Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 47

Zapečený celer s vejci a slaninou

Zapečený celer s vejci a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g celeru, 1 vejce, 0,3 dcl smetany, 10 g slaniny, troška celerové natě

Uvařený celer nastrouháme na hrubším struhadle, osolíme, promícháme se zelenou natí, po zahřátí v troubě zalijeme vejcem rozmíchaným se smetanou a upečeme do žluta. Kdo má chuť může celer před přípravou osmahnout na slanině.

Dušená rebarbora karamelizována

Dušená rebarbora karamelizována

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g rebarbory, 10 g cukru moučka, 10 g másla, špetka soli

Na "kolečka " nakrájenou rebarboru dusíme ve vodě do poloměkka. Přidáme máslo, sůl, cukr a dusíme na mírném ohni, až se vytvoří hustý škrobovitý sirup, který pokryje rebarboru.

Omeleta s mrkví

Omeleta s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g mrkve, 1 vejce, špetka soli, 10 g strouhaného sýru, 5 g tuku

Na nudličky nakrájenou mrkev osmahneme na tuku a dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Pak ji přelijeme osoleným, rozšlehaným vejcem a necháme ztuhnout. Na talíři omeletu přeložíme a sypeme sýrem.

Mrkvový guláš s hovězím masem

Mrkvový guláš s hovězím masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g mrkve, 40 g hovězího masa, 10 g cibule, 5 g česneku, troška pepře, troška mleté papriky, troška majoránky, špetka soli, 5 g tuku

Osolené a okořeněné maso opečeme na zpěněném tuku s cibulkou a s česnekem. Podlijeme vodou, dusíme do poloměkka, pak přidáme mrkev a dodusíme do měkka. Guláš můžeme dodusit v troubě.

Kaše ze syrové mrkve

Kaše ze syrové mrkve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g mrkve, 40 g odtučněného tvarohu, 0,15 dcl smetany, špetka soli

Mrkev rozmixujeme, promícháme s tvarohem a smetanou, osolíme. Dle chuti ještě okořeníme (pepř, kari, paprika) .

Mrkev se špagetami

Mrkev se špagetami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g mrkve, 10 g špage, 10 g kuřete, 10 g kuřecích jater, 10 g cibule, 5 g česneku, 0,15 g kečupu, 0.3 dcl červeného vína, 10 g tuku, špetka soli, špetka pepře, 10 g strouhaného sýru

Osolené, okořeněné nudličky pokrájeného kuřete a játra s mrkví opečeme na zpěněném tuku s cibulí a česnekem a dusíme ve vlastní šťávě do poloměkka. Pak přidáme kečup, podlijeme vínem a dodusíme s vařenými špagetami a strouhaným sýrem.

Kaše z dušené mrkve

Kaše z dušené mrkve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g mrkve, 10 g tuku, špetka soli, 0.5-1 hrnek vody

Nakrájenou mrkev podusíme ve vodě do měkka. Pak scedíme a prolisujeme. Smícháme s 2/3 tuku a s trochou mrkvové vody. Osolíme a ušleháme. Kaši podáváme politou zbylým tukem.

Mrkvový nákyp s tvarohem

Mrkvový nákyp s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g mrkve, 30 g tučného tvarohu, 1 vejce, 10 g tuku, 0,5 dcl smetany, 20 g vanilkového cukru, 0,15 dcl rumu, troška citronové kůry, troška pomerančové kůry, špetka soli

Žloutek utřeme s tukem, cukrem, solí a postupně přimícháváme tvaroh se smetanou. Poté přidáme vařenou mrkev (jemně nastrouhanou), vmícháme sníh z bílků, rum a kůru. Pečeme v troubě ve vysypané formě.

Sladká mrkvová polévka

Sladká mrkvová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g mrkve, 10 g rozinek, 1,3 dcl sladké smetana, 1 dcl vody, 0,5-1 lžička citronové šťávy, špetka citronové kůry, troška vanilky, 15 g cukru krupice, špetka soli

Na jemno nastrouhanou mrkev s rozinkami, citrónovou kůrou a kořením dusíme ve vodě do měkka. Poté zalijeme vařící smetanou s cukrem a solí a necháme přejít varem. Hotovou polévku okyselíme citrónovou šťávou.

Osmažená mrkev s vejcem

Osmažená mrkev s vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g mrkve, 1 vejce, 10 g tuku, špetka soli

Nakrájenou vařenou mrkev osmažíme na tuku, osolíme, zalijeme rozšlehaným vejcem a dobře promícháme, než se nám vejce srazí. Ozdobíme zelenou natí.

Mrkvové opečenky

Mrkvové opečenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g mrkve, 20 g krupice, 1/2 vejce, 0,3 dcl mléka, 2,5 g cukru moučka, špetka soli, 20 g strouhanky, 10 g tuku

Jemně nakrájenou mrkev podlijeme horkým mlékem, osolíme a dusíme do poloměkka. Pak promícháme s krupicí a cukrem a dusíme do poloměkka. Do vychladlé hmoty zamícháme žloutek a tvoříme podlouhlé placičky, které obalujeme v rozšlehaném bílku a ve str...

Mrkvová polévka s fazolovým protlakem

Mrkvová polévka s fazolovým protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g mrkve, 5 g cibule, 5 g másla, 1/8 kostka drůbežího bujónu, 20 g fazolového protlaku, špetka soli, špetka pepře

Mrkev a cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na tuku nebo na másle. Podlijeme bujónem a vaříme do měkka. Přidáme protlak z vařených a prolisovaných bílých fazolí. Okořeníme dle chuti.

Vepřová plec s hlívou

Vepřová plec s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové plece, 1 cibule, 2 - 3 lžíce slunečnicový olej, sůl, mletý černý pepř, 100 g hlívy ústřičné, 3 lžičky houbového koření, 1 lžička sójové omáčky, hladká mouka

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Plátky z vepřové plece naklepeme, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli usmažíme dorůžova, přidáme plátky masa, přiklopíme poklicí a na mírném plameni dusíme až do vydušení na tuk. Poté mírně podlijeme a maso...

Polévka z kachních krků

Polévka z kachních krků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kachních krků bez kůže, 1 kostka drůbežího bujónu, kousek libečku, 150 g mražené zeleninové směsi, 4 kuličky pepře, sušená nebo čerstá petrželová nať, 1 lžička soli, 100 g nudlí, 2 l vody

Omyté krky dáme do tlakového hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme kuličky pepře, sůl, kousek libečku a vaříme asi 30 minut. Polévkové nudle uvaříme podle návodu na obalu. Z uvařených krků obereme maso. Do vývaru přidáme mraženou zeleninu, kter...

Kuře u moře

Kuře u moře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1300 g kuřete, sůl, 70 g másla, 3 lžičky koření Zlatavé kuře, 1/2 jablka

Kuře omyjeme a utěrkou osušíme. Vnitřek kuřete osolíme, vyplníme 1/2 jablka zbaveného jádřince a prdelku zašijeme nití. Z alobalu si vystřihneme tvar podprsenky a na kalhotky širší proužek. Vystřižené části přitiskneme na suché kuře. Máslem vymaže...

Cuketa s cizrnou

Cuketa s cizrnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 1 konzerva cizrny, 1 konzerva sekaných rajčat, 1/3 lžička kmín, 1/3 lžička skořice, 1/3 lžička koriandr, 1/3 lžička kurkuma, sůl a pepř dle chuti, 2-3 lžíce olivového oleje, 1-2 cibule, 3-4 stroužky česneku

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Cibuli necháme na oleji změknout a přihodíme česnek. Chvíli smažíme, dokud se česnek nerozvoní. Poté přihodíme všechno koření kromě soli a pepře a ani ne minutku smažíme, vhodíme cuketu nakrájenou na plátky a n...

Velké fazole pečené na plechu

Velké fazole pečené na plechu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg velkých bílých fazolí, 3 rajčata, 2 cibule, 5 - 6 stroužků česneku, 2 konzervy rajčatového protlaku, 2 dcl olivového oleje, oregano, sůl, pepř, petrželová nať

Rajčata a cibule nakrájejte na větší kusy a společně s fazolemi je umístěte na plech s vyššími stěnami a vše promíchejte. Petrželovou nať nakrájejte nadrobno a přilijte olivový olej. Opepřete, osolte, přidejte protlak. Hmotu pořádně promíchejte ru...

Jahodová snídaně s překvapením

Jahodová snídaně s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g ovesných vloček, 250 g jemného tvarohu, 300 g bílého jogurtu, 2-3 lžičky vanilkového cukru, 10 jahod

V misce smícháme jogurt s tvarohem a vanilkovým cukrem. Do dvou skleniček dáme na dno po 20 g ovesných vloček. Jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně velké plátky poklademe po stranách skleniček a na jahody navrstvíme jogurt s...

Kvasnicová polévka s vločkami

Kvasnicová polévka s vločkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml ovesných vloček, 2 kostky kvasnic, 1 kostka hovězího bujónu, 2 hrnky řapíkatého celeru, 1 plátek másla, 1 malá mrkev, sůl, petrželová nať

Vločky zalijeme studenu vodou a necháme stát. Řapíkatý celer nakrájíme na menší kousky a oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Na rozehřátém másle pomalu rozpustíme rozdrobené kvasnice a mícháme tak dlouho, dokud nezhoustnou. Poté ...

Banánová rýže

Banánová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

sáčky po 100 g sáček rýže, 2 banány, 200 g 12% smetany

Rýži vaříme v osolené vodě po dobu 10 minut. Banány vidličkou rozmačkáme na kaši. Do vroucí smetany přidáme banány, necháme přejít varem a odstavíme. Ihned do ní nasypeme rýži, promícháme a přiklopíme poklicí. Po 15 minutách rýži rozdělíme do 4 mi...

Medová krkovička se šalotkami dle Apetitu

Medová krkovička se šalotkami dle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovice, 300 g šalotky, 2-4 lžíce medu, 500 ml světlého piva, 2 lžičky soli, 1 lžička pepře barevného

Krkovičku necháme vcelku a omyjeme ji a osušíme. Vložíme do malého pekáčku. V hrníčku smícháme 2 lžíce medu a 6 lžíc piva a přidáme sůl. Pořádně zamícháme a touto směsí krkovičku přelijeme. Marinádu do masa pořádně vetřeme. Zbytek piva nalijeme ok...

Jablečný moučník s kokosem

Jablečný moučník s kokosem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 350 g jablek, 2 vejce, 1/2 hrnku oleje, 250 ml mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 250 g hrubé mouky, kokos na posypání, 100 g másla, 2 lžíce vody, 2 lžíce sypkého capuccina (kakaa), 100 g cukru moučka

Jablka nahrubo nastrouháme, přidáme cukr, vejce, olej. Přilijeme mléko a nakonec přidáme prášek do pečiva s moukou. Vylijeme na plech, který jsme vymazali olejem a vysypali hrubou mouku. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 20 - 25 m...

Koláčky z listového těsta s jahodovým rozvarem a pepřem

Koláčky z listového těsta s jahodovým rozvarem a pepřem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g listového těsta, 100 g jahod, 30 g cukru, černý pepř

Z listového těsta 70 g vyválíme plát cca 5 mm silný a vykrojíme 2 kolečka, která upečeme na 180°C, 10 – 15 minut. Čerstvé jahody 100 g s cukrem 30 g rozvaříme na mírném ohni, až změknou a zhoustnou. Na ještě teplý koláček položíme celou omytou jah...

Jemná chřestová polévka s hoblinami sýru grana padano

Jemná chřestová polévka s hoblinami sýru grana padano

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvého bílého chřestu, 1 jarní cibulku i s natí, 1,5 l vývaru z drůbeže, 50 g českého čerstvého másla, 100 ml čerstvé smetany, mořská sůl, čerstvě umletý bílý pepř, 2 vaječné žloutky , čerstvá nasekaná pažitka na ozdobu, 100 g hoblin Grana Padano sýru, olivový olej, pár kapek na ozdobu

Chřest očistíme a odkrojíme děrnaté konce, následně nakrájíme na kousky. Na rozpuštěném a nahřátém másle osmahneme jarní cibulku, aby změkla a nechytila hnědou barvu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, následně přidáme chřest a vaříme asi 20 min...

Šlehačkovo - ananasový zákusek

Šlehačkovo - ananasový zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 100 g moučkového cukru, 5 vajec , 130 g hrubé mouky, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, Na krém: 200 ml mléka, 2 žloutky, 2 lžíce hladké mouky, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g cukru moučka, 150 g Hery, Na ozdobení: 1 konzerva krájaného ananasu, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Připravíme si těsto: moučkový cukr a žloutky vymícháme do pěny. Přidáme prosátou hrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do těsta. Na plech vystlaný papírem na pečení rovnoměrně naneseme těsto. Vložíme do vyh...

stránka: