Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 36

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky polohrubé mouky, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 sterilované okurky

Nakrájená játra krátce orestujeme na rozpáleném oleji. Poté zakryjeme poklicí a chvilku dusíme ve vlastní šťávě. Přidáme bobkový list, nové koření a za občasného podlévání vydusíme do měkka. K takto připravené směsi přidáme na kostičky nakrájené o...

Krůtí závitek se špenátem

Krůtí závitek se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí plátky - prsa, 1 dle potřeby, pepř mletý dle potřeby, 4 plátky anglické slaniny, 2 balení špenátu listového, 2 cibule, 1/2 sklenky mléka, 8 stroužků česneku, 2 - 3 lžíce hladké mouky, 4 lžíce sádla na opečení masa, 4 lžíce másla pod špenát

Špenát připravíme obvyklým způsobem. Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, zaprášíme moukou, lehce osmahneme, podlijeme mlékem, uděláme jíšku, na kterou vložíme zmrazený špenát, dle potřeby podlijeme malinko vodou, krátce povaříme, osolíme a přidáme...

Plněný perník

Plněný perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krystal, 2 hrnky mléka, 1 vejce, 1 lžíce včelího medu, 2 lžíce másla, 2 lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 2 balení ovocné marmelády

Sypké suroviny smíchejte. Mléko ohřejte a až bude vlažné, rozmíchejte v něm máslo, med a vejce. Poté přidejte k sypké směsi a dobře promíchejte. Polovinu těsta nalijte do vymazaného a vysypaného plechu, potřete ji zavařeninou. Zavařenina nesmí být...

Krůtí kousky se žampióny

Krůtí kousky se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, 200 g žampionů, plátek másla, 1 menší cibule, 2 lžičky Mexického koření, polohrubá mouka na zahuštění, špetka soli

Maso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno a žampióny na plátky. Na másle usmažíme cibuli do sklovita. Přidáme nakrájené maso, orestujeme ze všech stran, osolíme a přidáme koření. Zamícháme a ihned podlijeme vodou. K téměř udušenému masu přidáme ža...

Kyška koláč

Kyška koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml kefíru KYŠKA, 100 g Hery rozpuštěné, 300 g hladké mouky, 180 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 2 slepičí vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3-4 hrsti červeného rybízu, 1 lžička citronové kůry, 1 limetová kůra, 1 lžička pomerančové kůry, 50 g Řeckého jogurtu, 50 g másla

Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme Kyšku a jogurt. Do prosáté mouky dáme kypřící prášek a strouhanou kůru z pomeranče, citronu a limety. Heru a máslo si rozehřejeme a necháme zchladit. Všechny ingredience vyšleháme v hladké nadý...

Cibulovo-jogurtový dip

Cibulovo-jogurtový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Řeckého jogurtu, 4 lžičky cibule - sušená smažená, 1 lžička majonézy, troška pepře Piri Piri, 2 lžičky balkánského sýru

Všechny ingredience vymícháme v hladký dip. Na závěr přidáme smaženou cibulku a dochutíme pepřem.

Kuře na paprice na divoko

Kuře na paprice na divoko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kuřete, 4 mrkve, 2 bobkové listy, 6 cibulí, 2-3 lžíce mleté sladké papriky, 4 lžíce slunečnicového oleje, 300 ml polotučného mléka, 200 ml zakysané smetany, 1 lžíce grilovacího koření, 1/2 zeleninového bujónu, 1 1/2 l vody, troška barevného pepře, 2-3 lžíce hladké mouky na zahuštění

Mrkev, cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Osmažíme na oleji a přidáme omyté a osolené kuře. Orestujeme a kuře necháme zatáhnout. Vložíme bobkový list, pepř, papriku, grilovací koření na drůbež. Zalijeme zeleninovým vývarem domácím nebo 1/2 k...

Rybízový salát s griotkou

Rybízový salát s griotkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 broskve, 2 nektarinky, 100 g angreštu, 200 g rybízu, 2 lžíce cukru moučka, 2-3 lžíce Griotky

Nektarinky a broskve vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je s rozpůleným angreštem a kuličky rybízu, pocukrujeme a polijeme griotkou. Promícháme a necháme v lednici odležet.

Brie pomazánka

Brie pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g plísňového sýru Brie, 100 g taveného sýru s kapií, 2 lžíce másla, 2 lžičky pomazánkového másla, 3 nakládané kyselé okurky, 1/2 lžičky mleté papriky sladké, troška barevného pepře

Všechny ingredience vložíme postupně do mašinky s nožem a vymícháme v pěnu.

Krůtí mix

Krůtí mix

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 100 g Moravské uzené , 100 g anglické slaniny, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, 2 lžičky Mexického koření, 2 vařená vejce, 2 stroužky česneku, 400 g krůtích prsou, 4 lžíce škrábané mrkve

Oškrábané a omyté brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a vejce natvrdo. Maso nakrájíme na kousky, nebo na nudličky. Uzené nakrájíme na širší nudličky a anglickou na tenké. Oloupaný česnek nastrouháme na jemno a očištěnou mrkev naškrábeme škrab...

Hruškový salát

Hruškový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 2 hrušky, 100 g hroznového vína, 1 hrst vlašských ořechů, 6 lžic zakysané smetany, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce cukru moučka, 6 švestek

Jablka a hrušky oloupeme, vykrojíme jadřince, nakrájíme na tenké nudličky a dáme do mísy. Hrozno rozpůlíme, švestky vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky a smícháme. Vše pokapeme citrónovou šťávou. Do smetany vmícháme cukr, nalijeme na ovoce a promíc...

Meruňkový salát s jablky

Meruňkový salát s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g meruněk, 4 jablka, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce citronové šťávy, 2 hřebíčky, 250 ml vody

V hrnci si uvaříme vodu s hřebíčkem, cukrem a citrónovou šťávou, přidáme na větší kostky nakrájená jablka a dusíme do poloměkka. Odstavíme a necháme vychladnout. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Vše smícháme dohromady a podáváme.

Omáčka s koprem a zeleninou

Omáčka s koprem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek kedlubnu, 1 hrnek mrkve, 1 hrnek fazolek mražených (zelené fazolové lusky), 1 hrnek vody, 200 ml plnotučného mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 kousek másla, 1 malá cibule, 50 g anglické slaniny, 2 vařené vejce, 1/4 papriky (kapie), troška kopru ve sladkokyselém nálevu, 1 lžička cukru krupice, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička plnotučné hořčice

Kedlubnu a mrkev nastrouháme na hrubo a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Kapii a anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Na másle usmažíme cibuli do sklovita a poté vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmíchá...

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 slepičí vejce, 1 hrnek tučného tvarohu, 1 lžíce cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička másla, slunečnicového oleje na smažení

Žloutky rozkvedlejte s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přimíchejte tvaroh, citronovou kůru, prosátou mouku. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který zlehka zapracujte do těsta. Do rozpáleného oleje s lžičkou másla lijte těsto a tvořte malé lívanečk...

Špenátová polévka s Mozzarellou

Špenátová polévka s Mozzarellou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špenátového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 2 cibule, 200 ml zakysané smetany, 1-2 stroužky česneku, 1 lžička soli, troška pepře, 1 lžíce másla, 150 g Mozzarellových třešniček na vaření, 300 ml plnotučného mléka, 300-400 ml vody, troška polévkové koření tekutého

Cibule očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole si rozpustíme máslo a přidáme cibule. Smažíme dozlatova. Zahustíme hladkou mouku a zalijeme mlékem. Za stálého míchání vložíme protlak a zředíme vodou. Vaříme 10-12 minut. Dochutíme prolisovaným če...

Salát z červeného zelí s jablky a sýrem

Salát z červeného zelí s jablky a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g červeného zelí, 2 jablka, 300 g bílého jogurtu, 50 g balkánského sýru, troška pepře

Sladko-kyselá jablka a sýr balkánský nastrouháme, přidáme červené zelí (sklo-sáček), bílý jogurt. Dochutíme pepřem. Podáváme vychlazené s pečivem.

Kapustové čevabčiči

Kapustové čevabčiči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 5 g česneku, 70 g hlávkové kapusty, troška majoránky, troška pepře, špetka soli, 10 g ztuženého pokrmového tuku, 1 vejce, 30 g vepřového masa

Uvařenou kapustu umeleme s masem a cibulí. Přidáme vejce, utřený česnek, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Tvoříme malé šišky, které opékáme na rozpáleném tuku.

Kapusta jako mozeček s vejci

Kapusta jako mozeček s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g anglické slaniny, 10 g cibule, 80 g hlávkové kapusty, troška kmínu, špetka soli, 1 vejce

Posekanou vařenou kapustu osmahneme na slanině a zpěněné cibulce s kmínem, osolíme a podusíme do měkka. Do vysmahnutého vlijeme vejce a když začne houstnout, vmícháme zelenou nať.

Jogurtové koláčky s čokoládovou polevou a kokosem

Jogurtové koláčky s čokoládovou polevou a kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 180 g cukru moučka, 180 g Hery, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček pudinkového prášku (ovocný), 1 balení ovocného jogurtu, 1 žloutek, 1 balení čokoládové polevy, 50 g kokosové moučky na zdobení

Do proseté mouky přimícháme prášek do pečiva, cukr a ovocný pudingový prášek. Přidáme Heru, ovocný jogurt a žloutek. Vymícháme v hladké těsto, které necháme odpočinout. Vyválíme plát a vykrájíme kolečka. Koláčky přendáme na plech vyložený pečícím ...

Květákové smaženky

Květákové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g krupice vařené v mléce, 80 g květáku, troška muškátového květu, 10 g strouhanky, špetka soli, 10 g tuku, 1 vejce

Na drobno nasekaný květák smícháme s krupicí a žloutkem, solí, kořením a nakonec vmícháme z bílku tuhý sníh. Lžící vytváříme placičky, které popř. obalíme ve strouhance a osmažíme je po obou stranách dozlatova.

Fazolový salát s kapií

Fazolový salát s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva červených fazolí, 3 papriky (kapie) nakládané, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 jarní cibulka, 300 g Řeckého jogurtu, kousek chilli papričky, troška Bylinkové soli

Nakládané kapie a jarní cibulku nakrájíme na kostičky, přidáme konzervu červených fazolí s jednou lžící fazolového nálevu. Kousek chilli papričky nasekáme na jemno. Dochutíme řeckým jogurtem, solí, petrželkou. Podáváme vychlazené.

Vločkovo-brokolicové bramboráčky

Vločkovo-brokolicové bramboráčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 brambor, 3 lžíce vařené brokolice, 1 hrnek ovesných vloček (mleté), 2-3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 2 lžičky soli, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 lžíce pažitky, troška barevného pepře, 1-2 mrkve

Brambory a mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme mleté ovesné vločky. Vidličkou rozmačkáme uvařenou brokolici. Dochutíme majoránkou, petrželkou, pažitkou, solí a pepřem. Tvoříme bramboráčky, které...

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pórek, 1 lžíce másla, 1 lžíce Vegety, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 balení sladké smetany, 3 hrnky vývaru z kostí, špetka soli

Na rozpuštěném másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli a vegetu. Přilijeme vývar a krátce povaříme.přidáme rozšlehanou smetanu s moukou a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce před dokončením přisypeme na tenká kolečka nakrájený pórek. Pod...

Babiččina brusinková omáčka

Babiččina brusinková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 hrnky vody, 6 lžic brusinek, 1 lžička cukru krupice, 1 citrón

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, dobře rozšleháme a vaříme asi 20 minut. Přidáme rozmačkané brusinky, cukr a šťávu z 1 citrónu. Podáváme ke zvěřině.

Babiččina celerová omáčka

Babiččina celerová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celer, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce octu, 1 balení sladké smetany, 1/2 sklenka vody, špetka soli, špetka pepře

Nastrouhaný celer podusíme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dobře provaříme. Před dohotovením přidáme smetanu a ještě chvíli povaříme. Omáčku podáváme k masu.

stránka: