Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hovězí maso zapečené se žampiony

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
55min 1h 15min
Nutriční hodnoty
3140 kalorií 0.0g cukrů 82.0g tuků 28.0g bílkovin

Příprava

Maso omyjeme a nakrájíme na jemné plátky a opečeme ze všech stran na přepuštěném másle. Okořeníme a zalijeme masovým vývarem. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi zahřejeme máslo,vložíme na něj pokrájenou slaninu na kostičky, pokrájenou cibuli nadrobno a pokrájený česnek. Poté přidáme pokrájené žampiony, ochutíme solí a pepřem a zalijeme vínem. Necháme vařit na mírném ohni asi 15 minut a poté přidáme smetanu a smícháme jí s masem. Vše vložíme do zapékací formy a posypeme strouhaným sýrem, povrch poklademe vločkami ze zbývajícího másla a dáme do trouby. Zapékáme v troubě asi 10 minut při 200 stupních. Podáváme posypané pažitkou, spolu s chlebem nebo hranolky.


Přidat na Pinterest
Evík

22. 07. 2013, Recept navštíven: 1630x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept

28. 11. 2015, 13:44

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre zapečené mäso

18. 12. 2015, 16:23

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný recept

20. 12. 2015, 17:50

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
odskúšané, výborné

08. 01. 2016, 12:00

Přidat komentář

Facebook komentáře