Hovězí maso zapečené se žampiony
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso omyjeme a nakrájíme na jemné plátky a opečeme ze všech stran na přepuštěném másle. Okořeníme a zalijeme masovým vývarem. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi zahřejeme máslo,vložíme na něj pokrájenou slaninu na kostičky, pokrájenou cibuli nadrobno a pokrájený česnek. Poté přidáme pokrájené žampiony, ochutíme solí a pepřem a zalijeme vínem. Necháme vařit na mírném ohni asi 15 minut a poté přidáme smetanu a smícháme jí s masem. Vše vložíme do zapékací formy a posypeme strouhaným sýrem, povrch poklademe vločkami ze zbývajícího másla a dáme do trouby. Zapékáme v troubě asi 10 minut při 200 stupních. Podáváme posypané pažitkou, spolu s chlebem nebo hranolky.
Evík22. 07. 2013
Ingredience
- 0,2 l bílého vína
- 1 větší cibule
- 600 g zadního hovězího masa
- 30 g přepuštěného másla
- 500 g žampionů
- 40 g másla
- 75 g slaniny
- 125 g strouhaného ementalu
- 250 ml masového vývaru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka)
- 2 lžíce pažitky
- 1/2 lžičky mleté sladké papriky
- špetka pepře
- špetka soli
- 1 stroužek česneku