí

Z vymačkaného a posekaného zelí, mouky, tuku, soli a vejce vypracujeme na vále těsto. Vyválíme placku asi 1/2 cm silnou, přeneseme ji válečkem na plech a nožem krájíme na plechu čtverečky. Pečeme v dobře vyhřáté troubě do růžova.

Kapustový svítek

Kapustový svítek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 50 g kapusty, 0,05 dcl mléka, 10 g hrubé mouky, špetka soli, 5 g tuku

Tuk umícháme se solí, přidáme žloutek a dobře utřeme. Pak přidáme mléko, jemně pokrájenou kapustu a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílku. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

Grilovaný sýrovo-slaninový pecen

Grilovaný sýrovo-slaninový pecen

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 chléb, 15 dkg slaniny, 15 dkg tvrdého sýra (např.Gouda), troška pažitky

Bochník chleba nařežeme příčně i podélně, aby se utvořily čtverce. Do nakrojených míst vložíme na plátky nakrájený sýr a slaninu. Horní stranu posypeme pažitkou, zabalíme do alobalu a vložíme na gril.

Bylinkové halušky

Bylinkové halušky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 12 lžic hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 lžíce sušené petrželové natě, 1 lžíce sušené pažitky , 1 lžíce sušených kousků papriky (kapie) , špetka pepře, 1-2 lžíce sádla

Oloupané a očištěné syrové brambory rozmixujeme na kašičku.Postupně zapracováváme hladkou mouku, dochutíme sušenou petrželkou, pažitkou, sušenými kousky červené papriky, solí a pepřem. Vypracujeme husté těsto. Necháme 5 minut odležet. Pozor: p...

Zapečený nákyp z cuket Rox

Zapečený nákyp z cuket Rox

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední cukety, 25 dkg vařeného uzeného masa, 15 dkg Nivy, 1 střední cibule, 2 lžíce sádla, 3 vejce, 4 stroužky česneku, 1 brambor , 1/2 lžičky kmínu, 1 lžíce soli, 1/2 lžičky pepře, 1,5 - 2 lžičky majoránky, 10 lžíc polohrubé mouky

Mladé cukety neloupeme a nastrouháme i se slupkou nahrubo, rovněž nahrubo nastrouháme oloupaný syrový brambor a cibuli. Maso pokrájíme na kostičky, přidáme nastrouhanou Nivu, mouku, rozpuštěné sádlo, vejce, prolisovaný česnek a podle chuti osolím...

Meruňkové knedlíky v bramborovo- tvarohovém těstě

Meruňkové knedlíky v bramborovo- tvarohovém těstě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

24 meruněk, 260 g hrubé mouky, 250 g vanička jemného tvarohu , 1 lžíce Řeckého jogurtu, 2 -3 žloutky, 250 g vařených brambor, 5 dkg rozpuštěného másla , špetka soli

Předem uvařené brambory si nastrouháme na jemném struhadle. Žloutky vymícháme s vychladlým rozpuštěným máslem a vaničkou tvarohu. Přidáme jogurt, mouku, špetku soli a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pokud se těsto lepí můžeme podsypat hrubou mo...

Krémová žampionovo- lišková omáčka

Krémová žampionovo- lišková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žampionů, 100 g Lišek obecných, 1 lžíce sádla, troška římského drceného kmínu , 3 lžíce hladké mouky, 600 ml vody, 220 ml polotučného mléka, 200 ml 12% sladké smetany, 1 lžička tekutého polévkového koření, 2 lžičky soli, troška bílého pepře , 100 g zakysané smetany

Houby očistíme, nakrájíme, osolíme a přidáme kmín. Sádlo rozpustíme a houby restujeme do měkka 7 minut (sádlo dobu zkracuje). Přidáme mouku, zalijeme vodou a necháme vařit 10 minut. Okořeníme solí, pepřem a polévkovým kořením. Mléko a smetany prom...

Meruňkový kompot s hroznovým vínem

Meruňkový kompot s hroznovým vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 meruněk, 10 kuliček hroznového vína, 2 lžičky cukru krystal, troška stévie , 350 ml vody, 3-4 listy meduňky

Ovoce omyjeme. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na měsíčky. Víno bez pecek přidáme k meruňkám a dochutíme cukrem, stévií a lístečky meduňky. Zalijeme vodou. Vaříme 5-7 minut dle zralosti meruněk. Lístečky vyndáme a přelijeme do sklenice. Podáváme v...

Řezy z listového těsta Rox

Řezy z listového těsta Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg listového těsta , 1 sáček pudinkového prášku, 10 dkg másla, 3 lžíce cukru moučky, 2 dcl mléka, 1/2 citrónu, 1 lžíce rybízové marmelády, 1 lžíce rumu, 2 - 3 žloutky

Listové těsto rozválíme a dáme na plech. Upečeme v troubě dozlatova. Mezitím si připravíme krém z mléka, pudinku a cukru. Následně přidáme máslo se žloutky a vyšleháme. Upečenou placku z těsta rozkrojíme napůl. Namažeme krémem a přidáme na...

Kuřecí nudličky s krémžskou hořčicí

Kuřecí nudličky s krémžskou hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 2 menší cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce kremžské hořčice, 100 ml vody

Cibuli i maso nakrájíme na menší kousky a očištěný česnek nasekáme. Vše vložíme do hrnce a zalijeme směsí z vody, soli, pepře a hořčice. Vše dobře promícháme a necháme naložené do druhého dne. Následující den dáme směs na pánev a na středním pla...

Řecké pikantní lodičky

Řecké pikantní lodičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového mletého masa, 200 g hovězího mletého masa, 100 g strouhaného sýru, 2 lžičky koření Gyros, 1 lžička Steak koření , kousek chilli papričky, špetka mořské soli, špetka citronového pepře, 1 lžíce sušené petrželové natě, 3 cukety, 2 lžíce kečupu, 3 stroužky česneku, 2 papriky (kapie), 2 cibule, 50 g másla, 1 hrnek vody

Mletá masa smícháme se strouhaným sýrem, přidáme kousek chilli papričky, sušenou petrželovou nať, okořeníme a osolíme. Dobře promícháme. Cukety omyjeme, rozkrojíme na lodičky a vydlabeme. Osolíme a pomažeme kečupem. Plníme masovou směsí a nahoru...

Šunkáčky

Šunkáčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g šunky, 100 g taveného sýru, 1 slepičí vejce, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce polotučného mléka, troška barevného pepře , 2 lžíce smažené cibule, slunečnicový olej

Šunku nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, smetanový tavený sýr s příchutí kapie, hladkou mouku, mléko a smaženou sušenou cibulku. Pečlivě promícháme, dochutíme grilovacím kořením a pepřem. Již nesolíme. Na rozpáleném oleji tvoříme plac...

Plněný zelný list Rox

Plněný zelný list Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka bílého zelí, 0,5 kg vepřového mletého masa, 1 vejce, 3 lžíce hladké mouky, špetka soli , špetka pepře, 1 - 2 cibule, 1 dcl sladké smetany, sádlo na vymazání, kmín drcený , kečup jemný (ostrý)

Z hlávky zelí odstraníme poškozené listy a několik největších opatrně stáhneme, aby se nenatrhly. Zbytek zelí pokrájíme na nudličky. Cibulku osmažíme na sádle, přidáme mleté maso, vejce, trošku vody a okořeníme dle chuti. Necháme trochu oresto...

Hodinkový guláš z hovězího masa

Hodinkový guláš z hovězího masa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího předního masa, 2 zelené papriky, 4 cibule, 5 - 6 stroužků česneku, 4 lžičky mleté sladké papriky, 3 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky barevného pepře, 2 kostky extra silného masoxu, 2 lžičky gulášového koření, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička kari koření, 1 l vody, 1 - 2 rajčata, 3 lžíce sádla

Maso nakrájíme na větší kostky. Na sádle v tlakovém hrnci osmažíme dozlatova cibulku, přidáme maso, zelenou papriku pokrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky, necháme zprudka opéci, zaprášíme paprikou (papriku ne dlouho a nakonec - zhoř...

Mandlovo - višňový džem s jablky

Mandlovo - višňový džem s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mandlových lupínků, 450 g višní bez pecek, 1 kg želírovacího cukru, 900 g jablek, 100 g banánů, 2 lžíce citronové šťávy

Vypeckované višně omyjeme a smícháme s želírovacím cukrem. Necháme 24 hod. odstát. Oloupaná jablka nastrouháme na jemno, přidáme banán, odležené višně s cukrem a uvedeme do varu. Dochutíme citronovou šťávou. Vaříme 5-7 minut. Mandlové vločky na ...

Wok cuketové lečo

Wok cuketové lečo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 3 papriky (kapie), 2 cibule, 4 lžíce kečupu Napoli, 2 stroužky česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 piri piri papričky, špetka soli, špetka bílého pepře , 2 rajčata, špetka grilovacího koření na zeleninu, 2 sušená rajčata, 1 lžička másla

Cibuli, česnek a piri piri papričky očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Přidáme očištěnou a nakrájenou papriku, rajčata a dusíme na skus. Osolíme, opepříme, dochutíme kořením. Přidáme omytou a na proužky nakrájenou cuketu a dusí...

Kuřecí polévka se špenátovou zavářkou

Kuřecí polévka se špenátovou zavářkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí skelet, 1 lžička soli, 4 kuličky pepře, kousek libečku, hrst špenátu, 1 vejce, špetka mletého černého pepře, špetka soli, 3-5 stroužků česneku, 2 lžíce mléka, polohrubá mouka dle potřeby, 150 g mražené zeleninové směsi, 1 hrst petrželové natě

Kuřecí skelet vložíme do tlakového hrnce, osolíme, opepříme a spolu s libečkem vaříme přibližně 30 minut. Mezitím rozmixujeme špenátové listy s vejcem, solí, pepřem, česnekem a mlékem. Do takto připravené směsi pomalu přimícháváme mouku než ná...

Tropic marmeláda

Tropic marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g broskví, 3 banány, 1 lžíce limetové šťávy, 2 lžíce pomerančové šťávy, 1 balení želírovacího cukru

Broskve a banány oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme šťávu z citrusů a promícháme. Vaříme do rozvaření cca 20 - 30 minut dle zralosti ovoce. Hotovou směs rozmixujeme a přidáme želírovací cukr (používám 500 g žel. cukru na 1 kg ovoce/šťávy). ...

Brambory v alobalu se špenátem

Brambory v alobalu se špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 1 lžíce soli, špetka pepře, 10 g másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 balení špenátu, 100 ml zakysané smetany

Brambory omyjeme, položíme na alobal posolíme a na každou dáme kousek másla. Poté zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby při 200°C na cca 45 minut. Mezitím si na pánvičce osmahneme cibulku, přidáme česnek, špenát. Orestujeme. Poté přidáme zakys...

Hovězí v žampiónech s brokolicí

Hovězí v žampiónech s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa (přední), 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 menší cibule, 200 g žampionů, 1/2 menší brokolice, 2 lžíce nastrouhané mrkve, 1 lžička soli, špetka pepř, 1 lžička hladké mouky

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme do růžova. Přidáme maso, které jsme si mezitím nakrájeli na menší kousky, promícháme a přiklopíme poklicí. Necháme chvilku vydusit a poté maso osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Za občasného míchán...

Kuře na jalovci

Kuře na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 cibule, 250 g kořenové zeleniny, 10 kuliček jalovce, 3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 1 lžička provensálského koření, 1/2 lžička soli, 6 lžic kečupu, 200 ml červeného vína, 6 stroužků česneku

Do vymazané zapékací mísy vložíme naporcované osolené a opepřené kuře, posypeme hustě nakrájenou cibulí a zeleninou, přidáme nasekaný česnek, koření a zalijeme směsí vína a kečupu. Pečeme do změknutí, dle potřeby podléváme vodou. Podáváme se zel...

Sýrové karbanátky s kapií

Sýrové karbanátky s kapií

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g eidamu, 200 ml smetany na vaření, 2 stroužky česneku, 1 špetka chilli, 1 lžička sladké mleté papriky , 2 lžíce petrželky, 1 ks papriky (kapie), 150 g strouhanky

Eidam nastrouháme na jemno, přidáme vejce, smetanu, utřený česnek, špetku chilli, sladkou papriku, nasekanou petrželku a nadrobno nakrájenou kapii. Vše smícháme a zahustíme strouhankou. Utvoříme karbanátky a z obou stran opečeme.

Opilý nepečený cheesecake

Opilý nepečený cheesecake

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g Bebe dobré ráno čokoládových sušenek, 125 g piškotů cukrářských, 110 g másla, 15 ml Baileys likéru, 2-3 lžíce cukru moučka, 250 dkg Mascarpone, 200 g pomazánkového másla, 240 g žervé v kelímku 2 x 120 xxl, 4-6 lžíce vaječného likéru, 1 slepičí vejce

Bebe sušenky Dobré ráno čokoládové a cukrářské piškoty rozdrtíme a zalijeme rozpuštěným (vychladlým) máslem a 25 ml likéru Baileys. Dobře promícháme, aby se máslo a likér rovnoměrně vsákl do nadrcených drobků. Dáme do folií vyložené dortové nebo p...

Hovězí játra na paprice

Hovězí játra na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězích jater, 2-3 lžíce slunečnicového oleje, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky mleté papriky , 4 lžičky polohrubé mouky, 200 g smetany 30%, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji do zesklovatění. Vmícháme na kostičky nakrájená játra a necháme chvíli dusit pod poklicí ve vlastní šťávě. Poté přidáme papriku, na jemno nastrouhaný česnek a hořčici. Podlijeme a dusíme. J...

stránka: