Dort z květáku a brokolice
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z hladké mouky, 1 vajíčka, zakysané smetany a 120 g přepuštěného másla vypracujeme křehké těsto, které necháme v lednici 1 hodinu odpočinout, aby ztuhlo. Poté těsto rozválíme a vyložíme s ním koláčovou formu. V 50 g přepuštěného másla osmahneme strouhanku, kterou poté okořeníme pepřem a rozložíme na těsto. Mezitím růžičky brokolice a růžičky květáku vložíme do síta a necháme po dobu 2 minut spařit ve vroucí vodě. Poté je prudce zchladíme ledovou vodou a pak je rozložíme na těsto. Ze 2 vajec, polohrubé mouky, mléka a smetany umícháme zálivku, kterou osolíme a opepříme a posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem. Poté nalijeme na připravený koláč a dáme péci do předehřáté trouby na 200°C asi tak 20- 30 minut dozlatova.
Podáváme ještě teplé.
28. 06. 2013