Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 40

Kuřecí stehýnka obalované v sezamu

Kuřecí stehýnka obalované v sezamu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 lžíce másla, 1 lžička sójové omáčky, 1 dcl bílého vína, 1 lžíce polotučné hořčice, 4 lžíce sezamu

Stehna omyjeme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a sundáme z ohně. Vmícháme sójovou omáčku a hořčici a víno. Stehna marinádou potřeme a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 25 minut, pak stehna vyn...

Marinovaná krůtí játra

Marinovaná krůtí játra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích jater, 150 ml bílého jogurtu, 1/2 lžičky koření na kuře, 1/2 lžičky koření na krůtu, 1/2 lžičky koření na stejk, 2 špetky barevného pepře, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička včelího medu, 2 špetka piri piri papričky

Krůtí játra necháme 1/2 hodiny ve vodě. Vodu několikrát vyměníme. Příprava marinády: 150 ml bílého jogurtu, 1 lžíce oleje,1 lžička medu, 1/2 lžičky koření na kuře, 1/2 lžičky koření na stejky, 1/2 lžičky na krůtí maso, 2 špetky barevného pepře. Do...

Tuňákový sandwich

Tuňákový sandwich

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy tuňáka v oleji, 2 slepičí vejce vařená, 200 g řeckého jogurtu, 250 g jemného tvaroh vaničkový, 1 lžička chilli omáčky, 1/2 červené cibule, troška pepře (cayenský), troška soli, špetka pepře (bílý), 12 plátky toastového chlébu

Tuňák zbavíme oleje, vmícháme uvařená nastrouhaná vejce. Přidáme zbývající ingredience. Dochutíme solí, pepři, chilli omáčkou. Dobře promícháme. 12 plátků toustového chleba opečeme. Plátek potřeme hotovou směsí a přiklopíme druhým plátkem. Rozkroj...

Lososové carpaccio s fenyklem

Lososové carpaccio s fenyklem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g lososa, 200 g lososa (uzený plátky), 1 lžíce kopru, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička hořčičných semen, 1 lžička limetové šťávy a kůry, 1 lžíce fenyklu (čerstvý), špetka bílého pepře, špetka barevného pepře

Na pánvi s kapkou oleje opražíme 1 lžičku hořčičných semínek. Losos nakrájíme na velmi tenké plátky, smícháme s plátky uzeného lososa. Necháme 5 minut odležet v chladničce. Připravíme si olivový olej, na drobno nasekaný kopr, limetovou šťávu + ků...

Pikantní rajčatová polévka

Pikantní rajčatová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 rajčat, 1 kostka drůbežího bujónu, špetka soli, špetka bazalky, špetka pepře, špetka chilli, 50 g parmezánu, 0,5 l vody

Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme. Směs rajčat přelijeme do hrnce, zalijeme trochou vody. Přidáme sůl, pepř a kostku bujónu. Necháme povařit 10 minut. Dochutíme špetkou chilli a bazalky. Hotovou polévku posypeme strouhaným sýrem.

Krémová polévka ze sterilizovaného hrášku

Krémová polévka ze sterilizovaného hrášku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vývaru z kostí, 50 g másla, 80 g hladké mouky, špetka pepře, 1 konzerva hrášku, 2 dcl polotučného mléka, 1 žloutek, troška polévkového koření tekutého

Z mouky a másla uděláme jíšku. Do jíšky zakvedláme vývar a vaříme 5 min za občasného míchání. Přidáme rozmixovaný nebo prolisovaný hrášek, pepř, polovinu mléka a necháme přejít varem. Přecedíme a vmícháme žloutek smíchaným se zbytkem mléka. Nechám...

Grilované ovocná směs s čokoládou

Grilované ovocná směs s čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky borůvek, 3 hrnky malin, 3 hrnky jahod, 3 banány, 4 nektarinky, 100 g bílé čokolády, 1 vanilkový cukr

Banány oloupeme, nakrájíme na plátky. Nektarinky umyjeme, odpeckujeme a nakrájíme na měsíčky. Přidáme očištěné borůvky, maliny a jahody. Veškeré ovoce promícháme, pocukrujeme vanilkovým cukrem. Ovocnou směs rozdělíme na 4 porce. Vložíme do alobalu...

Grilováné citrony s vanilkovou zmrzlinou

Grilováné citrony s vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 citróny, 4 lžíce včelího medu, 4 kopečky vanilkové zmrzliny

Rozkrojte citrony na polovinu a odřízněte konce tak, aby vznikla pevná základna. Odstraňte pecičky. Citronové lodičky zalijte 1 lžící medu a zabalte jednotlivě do alobalu. Vložte na gril na cca 20 minut. Podávejte teplé s vanilkovou zmrzlinou.

Ovocný špíz s vinnou pěnou

Ovocný špíz s vinnou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce hnědého cukru, 1 lžička másla, 2 jablka, 1/4 ananasu, 4 žloutky, 4 lžíce cukru krystal, 4 lžíce Campari, rostlinný olej

V pánvi zkaramelizujeme hnědý cukr a přimícháme máslo. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Obalíme je v karamelu a vyjmeme na pečící papír potřený olejem. Necháme vychladnout. Ananas okrájíme až na čistou dužinu, kterou nakráj...

Meruňkové opilky

Meruňkové opilky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg meruněk, 400 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g rozinek, 3 dcl Brandy, 1 dcl rumu

Meruňky omyjeme, sloupneme, rozpůlíme, vypeckujeme. Dužinu nakrájíme na kostičky. Rozinky spaříme horkou vodou a necháme na sítku odkapat. Takto připravené meruňky a rozinky smícháme s cukry, zalijeme Brandy a rumem, promícháme. Plníme do skleniče...

Ředkvičková pěna

Ředkvičková pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek ředkviček, 200 g taveného sýru, 100 g majonézy, 1 lžička másla, 2 špetky soli, 2 špetky pepř (barevný)

Ředkvičky očistíme a spolu se všemi ingrediencemi vyšleháme do pěny. Dochutíme pepřem. Podáváme s pečivem či krekry.

Tvarohová pomazánka s kukuřicí (mrkví)

Tvarohová pomazánka s kukuřicí (mrkví)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kelímek bílého jogurtu, 1 Lučina, 1 kukuřice (mrkev), špetka soli , lžíce najemno nasekané pažitky, lžíce olivového oleje, jablko

Smícháme dohromady jogurt, lučinu a olivový olej. Vyšleháme v hladký krém. Vmícháme kukuřici a pažitku a podle chuti dosolíme. Ozdobíme plátky jablka.

Pomazánka s lososem

Pomazánka s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polotučného tvarohu, 100 g margarínu light, mléko podle potřeby, uzený losos, bylinky (petržel, tymián), polníček, sůl

Rostlinný tuk utřeme se solí. Přidáme prolisovaný tvaroh, podle potřeby trošku mléka a vyšleháme v hladký krém. Dochutíme bylinkami. Mažeme na pečivo a navrch dáme kousek uzeného lososa. Dozdobíme polníčkem.

Rajčata plněná sýrovým krémem

Rajčata plněná sýrovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rajčat, 100 g Lučiny, 50 g rostlinného tuku light, 100 g sýra Niva, 3 lžíce smetany, sůl, citrónová šťáva, petrželka, 1 hlávkový salát

Rajčata omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme vnitřek. Prolisujeme tak, abychom odstranili semena. Půlky rajčat zakapeme citrónovou šťávou. Rostlinný tuk, lučinu a smetanu vyšleháme na jemný krém. Osolíme, smícháme se strouhaným sýrem a prolisovanou raj...

Cuketový krém s parmezánem

Cuketový krém s parmezánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 2 brambory, 2 lžíce řeckého jogurtu, 1 balení zakysané smetany, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 500 ml vody, 100 g parmazánu, troška polévkového koření (tekuté)

Mladou cuketu omyjeme, brambory oloupeme. Obě suroviny nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme rozdrobenou kostičku bujónu, polévkové koření dle chuti. Vše rozvaříme. Po vychladnutí rozmixujeme, vznikne jemný krém, který p...

Pomerančový salát s pistáciemi

Pomerančový salát s pistáciemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 pomerančů, 2 granátové jablka, 1 1/2 hrnku pistácií, 3 lžíce včelího medu, 2 banány, 2 špetky kardamomu, 1 karambola

Pomeranče zbavíme kůry a bíle dužiny. Nakrájíme na větší kostky. Granátová jablka -vyloupeme zrníčka. Banány nakrájíme na plátky. Vše smícháme. Posypeme nesolenými rozemletými pistácie a pokapeme medem okořeněným kardamonem.

Melounový salát s fetou a mozzarellou

Melounový salát s fetou a mozzarellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vodního melounu, 500 g cukrového melounu, 125 g Feta sýru, 150 g Mozzarella třešniček, troška růžového pepře, 10 listů bazalky, kapka olivového oleje

Melounovou dužinu (vodní a cukrový meloun) zbavíme kůry, pecek a nakrájíme na kostičky. Feta sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Mozzarellové třešničky nakrájíme na půlky. Meloun dáme do mističek posypeme feta sýrem a mozzarelkou, přidáme špetku ...

Německé brambory

Německé brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vařených brambor, 100 g majonézy, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 2 stroužky česneku, 2 nakládáné okurky, troška pepře

Vychladlé vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, nakládané okurky nastrouháme na jemném struhadle, přidáme lisovaný česnek, 100 g majonézy, 2 lžíce šlehačky, dochutíme solí a pepřem.

Cibulová krémová polévka s mrkví

Cibulová krémová polévka s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 2 mrkve, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1,1 l vody, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 lžíce sušené zeleniny

Z mouky uděláme jíšku, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Cibuli a karotku očistíme. Nakrájíme na kolečka. Vložíme do do hrnce, dochutíme sušenou zeleninou, solí a pepřem. Vaříme do měkka cca 12-15 minut. Necháme zchladnout. Rozmixujeme ponorným m...

Plněné grilované papriky

Plněné grilované papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 paprika červené velké, 250 g fr. sýru Chevre nebo ital. mozarelly na pečení, 2 lžíce včelího nebo lučního medu

Papriku červenou masitou očistíme a rozkrojíme na lodičky. Sýr nakrájíme na kostky a naplníme. Pokapeme medem a vložíme do zapékací misky. Pečeme na rozehřátým grilu cca 5 - 8 minut.

Řecké Tzatziki

Řecké Tzatziki

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 250 g řeckého jogurtu, 125 g zakysané smetany, 1 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky koření Tzaziky, 1-2 stroužky česneku

Okurku nastrouháme na hrubem struhadle, šťávu zcedíme. Všechny ingredience smícháme, dochutíme kořením a česnekem.

Wasabi dip s jablkem

Wasabi dip s jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 balení zakysané smetany, 2 jablka, 1-2 lžíce Wasabi pasty, 2 špetky soli

Smíchejte všechny ingredience.

Nadýchaná piškotová roláda s tvarohovo-ovocnou náplní

Nadýchaná piškotová roláda s tvarohovo-ovocnou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 slepičích vejcí, 5 lžic cukru moučka, 5 lžic polohrubé mouky, 1 balení vanilkového cukru, troška citronové kůry, troška pomerančové kůry, 500 g tvarohu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce cukru moučka, 1 lžíce pomerančové šťávy

Připravíme tuhý sníh z bílků našleháme žloutky s cukrem, do kterých postupně zlehka vmícháme sníh, dále po lžících lehce vmícháváme polohrubou mouku, pomerančovou a citronovou kůru. Takto připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papíre...

Mozzarellové špízy

Mozzarellové špízy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Mozzarelly, 1 francouzská veka, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 šalotka, 6 listů bazalky, špetka soli, 110 g másla, troška barevného pepře

Mozzarellu nakrájíme na kostky. Veku na 2 cm plátky, které přepůlíme na polovinu. 4 špejle pomažeme olejem a střídavě napichujeme veku a mozzarellu. Hotové špízy dáme na gril. Pečeme dozlatova. Do misky vložíme na jemno nakrájenou šalotku, pokráje...

Jablečné tzatziki

Jablečné tzatziki

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g řeckého jogurtu, 2 stroužky česneku, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 2 jablka

Jablka omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle (nebo nakrájíme na tenké nudličky). Jogurt osolíme, opepříme a přidáme česnek. Na závěr lehce vmícháme jablka. Podáváme vychlazené.

stránka: