Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 45

Kuře s jablky

Kuře s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 4 jablka, 80 g másla, podle chuti sůl, 1 lžíce drcených vlašských ořechů, 2-3 lžíce rybízového džemu

Kuře osolíme a na másle pečeme dorůžova. Před dopečením k němu přidáme neloupaná rozpůlená jablka. Jablka vyplníme džemem smíchaným s ořechy. Kuře dopečeme.

Hovězí guláš s olivami

Hovězí guláš s olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního, 4 cibule, 2 mrkve, 1/4 celeru, 3 lžíce sádla, 3 lžíce rajčatového protlaku, špetka soli, špetka pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 20 g hladké mouky, 20 g slunečnicového oleje, 80 g oliv

Na sádle osmahneme cibuli, přidáme maso na kostičky a orestujeme, osolíme,opepříme. Přidáme protlak, nové koření, bobkový list, všechno podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Na nudličky nakrájíme celer a mrkev a vmícháme k téměř měkkému masu. Z ...

Křenová omáčka studená

Křenová omáčka studená

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 křen, 2 jablka, 2 kostky cukru, 1/2 šálku hovězího vývaru, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli

Očištěný křen jemně nastrouháme i s jablkem, zalijeme vývarem a podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme. Omáčka má chutnat sladkokysele.

Sardelové máslo

Sardelové máslo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 2 sardelky (ančovičky)

Měkké máslo vyšleháme a postupně přidáváme za stálého šlehání sardele (můžeme nahradit sardelovou pastou).

Sýrovo-jablková pomazánka

Sýrovo-jablková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg eidamu, 1 jablko, 1 balení majonézy

Nastrouháme tvrdý sýr a jablko. Zamícháme dohromady spolu s majonézou. Mažeme na rohlík, můžeme ozdobit vlašským ořechem.

Cuketa a lilek na pánvi s rajčátky

Cuketa a lilek na pánvi s rajčátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cukety, 2 lilky, 1 cibule, 250 g cherry rajčátek, 1/2 lžíce olivového oleje, 1 větvička rozmarýnu, 1 stroužek česneku, 1 kelímek zeleninového bujónu

Cuketu a lilek omyjeme a nakrájíme na hrubší kousky. Malá rajčátka omyjeme a necháme vcelku. Rozehřejeme si pánev, dáme na ni olivový olej a přidáme rozmačkaný česnek. Začneme opékat cuketu, lilek a cibuli ze všech stran dozlatova. Později přidáme...

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

troška citronové šťávy, troška cukru krystal, 1 lžíce plnotučné hořčice, troška mleté papriky , troška pepře, špetka soli, 2 žloutky, troška l slunečnicový olej

Žloutky, lžíci hořčice a špetku soli smícháme podle chuti, přidáme pepř, papriku a cukr. Možno přidat citronovou šťávu. Šleháme s přidáváním oleje až do požadované pevnosti.

Máslo brynzové

Máslo brynzové

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 50 g másla, 1 lžíce pažitky, špetka soli, 1-2 lžička polotučného mléka

Máslo napěníme a přidáme postupně sůl, našlehanou brynzu s mlékem a nasekanou pažitku.

Špagetové muffiny

Špagetové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g anglické slaniny, 1 cibule, 200 g eidamu, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka pepře, špetka soli, 120 ml smetany, 300 g špaget, špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 vejce, 20 g ztuženého pokrmového tuku

Špagety uvaříme, zchladíme, necháme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme. Sýr nastrouháme a smícháme ho s těstovinami, smetanou, slaninou, cibulí, vejcem, osolíme, opepříme. Formičky vymažeme tukem, špagetovou směs vid...

Lučinová pomazánka

Lučinová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kousek česneku, 1 lžička mléka, troška pepře, špetka soli, 1 balení taveného sýru, 1 balení Lučiny, 1 vlašský ořech

Na výrobu použijeme 1 sýr Lučina a 1 tavený sýr. Osolíme a opepříme podle chuti, česneku jak kdo snese a přidáme trošku mléka. Mažeme na rohlíky a ozdobíme oříškem.

Čočka na husto

Čočka na husto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kousek česneku, 35 dkg čočky, troška majoránky, 1-3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, 2 lžíce zakysané smetany

Čočku uvaříme spolu s majoránkou, poté zahustíme moukou. Přidáme 2 lžíce oleje, ochutíme solí a mačkaným česnekem. Na konec zamícháme zakysanou smetanu.

Tvarohová majonéza mixovaná

Tvarohová majonéza mixovaná

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 citrón, 1 lžička cukru krupice, 1 sklenka polotučného mléka, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, 100 g jemného tvarohu, 1 žloutek

Do mixeru dáme mléko, žloutek a mixujeme. Po částech přidáváme tvaroh nebo žervé, přikapáváme olej a citronovou šťávu. Nakonec podle chuti přisolíme a přisladíme. Používáme na vařené zeleniny a zeleninové saláty.

Kuřecí rizoto

Kuřecí rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dlouhozrnné rýže, 1 cibule, 200 g kuřecích prsou, 2 lžíce sójové omáčky, špetka oregana, špetka soli, 100 g strouhaného sýru, 1 kostka drůbežího bujónu, 200 g mražené zeleninové směsi

Cibuli nakrájím nadrobno a zpěním na rozpáleném oleji. Přidáme maso na nudličky a restujeme. Přidáme zeleninovou směs a restujeme. Dochutíme sojovou omáčkou a bujonem. Podlijeme vodou, přidáme rýži a dusíme 20 minut.

Hovězí na česneku s rýží

Hovězí na česneku s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí zadní, 50 g slaniny, 50 ml slunečnicového oleje, 50 g cibule, 40 g česneku, 1 balení hovězího bujónu, hladká mouka na zahuštění, voda na podlévání

Na oleji pozvolna rozpustím rozkrájenou slaninu. Hovězí maso zprudka opečeme na tuku se slaninou, přidáme nasekanou cibuli a česnek, krátce restujeme. Podlijeme vodou, přidáme bujon a pod pokličkou zvolna dusím v troubě do měkka 120-150 minut při ...

Co dům dal, s těstovinami

Co dům dal, s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g hlívy ústřičné, 2 papriky, 2 listy řapíkatého celeru, 400 g špekáčků, 1 cibule, 100 g 45% eidamu, 5 vejcí, špetka soli, špetka pepře, 200 g drobných těstovin, 2-3 lžíce slunečnicového oleje

Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky, nebo na drobno. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle, špekáčky na kostičky. Drobnější těstoviny uvaříme dle návodu. Ve větší pánvi na oleji restujeme zeleninu asi 5 minut, dokud paprika trochu nezměkne....

Hovězí vývarová polévka

Hovězí vývarová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vařené rýže, 1,5 l vody, 150 g hrášku, 150 g kukuřice, 150 g mrkve, 1 kostka hovězího bujónu, 1 kořenová petržel

Mrkev nakrájíme na nudličky a všechnu zeleninu dáme do vařící vody, přidáme bujon, uvařenou rýži a společně povaříme asi 5 minut.

Guláš z hub

Guláš z hub

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 750 g hub, špetka kmínu, 1/2 lžičky mleté papriky , 1 lžíce hladké mouka, špetka pepře, 2 lžíce rajčatového protlaku, špetka soli, 60 g ztuženého pokrmového tuku

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme nakrájené houby, česnek utřený se solí, kmín, sladkou papriku a dusíme 15 minut. Guláš zahustíme moukou - usmažíme ji, podlijeme, přidáme protlak a provaříme.

Plátky z vepřového karé

Plátky z vepřového karé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového karé, 2 papriky (kapie), 2 rajčata, papriková 1 ks klobásy, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 kalíšek zeleninového bujónu

Vepřové karé nakrájíme na plátky a naklepeme, zeleninu nakrájíme na kousky a paprikovou klobásu na kolečka. Na pánvi začneme opékat masové plátky dozlatova, přidáme cibuli a ostatní zeleninu i rajčata. Přilijeme trochu vody a pomalu dusíme, dokud ...

Houbová omeleta

Houbová omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 8 žampionů, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 kalíšek drůbežího bujónu

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme na středně silném ohni olej, přidáme žampiony a prohřejeme je. Vejce rozšleháme metlou. Přidáme kalíšek bujonu a promícháme. Vejce nalijeme na žampiony a necháme ztuhnout 5 minut.

Tvarohový nákyp s višněmi

Tvarohový nákyp s višněmi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 80 g másla, 120 g cukru krupice, 500 g sladkého jemného tvarohu, 150 g krupice, 1/2 balení prášku do pečiva, troška citronové kůry, 500 g višní, 50 g cukru moučka na višně, 1/4 l smetany

Žloutky utřeme s máslem a cukrem do pěny, přidáme prolisovaný tvaroh, prášek smíchaný s krupicí, kůru a nakonec pevný sníh z bílků. Dáme do vymazané zapékací misky zvolna upéci (170-200°C). Pak nákyp zalijeme smetanou, ve kterém rozmícháme odpecko...

Šunková omáčka

Šunková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 20 g šunky, 5 g křenu, 0,05 dcl bílého vína, 5 g cukru moučka, troška petrželové natě

Majonézu utřeme s vínem a cukrem a přidáme nastrouhaný křen s jemně posekanou šunkou. Ochutíme petrželkou.

Kapří špíz s bazalkovou omáčkou

Kapří špíz s bazalkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička bazalky, 200 g bílého jogurtu, 2 cibule, 5 lžic citronové šťávy, 600 g kapra, 2-4 lžíce slunečnicového oleje, 2 papriky (kapie), špetka pepře, špetka soli, 150 g žampionů

Filety potřeme citron. šťávou, osolíme, opepříme, nakrájíme na kostky, dáme do ledničky na 15 minut. Mezitím si cibuli nakrájíme na plátky, žampiony malé necháme vcelku, papriky nakrájíme na kostičky. Na špejle střídavě napichujeme kapra, zeleninu...

Lívance z rohlíků

Lívance z rohlíků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 starších rohlíků, 4 žloutky, 4 bílky, 2 sáčky vanilkového cukru, 4 hrsti polohrubé mouky, 1 1/2 l polotučného mléka, 2 lžíce ztuženého pokrmového tuku

Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do misky, přidáme mouku, mléko, žloutek, nakonec lehce smícháme se sněhem z bílků. Na vymazané pánvi smažíme po obou stranách. Povrch lívanců posypeme skořicovým cukrem, povidly, marmeládou..

Máslo šunkové s křenem

Máslo šunkové s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 100 g šunky, špetka soli

Máslo napěníme, smícháme s jemně sekanou šunkou, solí a křenem, když není křen tak nakrájíme okurku a trochu hořčice.

Cibulový křen k masu

Cibulový křen k masu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 2 cibule, špetka cukru krystal, 3 lžíce octu, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička petrželové natě, 1/8 l vody, špetka soli

Oloupané brambory uvaříme doměkka, za tepla rozmačkáme a uděláme kaši. Ve vodě s octem rozpustíme sůl, cukr, přidáme olej a vše nalijeme a rozmícháme s bramborovou kaší. Přidáme drobně sekanou cibuli, petržel a řídkou omáčku dáme na několik hodin ...

stránka: